PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 • Slide 7
 • Slide 8
 • Slide 9
 • Slide 10
 • Slide 11
 • Slide 12
 • Slide 13
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Clubul Copiilor Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie Foto


Informatii de contact:

Spaţiul în care Clubul Copiilor Lipova îşi desfăşoară activităţile, în anul şcolar 2015-2016, este Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, care găzduieşte cele 4 secţii din cadrul clubului: Cercul de Pictură şi Desen, Cercul “Atelierul Fanteziei”, Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză şi Secţia de Gimnastică Aerobică şi Judo.

 

Adresă şi date de contact Clubul Copiilor Lipova (Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova:

 • Str. BUGARIU, nr.10 – la etaj
 • Tel.: 0257- 561472
 • Director: Tusa Zoltan

Prezentare:

Oferta educaţională a secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova pentru anul şcolar 2015 – 2016

 

 1.  Cercul de Pictură, Desen

Cercul de pictură-desen are ca scop aprofundarea disciplinei de educaţie plastică şi promovarea tinerelor talente, oferind câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă, valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii.

Conţinutul activităţii cercului de desen-pictură este diferit de cel al lecţiilor de clasă, în sensul că este mai variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, se folosesc tehnici diferite de lucru (acuarela, tempera, ulei, tuş, pastel, linogravură, monotipie etc) cu accent pe aplicaţie. În domeniul creaţiei plastice copiii, încă de la vârste fragede, pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria viziune despre lumea înconjurătoare, exprimând spontan universul lor interior, care sfârşeşte prin a te emoţiona estetic.

Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient, îl au vizitele la muzee şi galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din ateliere şi din taberele de creaţie, despre lucrările proprii şi ale colegilor.

Mă adresez copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în vederea integrării lor într-un sistem în care valoarea, creativitatea şi originalitatea sunt căile principale de evoluţie. În cadrul cercului copiii au posibilitatea să folosească limbajul plastic în demersul lor creativ, să înveţe organizarea compoziţiei şi să aprofundeze noţiunile de istorie a artei.

Desenul, culoarea şi compoziţia sunt disciplinele care fac obiectul cercului. Motivarea copiilor se face prin integrarea lor într-un sistem concurenţial, cu participări la concursuri şi expoziţii naţionale şi internaţionale.

Sunt urmărite şi dezvoltate: creativitatea, originalitatea, capacitatea mimetic şi capacitatea de sinteza a fiecărui individ în parte în ideea dezvoltării personlităţii artistice.

 

Prof. Tusa Zoltan

 

 1. Cercul “ Atelierul Fanteziei”

            Cercul Atelierul Fanteziei are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor, aptitudinilor, creativităţii, deprinderilor de muncă etc. Folosim instrumente precum foarfeca, acul, catterul, perforatoare pentru hârtie, şabloane etc. Materialele folosite sunt la îndemâna oricui: carton, carton colorat, hârtie creponată, hârtie colorată, acuarele, resturi de materiale textile, flori uscate, scoarţă de copac, argilă şi multe altele.

            În timpul executării compoziţiilor copiii găsesc diverse forme de exprimare; în cadrul activităţilor desfăşurate la cercului Atelierul Fanteziei copiii realizează obiecte decorative care ne înfrumuseţează camera, locul de joacă s-au chiar sala de clasă, mici cadouri, mărţişoare etc.

            Activităţile desfăşurate în cadrul cercului  Atelierul Fanteziei  au caracter educativ şi distractiv în egală măsură.

            Frecventarea activităţilor din cadrul Cercului Atelierul Fanteziei vă propune:

                        - petrecerea  timpului liber în mod plăcut şi util;

                        - dezvoltarea şi stimularea aptitudinilor creative;

                        - aprofundarea şi comletarea deprinderilor de învăţare.

 

Coordonator

Prof. Iordache Camelia

 

 

 

 

 1. Cercul de “Cultură şi Civilizaţie Engleză”

Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză este modul şi locul în care elevii îşi pot petrece timpul liber învăţând limba engleză.

