PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 • Slide 7
 • Slide 8
 • Slide 9
 • Slide 10
 • Slide 11
 • Slide 12
 • Slide 13
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Crucea Roşie Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie FotoInformatii de contact:

Antoche Adrian – Președintele organizației Lipova de CRUCE ROȘIE, la tel. 0742699055.


Prezentare:

CRUCEA  ROȘIE ROMÂNĂ – CRUCEA ROȘIE LIPOVA

SCURTĂ  PREZENTARE – ISTORIC

 

MISIUNE: Crucea Roșie Română asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

VIZIUNE: Prin acțiunea sa unitară, Crucea Roșie Română se adaptează schimbărilor din cadrul societății pentru a putea sprijini comunitățile să facă față situațiilor de criză și suferinței umane.

În România, Crucea Roșie este activă din anul 1876, și vrem să rămânem cel puțin la fel de activi ca până acum. Așa că ne-am bucura foarte mult dacă această scrisoare te-ar convinge măcar să vrei să afli mai multe lucruri despre noi, iar acest site este cel mai la îndemână și cel mai practic mod de a afla totul despre noi, și totuși dacă nu vă este clar ceva sau dacă pur și simplu vreți mai multe informații oricare dinte voluntari vi le poate oferii.Așa că, dacă vreodată vei simți nevoia să-i ajuți pe cei din jurul tău să nu uiți că există o ‘multinațională’ faimoasă și puternică, care te va primi cu brațele deschise, fără să-ți ceară ‘minim doi ani experiență’.Concret, din Crucea Roșie poate face parte oricine, indiferent de culoarea pielii, numărul anilor, nivelul de cultură, sex și toate celelalte categorii de diferențiere. Tot ceea ce contează este să vrei să ajuți

La nivelul orașului Lipova, Crucea Roșie Română, funcționează prin comitetul format și prin voluntarii care s-au alăturat de-a lungul anilor și formează această echipă reprezentantă a Subfilialei Crucea Roșie Lipova.

Activitatea Subfilialei Crucea Roșie Lipova se încearcă a fi una cât mau vastă, una care să evolueze tot mai mult de la an la an, dar mai ales să ajungă acolo unde este cu adevărat nevoie de un mare ajutor, iar persoanele din comunitate care au diverse probleme sau situații dificile să primească o mână de ajutor care să le aducă o soluție la problemele lor, o nouă speranță în suflet, un zâmbet pe chip și  o viață mai ușoară.

          Astfel, câteva dintre acțiunile cuprinse încă din start în programul pregătit a fi desfășurat    la nivelul orașului Lipova, sub tutela Subfilialei de CRUCE ROȘIE Lipova, ar fi următoarele:

       -  atragerea pentru înscrierea în cadrul organizației de Cruce Roșie locală, în orașul Lipova,  a unui număr cât mai mare de noi membri voluntari activi sau cotizanți;

        - atragerea de fonduri pentru CRUCEA ROȘIE din: sponsorizări, cotizații din partea membrilor voluntari, vânzarea de calendare și alte materiale inscripționate cu simbolurile CRUCII ROȘII, obținerea unui număr cât mai mare de formulare pt. virarea procentului de 2% din impozitul pe venit pt CRUCEA ROȘIE din partea unor persoane angajate cu cotnract de muncă, amplasarea de cutii pentru donații în bani în cadrul locurilor publice intens frecventate de un număr mare de persoane sau în centre comerciale inscripționate cu simbolurile CRUCII ROȘII, etc.

      -  Organizarea de campanii periodice de colectare de ajutoare umanitare (constând în articole de îmbrăcăminte, bunuri casnice, rechizite, jucării, etc.) de la populație și repartizarea ulterioară a acestora la familiile/persoanele nevoiașe din localitatea noastră și nu numai;

      - repartizarea periodică la familiile/persoanele cu probleme sociale grave din localitate a unor colete/pachete cu alimente care provin de la Banca de alimente a S.N.C.R.R. prin intermediul Filialei Județene Arad de CRUCE ROȘIE, precum și a unor tichete valorice sociale de aceeași proveniență;

     - înființarea unui detașament de CRUCE ROȘIE pentru intervenție în situații de urgențe ori dezastre în localitate, compus din 10 -11 persoane tinere, gata să intervină în mod volunar pentru acordarea de ajutor în caz de necesitate;

    - organizarea de acțiuni specifice CRUCII ROȘII prin amplasarea de corturi pentru acordarea primului ajutor pe perioada de vară cu caniculă ori cu prilejul organizării unor evenimente sau manifestații cultural-artistice ori sportive de mare amploare pe raza localității;

     Organizarea de cursuri de instruire pentru infirmiere și surori de CRUCE ROȘIE la sediul din Arad al Filialei Județene a organizației.

    Având în vedere cele de mai sus, se face apel pe această cale la toți cei care doresc să se alăture în mod voluntar echipei Crucea Roșie Lipova, pentru a fi cât mai mulți membri voluntari în cadrul organizației locale de CRUCE ROȘIE, având astfel ocazia de a contrbui la întrajutorarea semenilor aflați în situații de dificultate.

