PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 • Slide 7
 • Slide 8
 • Slide 9
 • Slide 10
 • Slide 11
 • Slide 12
 • Slide 13
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Clubul Copiilor Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie Foto


Informatii de contact:

Spaţiul în care Clubul Copiilor Lipova îşi desfăşoară activităţile, în anul şcolar 2015-2016, este Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, care găzduieşte cele 4 secţii din cadrul clubului: Cercul de Pictură şi Desen, Cercul “Atelierul Fanteziei”, Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză şi Secţia de Gimnastică Aerobică şi Judo.

 

Adresă şi date de contact Clubul Copiilor Lipova (Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova:

 • Str. BUGARIU, nr.10 – la etaj
 • Tel.: 0257- 561472
 • Director: Tusa Zoltan

Prezentare:

Oferta educaţională a secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova pentru anul şcolar 2015 – 2016

 

 1.  Cercul de Pictură, Desen

Cercul de pictură-desen are ca scop aprofundarea disciplinei de educaţie plastică şi promovarea tinerelor talente, oferind câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă, valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii.

Conţinutul activităţii cercului de desen-pictură este diferit de cel al lecţiilor de clasă, în sensul că este mai variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, se folosesc tehnici diferite de lucru (acuarela, tempera, ulei, tuş, pastel, linogravură, monotipie etc) cu accent pe aplicaţie. În domeniul creaţiei plastice copiii, încă de la vârste fragede, pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria viziune despre lumea înconjurătoare, exprimând spontan universul lor interior, care sfârşeşte prin a te emoţiona estetic.

Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient, îl au vizitele la muzee şi galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din ateliere şi din taberele de creaţie, despre lucrările proprii şi ale colegilor.

Mă adresez copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în vederea integrării lor într-un sistem în care valoarea, creativitatea şi originalitatea sunt căile principale de evoluţie. În cadrul cercului copiii au posibilitatea să folosească limbajul plastic în demersul lor creativ, să înveţe organizarea compoziţiei şi să aprofundeze noţiunile de istorie a artei.

Desenul, culoarea şi compoziţia sunt disciplinele care fac obiectul cercului. Motivarea copiilor se face prin integrarea lor într-un sistem concurenţial, cu participări la concursuri şi expoziţii naţionale şi internaţionale.

Sunt urmărite şi dezvoltate: creativitatea, originalitatea, capacitatea mimetic şi capacitatea de sinteza a fiecărui individ în parte în ideea dezvoltării personlităţii artistice.

 

Prof. Tusa Zoltan

 

 1. Cercul “ Atelierul Fanteziei”

            Cercul Atelierul Fanteziei are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor, aptitudinilor, creativităţii, deprinderilor de muncă etc. Folosim instrumente precum foarfeca, acul, catterul, perforatoare pentru hârtie, şabloane etc. Materialele folosite sunt la îndemâna oricui: carton, carton colorat, hârtie creponată, hârtie colorată, acuarele, resturi de materiale textile, flori uscate, scoarţă de copac, argilă şi multe altele.

            În timpul executării compoziţiilor copiii găsesc diverse forme de exprimare; în cadrul activităţilor desfăşurate la cercului Atelierul Fanteziei copiii realizează obiecte decorative care ne înfrumuseţează camera, locul de joacă s-au chiar sala de clasă, mici cadouri, mărţişoare etc.

            Activităţile desfăşurate în cadrul cercului  Atelierul Fanteziei  au caracter educativ şi distractiv în egală măsură.

            Frecventarea activităţilor din cadrul Cercului Atelierul Fanteziei vă propune:

                        - petrecerea  timpului liber în mod plăcut şi util;

                        - dezvoltarea şi stimularea aptitudinilor creative;

                        - aprofundarea şi comletarea deprinderilor de învăţare.

 

Coordonator

Prof. Iordache Camelia

 

 

 

 

 1. Cercul de “Cultură şi Civilizaţie Engleză”

Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză este modul şi locul în care elevii îşi pot petrece timpul liber învăţând limba engleză.

Activiăţtile din cadrul cercului sunt pe deoparte activităţi de pregătire suplimentară, extra şcolară ce îi ajută pe elevi să înteleagă mai bine precum şi să îndragească limba engleză.

În plus, în cadrul acestui cerc elevii învaţă despre cultura şi tradiţiile Marii Britanii prin intermediul jocurilor, filmelor sau altor activităţi educative interactive.

Coordonator

Prof. Florina Sălăşan

 

 1. Secţia de Gimnastică aerobică şi Judo

Catedra de gimnastică aerobică din cadrul CIubul Copiilor Lipova, imbină  într-un mod plăcut sportul cu arta, motricitatea cu îndemânarea şi coordonarea cu simţul estetic.

 Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea armonioasă a corpului, întărirea sănă
tăţii fizice şi psihice prin mişcare şi educarea calităţilor motrice.
      Cercul nostru dispune de sala de sport al liceului Sever Bocu dotată cu materiale necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii. Specificul cercului este acela de a practica sportul de masă, care nu trebuie confundat cu sportul de înaltă performanţă.