Activiăţtile din cadrul cercului sunt pe deoparte activităţi de pregătire suplimentară, extra şcolară ce îi ajută pe elevi să înteleagă mai bine precum şi să îndragească limba engleză.

În plus, în cadrul acestui cerc elevii învaţă despre cultura şi tradiţiile Marii Britanii prin intermediul jocurilor, filmelor sau altor activităţi educative interactive.

Coordonator

Prof. Florina Sălăşan

 

 1. Secţia de Gimnastică aerobică şi Judo

Catedra de gimnastică aerobică din cadrul CIubul Copiilor Lipova, imbină  într-un mod plăcut sportul cu arta, motricitatea cu îndemânarea şi coordonarea cu simţul estetic.

 Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea armonioasă a corpului, întărirea sănă
tăţii fizice şi psihice prin mişcare şi educarea calităţilor motrice.
      Cercul nostru dispune de sala de sport al liceului Sever Bocu dotată cu materiale necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii. Specificul cercului este acela de a practica sportul de masă, care nu trebuie confundat cu sportul de înaltă performanţă.

Cei mai buni sportivi ai cercului vor reprezenta Clubul Copiilor în cele mai puternice competiţii naţionale, judeţene şi interjudeţene.
      Veniţi pentru a descoperi tainele sportului aerobic, o nouă şi modernă latură a gimnasticii, exerciţiile sale prezentând mişcări deosebite ale corpului, într-o formă elegantă, executate cu amplitudine, expresivitate şi intensitate, toate acestea pe ritmul muzicii. Este o discipliăa nouă a gimnasticii, cu caracter spectacular, folosind elemente din gimnastica artistică, ritmică, acrobatică, dans sportiv, cât şi paşi şi elemente din gimnastica aerobică.

Vă aşteptăm pentru înscrierierea copiilor cu vârste intre  6-10 ani .

 

 

 

 

 

Secţia Judo

Totodată, Clubul Copiilor Lipova face apel către părinții doritori de înscrierea copiilor la secția JUDO .

Scopul acestor cursuri constă în descoperirea de noi talente în rândul copiilor cu vârste între 5-10 ani. Totul este GRATUIT. 

Orar : Luni -Vineri 14:00-18:00.

Profesor : Papp Iosif

 

 

 