 

Pentru aceasta vă puteți adresa d-lui Antoche Adrian – Președintele organizației Lipova de CRUCE ROȘIE, la tel. 0742699055.

 

Acţiuni umanitare pentru comunitate desfăşurate în anul 2017 în oraşul Lipova, prin Crucea Roşie Lipova şi Compartimentul Asistenţă Medicală Comunitară Lipova

Vineri, 12 Ianuarie, 2018    /    359 accesari


Organizaţia de Cruce Roşie Lipova, şi-a continuat activitatea şi în anul care tocmai s-a încheiat,  şi şi-a îndeplinit misiunea începută încă de la înfiinţare, desfăşurând de-a lungul anului 2017  o  serie de acţiuni umanitare, educative şi de ajutorare, periodic, cu diverse ocazii şi cu diferite scopuri, dar  cu un singur, comun şi cel mai importnt scop:  ajutorul dat acelor oameni care au cu adevărat nevoie; echipa care formează organizaţia lipovană a pus în aplicare mai multe acţiuni, cu rezultate frumoase.

Un rezumat al acţiunilor  desfăşurate de Crucea Roşie Lipova, pe parcursul anului 2017, cuprinde următoarele activităţi:

 1. Diverse acţiuni umanitare de ajutorare, desfăşurate periodic,  în cadrul cărora  au fost împărţite  alimente, îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică şi alte ajutoare utile  persoanelor nevoiaşe, toate donaţiile fiind posibile cu ajutorul cetăţenilor. Mai multe familii cu o situaţie precară au avut surpriza de a fi vizitaţi de reprezentanţii Crucii Roşii  şi să primească diverse lucruri, care cu siguranţă le vor fi de folos, ajutoarele împărţite ajungând acolo unde cu siguranţă era nevoie de ele. Aceste acţiuni au fost organizate periodic, iar câteva acţiuni mai ample de acest gen, au fost organizate în preajma sărbătorilor, de Paşte şi Crăciun. Cele mai complexe şi ample acţiuni de ajutorare organizate, aflate la prima ediţie în anul 2017 şi care s –au bucurat de un real succes, au fost „Iepuraşul cu Suflet – Mâini care ajută” şi „Moş Crăciun cu Suflet – Mâini care ajută”, acestea fiind iniţiate de Primăria Oraşului Lipova, în colaborare cu Crucea Roşie Lipova, AMC Betleem Lipova, Asociaţia Caritas Lipova şi cu participarea şi sprijinul firmelor mari din oraşul Lipova.

În cadrul acestor acţiuni, echipa de voluntari activi ai Crucii Roşii Lipova s-a deplasat la domiciliul familiilor nevoiaşe pentru a le dona bunurile colectate la sediul organizaţiei. Fiecare dintre familiile vizitate, a fost surprinsă în cel mai plăcut mod, bucuria şi emoţia putând fi citite pe chipul acestora.

 1. O altă serie de acţiuni, a vizat educaţia pentru sănătate, aceste acţiuni fiind dedicate cu precădere copiilor . În acest sens, în timpul anului şcolar, în colaborare cu Compartimentul Asistenţă Medicală Comunitară, au fost organizate acţiuni în grădiniţele şi şcolile lipovane (clasele I-IV), în cadrul cărora, copiii cu vârste cuprinse între 3-10 ani au fost instruiţi şi îndrumaţi ce trebuie să facă pentru a avea o igienă personală de nota 10. Ei au avut parte de câteva lecţii de igienă personală, în cadrul cărora li s-a exemplificat şi explicat cum şi cât de des să-şi spele mâinile, dinţii, cât de importantă e igiena mâinilor, a dinţilor, a corpului.

Modul în care s-a gândit desfăşurarea  acestor acţiuni  a fost unul foarte atent pus la punct de către preşedintele Crucea Roşie Lipova, Adrian Antoche, care  a considerat că este foarte important ca elevilor să le fie prezentate detalii şi explicaţii corecte şi concrete venite direct din partea unor specialişti, fapt care a dus la colaborarea cu reprezentanţii Compartimentului Asistenţă Medicală Comunitară din cadrul Primăriei Oraşului Lipova. S-a considerat că prezenţa în faţa copiilor a unui specialist în domeniu este foarte importantă, în acest mod, copiii au avut ocazia să asculte şi să li se exemplifice,  informaţii foarte importante pentru sănătatea şi igiena corpului lor,  despre îngrijirea corectă a igienei personale, cei mai curioşi dintre ei având chiar ocazia  să adreseze întrebări asistenţilor medicali, din cadrul Compartimentului Asistenţă Medicală Comunitară -  Primăria Oraşului Lipova care le-au vorbit cu multă răbdare şi tact despre toate acestea.