Cei mai buni sportivi ai cercului vor reprezenta Clubul Copiilor în cele mai puternice competiţii naţionale, judeţene şi interjudeţene.
      Veniţi pentru a descoperi tainele sportului aerobic, o nouă şi modernă latură a gimnasticii, exerciţiile sale prezentând mişcări deosebite ale corpului, într-o formă elegantă, executate cu amplitudine, expresivitate şi intensitate, toate acestea pe ritmul muzicii. Este o discipliăa nouă a gimnasticii, cu caracter spectacular, folosind elemente din gimnastica artistică, ritmică, acrobatică, dans sportiv, cât şi paşi şi elemente din gimnastica aerobică.

Vă aşteptăm pentru înscrierierea copiilor cu vârste intre  6-10 ani .

 

 

 

 

 

Secţia Judo

Totodată, Clubul Copiilor Lipova face apel către părinții doritori de înscrierea copiilor la secția JUDO .

Scopul acestor cursuri constă în descoperirea de noi talente în rândul copiilor cu vârste între 5-10 ani. Totul este GRATUIT. 

Orar : Luni -Vineri 14:00-18:00.

Profesor : Papp Iosif

 

 

 

Braduti ecologici si Ateliere de creatie ale lui Mos Craciun au poposit în luna decembrie la Lipova

Vineri, 15 Ianuarie, 2016    /    1156 accesari


Anul 2015 a fost anul realizarilor si rezultatelor frumoase pentru orasul Lipova, dar si anul în care au fost puse în practica noi idei si proiecte, foarte frumoase si benefice pentru oras si pentru comunitatea sa.
Alaturi de proiectele importante care au fost realizate de-a lungul anului în orasul Lipova, înainte de finalul anului, proiecte marete si multa munca, si-a facut loc si o noua idee, dedicata Craciunului si bineînteles copiilor: organizarea unui mic târg de Craciun, în zona centrala a orasului, pe platoul Pietei Vechi.
Ideea actiunii a fost binevenita si sustinuta în vederea desfasurarii de Primaria si Consiliul Local al Orasului Lipova, la ea participând reprezentanti ai Clubului Copiilor Lipova – coordonator prof. Camelia Iordache, ai Centrului de Voluntariat AMC Betleem Lipova – coordonator Monica Schiopu-Urs, Nora Heler, reprezentanti ai Liceului „Atanasie Marienescu” Lipova – ccordonator prof.Marius Iercosan si nu în ultimul rând copiii extraordinari din cadrul acestor institutii, care au dat suflet acestui nou proiect.
Împreuna cu copiii si profesorii din cadrul institutiilor amintite anterior, pe platoul fostei piete din Lipova, a fost creat un cadru minunat, specific Sarbatorilor de iarna, dedicat în primul rând copiilor, dar si tutror locuitorilor orasului, indiferent de vârsta. Aici a fost adus un brad foarte mare, care a fost împodobit de reprezentantii Centrului de Voluntariat si Clubului Copiilor Lipova. În jurul bradului au fost asezate si alte elemente de decor care au completat perfect imaginea bradului. Printre aceste elemente s-au numarat o sanie trasa de cai, îmbracata în luminite, cutii imense de cadouri, un om de zapada imens, de aproximativ 3 metri, precum si alti 6 braduti ecologici,  acestia fiind realizati din materiale reciclabile, de elevii de la Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova – prof. Coordonator Marius Iercosan si Clubul Copiilor Lipova – prof. Coordonator Camelia Iordache. În jurul bradului mare, au fost organizate seri de colinde, de catre grupuri de copii de la Centrul de Voluntariat Teritorial AMC Betleem Lipova.
Pentru ca atmosfera de sarbatoare sa fie resimtita si mai bine, decorul din Piata Veche a orasului, a fost completat de sunetul colindelor, care s-au auzit pe fundal si au rasunat pe strazile din jurul pietei, acest lucru fiind posibil cu sprijinul domnului Florin Ionas, care a asigurat instalatia de sonorizare necesara si colindele si caruia, pe aceasta cale reprezentantii Primariei Orasului Lipova îi transmit cele mai sincere multumiri.
Cu ocazia organizarii acestui mic târg, în ultima saptamâna înainte de Craciun, reprezentantii Liceului „Atanasie Marienescu” Lipova si Clubului Copiilor Lipova au organizat si doua cocnursuri frumoase si educative în acelasi timp: Concursul „Cel mai frumos bradut ecologic” si  Concursul educativ  intitulat „Atelierele lui Mos Craciun”.
Copiii au raspuns foarte entuziasmati acestor idei si s-au implicat cu mare bucurie în cele doua concursuri, dupa caz, unii dintre ei realizând diverse obiecte si figurine, iar altii si-au expus cu mândrie bradutii confectionati din materiale reciclabile. O parte dintre copii, alaaturi de coordonatoarea lor, prof. Camelia Iordache, si-au asamblat si un mic stand cu vânzare de produse, unde si-au expus figurinele si obiectele create chiar de ei, astfel încât trecatorii au putut sa achizitionze diverse obiecte de decor cu specfic de iarna, realizate de mâinile iscusite ale copiilor.
La finalul celor 3 zile ale actiunilor de Craciun, copiii participanti au primit diplome si premii, pentru munca, implicarea si creatiile lor. Ei au fost felicitati si premiati de profesorii coordonatori, precum si de catre reprezentantii Primariei si Consiliului Local Lipova.
Toate aceste momente frumoase si actiuni educative pentru copiii participanti, au fost posibile cu sprijinul oamenilor deosebiti care s-au implicat: profesorii coordonatori Camelia Iordache, Marius Iercosan, reprezentantii Centrului de voluntariat Monica Schiopu-Urs, Nora Heler, sponsorii SC PETRAS IMPEX SRL, CIUTAR MINIMARKET care au asigurat dulciuri copiilor si carora le sunt transmise astfel, multumiri speciale pentru toata munca, implicarea, determinare si rezultatul obtinut, care a fost unul extraordinar si care ar fi ideal sa fie repetat si cu alte ocazii.
Ideea acestui frumos proiect dedicat Craciunului, a fost una deosebit de frumoasa si bine primita de toti lipovanii, indiferent de vârsta. Decorul si actiunile organizate au dat pentru câteva zile o alta imagine si o stare de bine orasului, fapt care a demonstrat ca astfel de actiuni sunt benefice si necesare de organizat în fiecare an, cu ocazia Craciunului si nu numai.

