PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 • Slide 7
 • Slide 8
 • Slide 9
 • Slide 10
 • Slide 11
 • Slide 12
 • Slide 13
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Crucea Roşie Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie FotoInformatii de contact:

Antoche Adrian – Președintele organizației Lipova de CRUCE ROȘIE, la tel. 0742699055.


Prezentare:

CRUCEA  ROȘIE ROMÂNĂ – CRUCEA ROȘIE LIPOVA

SCURTĂ  PREZENTARE – ISTORIC

 

MISIUNE: Crucea Roșie Română asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

VIZIUNE: Prin acțiunea sa unitară, Crucea Roșie Română se adaptează schimbărilor din cadrul societății pentru a putea sprijini comunitățile să facă față situațiilor de criză și suferinței umane.

În România, Crucea Roșie este activă din anul 1876, și vrem să rămânem cel puțin la fel de activi ca până acum. Așa că ne-am bucura foarte mult dacă această scrisoare te-ar convinge măcar să vrei să afli mai multe lucruri despre noi, iar acest site este cel mai la îndemână și cel mai practic mod de a afla totul despre noi, și totuși dacă nu vă este clar ceva sau dacă pur și simplu vreți mai multe informații oricare dinte voluntari vi le poate oferii.Așa că, dacă vreodată vei simți nevoia să-i ajuți pe cei din jurul tău să nu uiți că există o ‘multinațională’ faimoasă și puternică, care te va primi cu brațele deschise, fără să-ți ceară ‘minim doi ani experiență’.Concret, din Crucea Roșie poate face parte oricine, indiferent de culoarea pielii, numărul anilor, nivelul de cultură, sex și toate celelalte categorii de diferențiere. Tot ceea ce contează este să vrei să ajuți

La nivelul orașului Lipova, Crucea Roșie Română, funcționează prin comitetul format și prin voluntarii care s-au alăturat de-a lungul anilor și formează această echipă reprezentantă a Subfilialei Crucea Roșie Lipova.

Activitatea Subfilialei Crucea Roșie Lipova se încearcă a fi una cât mau vastă, una care să evolueze tot mai mult de la an la an, dar mai ales să ajungă acolo unde este cu adevărat nevoie de un mare ajutor, iar persoanele din comunitate care au diverse probleme sau situații dificile să primească o mână de ajutor care să le aducă o soluție la problemele lor, o nouă speranță în suflet, un zâmbet pe chip și  o viață mai ușoară.

          Astfel, câteva dintre acțiunile cuprinse încă din start în programul pregătit a fi desfășurat    la nivelul orașului Lipova, sub tutela Subfilialei de CRUCE ROȘIE Lipova, ar fi următoarele:

       -  atragerea pentru înscrierea în cadrul organizației de Cruce Roșie locală, în orașul Lipova,  a unui număr cât mai mare de noi membri voluntari activi sau cotizanți;

        - atragerea de fonduri pentru CRUCEA ROȘIE din: sponsorizări, cotizații din partea membrilor voluntari, vânzarea de calendare și alte materiale inscripționate cu simbolurile CRUCII ROȘII, obținerea unui număr cât mai mare de formulare pt. virarea procentului de 2% din impozitul pe venit pt CRUCEA ROȘIE din partea unor persoane angajate cu cotnract de muncă, amplasarea de cutii pentru donații în bani în cadrul locurilor publice intens frecventate de un număr mare de persoane sau în centre comerciale inscripționate cu simbolurile CRUCII ROȘII, etc.

      -  Organizarea de campanii periodice de colectare de ajutoare umanitare (constând în articole de îmbrăcăminte, bunuri casnice, rechizite, jucării, etc.) de la populație și repartizarea ulterioară a acestora la familiile/persoanele nevoiașe din localitatea noastră și nu numai;

      - repartizarea periodică la familiile/persoanele cu probleme sociale grave din localitate a unor colete/pachete cu alimente care provin de la Banca de alimente a S.N.C.R.R. prin intermediul Filialei Județene Arad de CRUCE ROȘIE, precum și a unor tichete valorice sociale de aceeași proveniență;

     - înființarea unui detașament de CRUCE ROȘIE pentru intervenție în situații de urgențe ori dezastre în localitate, compus din 10 -11 persoane tinere, gata să intervină în mod volunar pentru acordarea de ajutor în caz de necesitate;

    - organizarea de acțiuni specifice CRUCII ROȘII prin amplasarea de corturi pentru acordarea primului ajutor pe perioada de vară cu caniculă ori cu prilejul organizării unor evenimente sau manifestații cultural-artistice ori sportive de mare amploare pe raza localității;

     Organizarea de cursuri de instruire pentru infirmiere și surori de CRUCE ROȘIE la sediul din Arad al Filialei Județene a organizației.

    Având în vedere cele de mai sus, se face apel pe această cale la toți cei care doresc să se alăture în mod voluntar echipei Crucea Roșie Lipova, pentru a fi cât mai mulți membri voluntari în cadrul organizației locale de CRUCE ROȘIE, având astfel ocazia de a contrbui la întrajutorarea semenilor aflați în situații de dificultate.

 

Pentru aceasta vă puteți adresa d-lui Antoche Adrian – Președintele organizației Lipova de CRUCE ROȘIE, la tel. 0742699055.

 

Crucea Roşie Lipova a dat startul acţiunilor umanitare

Duminica, 22 Februarie, 2015    /    1021 accesari


Odată cu numirea noului comitet al Organizaţiei de Cruce Roşie Lipova, noua echipă formată a dat startul acţiunilor umanitare pentru anul 2015. După doar o săptămână de la şedinţa anuală a membrilor, o parte din echipa de voluntari a organizat prima acţiune de ajutor umanitar din acest an.