 1. Dintre acţiunile desfăşurate de voluntarii Crucea Roşie Lipova, în acest an s-au numărat şi câteva acţiuni care au avut în prim plan sănătatea cetăţenilor , mai exact s-au efectuat  controale medicale de rutină, care au vizat persoanele vârstnice, atât cele aflate în centrele de bătrâni, cât şi care locuiesc în diverse zone din Lipova, Radna şi Şoimoş, unde nivelul de trai este mai scăzut şi cei care locuiesc aici nu au posbilitatea să ajungă atât de uşor la medic, pentru un control de rutină.

Echipele formate din voluntari ai Crucii Roşii Lipova şi asistenţii medicali din cadrul Compartimentului Asistenţă Medicală Comunitară -  Primăria Oraşului Lipova, s-au deplasat în zonele vizate, oferind persoanelor vârstnice posibilitatea de a-şi controla sănătatea în mod gratuit. Controalele medicale au constat în verificarea tensiunii arteriale, a glicemiei, a pulsului, a bătăilor inimii şi orice alte probleme au fost sesizate de către vârstnicii vizitaţi.

Pentru ca toate aceste acţiuni să fie posibile, Subfiliala Crucea Roşie Lipova- preşedinte Adrian Antoche, a fost susţinută şi a colaborat cu o serie de instituţii, departamente şi persoane voluntare cu suflet mare, care au spus mereu „prezent” şi dintre care amintim: reprezentanţii Compartimentului Asistenţă Medicală Comunitară -  Primăria Oraşului Lipova – asistenţii medicali Radu Stepan şi Marius Mureşan,  AMC Betleem Lipova – reprezentantă de  Monica Urs, împreună cu copiii din cadrul Centrului Teritorial de Voluntariat Filiala Lipova, elevi şi cadre didactice din cadrul liceelor şi grădiniţelor din Oraşul Lipova şi nu în ultimul rând tinerii voluntari, care formează această frumoasă echipă a Subfilialei Crucea Roşie Lipova.

Toate aceste acţiuni nu se opresc aici, tradiţia lor şi scopul lor vor fi continuate de alte acţiuni,  la fel de bine gândite şi importante pentru comunitate, pe care Crucea Roşie Lipova le va realiza pentru a veni, atât cât este posibil, în ajutorul celor care au nevoie, pentru că aşa cum spunea şi marele Mircea Eliade: „Cea dintâi şi singura datorie esenţială a omului este caritatea, adică o neobosită justificare a bucuriei existenţei.”

 • Delegatia germana a fost primita la Primaria Orasului Lipova
  Delegatia germana a fost primita la Primaria Orasului Lipova
 • Echipa Crucea Rosie Lipova
  Echipa Crucea Rosie Lipova
 • Echipa de Liceu la proba practica,in timpul concursului
  Echipa de Liceu la proba practica,in timpul concursului
 • Echipa de sanitari a inmanat la final si diplome participantilor la competitiile sportive
  Echipa de sanitari a inmanat la final si diplome participantilor la competitiile sportive
 • Echipa de tineri voluntari care s-a ocupat de impartirea ajutoarelor umanitare
  Echipa de tineri voluntari care s-a ocupat de impartirea ajutoarelor umanitare
 • Echipajul câştigator de Gimnaziu clasa a VII-a A, de la Grup Scolar Atanasie Marienescu Lipova,
  Echipajul câştigator de Gimnaziu clasa a VII-a A, de la Grup Scolar Atanasie Marienescu Lipova,
 • Echipamente medicale si alte materiale primite din partea prietenilor din Germania
  Echipamente medicale si alte materiale primite din partea prietenilor din Germania
 • MARTIE 2015 CAMPANIE CRUCEA ROSIE
  MARTIE 2015 CAMPANIE CRUCEA ROSIE
 • Membrii echipei de sanitari au acordat primul ajutor elevilor participanti
  Membrii echipei de sanitari au acordat primul ajutor elevilor participanti
 • Membrii echipelor de sanitari din orasul Lipova la faza judeteana a concursului Sanitarii Priceputi
  Membrii echipelor de sanitari din orasul Lipova la faza judeteana a concursului Sanitarii Priceputi
 • Membrii Subfilialei de Crucea Rosie Lipova
  Membrii Subfilialei de Crucea Rosie Lipova
 • Reprezentatntii Crucea Rosie Lipova au vizitat la domiciliu familiile nevoiase si le-au donat diverse ajutoare colectate
  Reprezentatntii Crucea Rosie Lipova au vizitat la domiciliu familiile nevoiase si le-au donat diverse ajutoare colectate
 • Sanitarii de la Crucea Rosie Lipova au fost alaturi de copiii accidentati in cadrul competitiilor sportive de pe stadion
  Sanitarii de la Crucea Rosie Lipova au fost alaturi de copiii accidentati in cadrul competitiilor sportive de pe stadion
 • AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
 • CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • ECHIPA DE VOLUNTARI CRE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
  ECHIPA DE VOLUNTARI CRE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
 • IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
  MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
 • O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

PRIMĂRIA ORAȘULUI LIPOVA utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.primarialipova.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.