 

Alte imagini:

 • Au fost create cele mai originale si frumoase inimioare
  Au fost create cele mai originale si frumoase inimioare
 • Copiii alaturi de Camelia Iordache, coordonatoarea Cercului Atelierul Fanteziei
  Copiii alaturi de Camelia Iordache, coordonatoarea Cercului Atelierul Fanteziei
 • Copiii alaturi de mamicile lor, la finalul concursului
  Copiii alaturi de mamicile lor, la finalul concursului
 • Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (4)
  Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (4)
 • Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (5)
  Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (5)
 • Culorile toamnei 3
  Culorile toamnei 3
 • DANS GIMNASTICA AEROBICA
  DANS GIMNASTICA AEROBICA
 • Dans sectia Gimnastica Aerobica
  Dans sectia Gimnastica Aerobica
 • GIMNASTICA AEROBICA
  GIMNASTICA AEROBICA
 • Copiii de la CS Soimii Lipova alaturi de Prof, Papp   Iosif
  Copiii de la CS Soimii Lipova alaturi de Prof, Papp Iosif
 • Demonstratie Judo
  Demonstratie Judo
 • judo
  judo
 • Micii judoka pregatiti de competitie
  Micii judoka pregatiti de competitie
 • CONSILIERI LOCALI SI PROFESORII COORDONATORI AU INMANAT DIPLOMELE COPIILOR
  CONSILIERI LOCALI SI PROFESORII COORDONATORI AU INMANAT DIPLOMELE COPIILOR
 • COPIII ALATURI DE PROF.CAMELIA IORDACHE - CLUBUL COPIILOR LIPOVA
  COPIII ALATURI DE PROF.CAMELIA IORDACHE - CLUBUL COPIILOR LIPOVA
 • COPIII AU FOST PREMIATI CU DIPLOME SI MICI PREMII PENTRU MUNCA LOR DEOSEBITA
  COPIII AU FOST PREMIATI CU DIPLOME SI MICI PREMII PENTRU MUNCA LOR DEOSEBITA
 • COPIII S-AU ADUNAT IN JURUL BRADULUI MARE LA CONCURSURILE ORGANIZATE
  COPIII S-AU ADUNAT IN JURUL BRADULUI MARE LA CONCURSURILE ORGANIZATE
 • COPIII AU PICTAT SI AU CREAT CU MARE BUCURIE FIGURINELE DE CRACIUN
  COPIII AU PICTAT SI AU CREAT CU MARE BUCURIE FIGURINELE DE CRACIUN
 • FOARTE CONCENTRATI SI ENTUZIAMASTI, COPIII AU PICTAT DIVERSE FIGURINE
  FOARTE CONCENTRATI SI ENTUZIAMASTI, COPIII AU PICTAT DIVERSE FIGURINE
 • IN CIUDA FRIGULUI DE AFARA COPIII AU AU PICTAT SI AU CREAT FIGURINE CU SPECIFIC DE IARNA
  IN CIUDA FRIGULUI DE AFARA COPIII AU AU PICTAT SI AU CREAT FIGURINE CU SPECIFIC DE IARNA
 • MICUL STAND AMENAJAT PENTRU CREAREA SI VANZAREA OBIECTELOR REALIZATE DE COPII
  MICUL STAND AMENAJAT PENTRU CREAREA SI VANZAREA OBIECTELOR REALIZATE DE COPII

https://www.sts.ro/ro/despre-112
https://fiipregatit.ro/
http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

PRIMĂRIA ORAȘULUI LIPOVA utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.primarialipova.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.