În data de 22 februarie 2015, tinerii voluntari au împărţit toate ajutoarele care au fost donate la începutul acestui an, unor familii nevoiaşe din oraşul Lipova.

Astfel că, 3 familii cu o situaţie mai precară au avut surpriza de a fi vizitaţi de reprezentanţii Crucii Roşii  şi să primească diverse lucruri, care cu siguranţă le vor fi de folos.

Printre ajutoarele împărţite, s-au numărat saci cu haine, 2 calculatoare şi un televizor, care au ajuns acolo unde cu siguranţă era nevoie de ele.

Echipa de voluntari active ai Crucii Roşii Lipova s-a deplasat la domiciliul familiilor nevoiaşe pentru a le dona bunurile colectate la sediul organizaţiei. Fiecare dintre cele trei familii vizitate, a fost surprinsă în cel mai plăcut mod, bucuria şi emoţia putând fi citite pe faţa acestora.

Subfiliala « Cruicea Roşie » a oraşului Lipova este formată în acest moment din 18 membri, dntre care o mare parte sunt membri activi, realizând diverse acţiuni de voluntariat.

În ceea ce priveşte această primă acţiune, echipa de voluntari care s-a ocupat de împărţirea ajutoarelor umanitare a fost formată din : Antoche Adrian ( Preşedinte), Han Raluca, Mărgăian Adelina, Varga Iulia, Marc Darius, Korneker Bogdan, Stepan Adrian şi Iovescu Denis.

Colectarea de diverse ajutoare, constând în articole de îmbrăcăminte, bunuri casnice, rechizite, jucării, etc. de la populație și repartizarea ulterioară a acestora la familiile/persoanele pentru nevoiaşe continuă, astfel de acţiuni de donare şi ajutoarare umanitară urmând a fi organizate periodic.

Având în vedere cele de mai sus, echipa Subfilialei de Cruce Roşie Lipova, face apel pe această cale, la toți cei care doresc să se alăture organizaţiei, astfel încât să fie cât mai mulți membri voluntari în cadrul organizației locale de CRUCE ROȘIE, având astfel ocazia de a contribui la întrajutorarea semenilor aflați în situații de dificultate.

Pentru aceasta vă puteți adresa d-lui Antoche Adrian – Președintele organizației Lipova de CRUCE ROȘIE, la tel. 0742699055.

Alte imagini:
 • Echipa Crucea Rosie LipovaEchipa Crucea Rosie Lipova
 • Echipa de tineri voluntari care s-a ocupat de impartirea ajutoarelor umanitareEchipa de tineri voluntari care s-a ocupat de impartirea ajutoarelor umanitare
 • Reprezentatntii Crucea Rosie Lipova au vizitat la domiciliu familiile nevoiase si le-au donat diverse ajutoare colectateReprezentatntii Crucea Rosie Lipova au vizitat la domiciliu familiile nevoiase si le-au donat diverse ajutoare colectate

 • Delegatia germana a fost primita la Primaria Orasului Lipova
  Delegatia germana a fost primita la Primaria Orasului Lipova
 • Echipa Crucea Rosie Lipova
  Echipa Crucea Rosie Lipova
 • Echipa de Liceu la proba practica,in timpul concursului
  Echipa de Liceu la proba practica,in timpul concursului
 • Echipa de sanitari a inmanat la final si diplome participantilor la competitiile sportive
  Echipa de sanitari a inmanat la final si diplome participantilor la competitiile sportive
 • Echipa de tineri voluntari care s-a ocupat de impartirea ajutoarelor umanitare
  Echipa de tineri voluntari care s-a ocupat de impartirea ajutoarelor umanitare
 • Echipajul câştigator de Gimnaziu clasa a VII-a A, de la Grup Scolar Atanasie Marienescu Lipova,
  Echipajul câştigator de Gimnaziu clasa a VII-a A, de la Grup Scolar Atanasie Marienescu Lipova,
 • Echipamente medicale si alte materiale primite din partea prietenilor din Germania
  Echipamente medicale si alte materiale primite din partea prietenilor din Germania
 • MARTIE 2015 CAMPANIE CRUCEA ROSIE
  MARTIE 2015 CAMPANIE CRUCEA ROSIE
 • Membrii echipei de sanitari au acordat primul ajutor elevilor participanti
  Membrii echipei de sanitari au acordat primul ajutor elevilor participanti
 • Membrii echipelor de sanitari din orasul Lipova la faza judeteana a concursului Sanitarii Priceputi
  Membrii echipelor de sanitari din orasul Lipova la faza judeteana a concursului Sanitarii Priceputi
 • Membrii Subfilialei de Crucea Rosie Lipova
  Membrii Subfilialei de Crucea Rosie Lipova
 • Reprezentatntii Crucea Rosie Lipova au vizitat la domiciliu familiile nevoiase si le-au donat diverse ajutoare colectate
  Reprezentatntii Crucea Rosie Lipova au vizitat la domiciliu familiile nevoiase si le-au donat diverse ajutoare colectate
 • Sanitarii de la Crucea Rosie Lipova au fost alaturi de copiii accidentati in cadrul competitiilor sportive de pe stadion
  Sanitarii de la Crucea Rosie Lipova au fost alaturi de copiii accidentati in cadrul competitiilor sportive de pe stadion
 • AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
 • CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • ECHIPA DE VOLUNTARI CRE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
  ECHIPA DE VOLUNTARI CRE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
 • IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
  MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
 • O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

PRIMĂRIA ORAȘULUI LIPOVA utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.primarialipova.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.