„Culorile Toamnei” a ajuns la a XII –a editie de succes

Vineri, 04 Decembrie, 2015    /    2153 accesari


O noua editie a unei expozitii care a devenit deja traditie pentru orasul Lipova a avut loc la sfârsitul lunii noiembrie.
Cercul „Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor Lipova a mai adaugat o pagina povestii foarte colorate pe care o scrie de 12 ani încoace si care da de fiecare data o nuanta de culoare diferita si frumoasa orasului, participantilor, tuturor celor implicati în crearea acestui eveniment, dar si fiecaruia din cei care vin sa admire operele expuse în cadrul expozitiei.
    Asa cum ne-am obisnuit, nu puteam pasi în cel mai friguros anotimp, fara o pata de culoare care sa ne încânte privirile si sufletul – Vernisajul expozitiei „Culorile Toamnei”, Concurs international de fantezie si îndemânare, ajuns în acest an la Editia a XII-a . Concursul este cuprins în CAEN 2015 al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice,  domeniul A2, pag.5 poz.61.
    Expozitia a fost organizata în ultimele zile ale lunii noiembrie, mai exact sambata 28 noiembrie 2015, la sediul Clubului Copiilor Lipova, din incinta Centrului Recreativ Orasenesc Lipova, cei care s-au ocupat de realizarea acestui eveniment, asa ca de fiecare data, fiind reprezentatntii Cercului „Atelierul Fanteziei”, a carui coordonator este prof. Camelia Iordache.
    Expozitia a adus la Lipova pentru înca o data, picturi si lucrari realizate manual dintre cele mai deosebite si originale, adevarate opere de arta, viu colorate, realizate de mâinile iscusite ale copiilor participanti.
La cea de-a 12-a editie a concursului international „Culorile Toamnei” au participat 3015 copii, reprezentând 275 institutii din 38 de judete si Bucuresti, 9 institutii din strainatate, în total, alaturi de România, fiind prezente înca 6 tari: R.Moldova, Bulgaria, Letonia, Turcia, Franta si India. Toti acesti minunati copii, au fost coordonati de un numar de 575 de profesori, la fel de minunati ca si învataceii lor.
Atât copiii, cât si profesorii sositi din diferite parti ale tarii, prezenti la Lipova pentru participarea la vernisaj, au avut asigurata cazarea în perioada 27-30 noiembrie.
La vernisaj au fost prezenti alaturi de copiii si cadrele didactice de la Liceul „ Atanasie Marienescu” Lipova, Liceul „Sever Bocu” Lipova si Clubul Copiilor Lipova, copii si cadre didactice de la: Palatul Copiilor Craiova, Palatul Copiilor Râmnicu  Vâlcea, Palatul Copiilor Sibiu,  Clubul Copiilor Oltenita, Clubul Copiilor Dragasani, Clubul Copiilor Filiasi, Scoala Gimnaziala Filiasi, Liceul „E.Gojdu” Oradea, Palatul Copiilor Arad, Clubul Copiilor Sebis, Clubul Copiilor Sighetu Marmatiei, Liceul Tehnologic "Moga Voievod" Halmagiu, Scoala Gimnaziala Masloc.
    Pe lânga numarul foarte mare de lucrari si participanti,  evenimentul a avut si un numar mare de invitati, reprezentanti ai institutiilor locale si nu numai, printre care s-au numarat :  reprezentanti ai inspectoratului judetean, reprezentanti ai Primariei si Consiliului Local Lipova, precum si ai institutiilor de învatamânt din oras.
Atât invitatii cât si organizatorii au tinut scurte discursuri, transmitând astfel toate felicitarile si multe încurajari copiilor atât de talentati si speciali, prin mâinile carora s-a creat întreaga expozitie.
De asemenea, fiind un concurs de nivel international, « Culorile Toamnei » a avut si un juriu pe masura, format din : Presedinte - Prof. univ. dr DUMITRU SERBAN - Presedinte Uniunea Artistilor Plastici Arad si membri: Prof.dr. ANDA TAMAS - Inspector Scolar pentru Arte I.S.J. Arad, Profesor TUSA ZOLTAN - Director C.C. Chisineu Cris, Profesor MARIUS IERCOSAN- Profesor arte vizuale, Profesor CAMELIA IORDACHE - Profesor arte vizuale si CORINA BACOS - Reprezentant Comitet Parinti.
În urma deliberarii juriului, a avut loc si o festivitate de premiere,  cei mai buni copii dintre cei buni, fiind recompensati cu diplome si premii. Toti participantii la acest concurs au primit câte o diploma de participare. Organizatorii au pregatit de asemenea pentru participanti câte un catalog tiparit, în care au fost cuprinse toate lucrarile expuse la aceasta a 12-a editie a concursului. În total au fost tiparite 120 de cataloage si 500 în format electronic, ambele cu sprijinul ISBN.
La finalul premierii, a avut loc si un spectacol artistic, o surpriza pregatita de organizatori pentru publicul numeros prezent la vernisaj. Spectacolul a cuprins mai multe momente de dans, cântece si chiar actorie. Cei care au deschis spectacolul au fost dansatorii din trupa « Angels » de la Clubul Copiilor Sântana, carora le-au urmat invitatii speciali Sweb si Santo, care au sustinut un moment artistic de muzica hip-hop, finalul spectacolului fiind marcat de elevii Liceului « Atanasie Marienescu », care au pregatit o sceneta dedicata zilei de 1 Decembrie – Ziua Nationala a României.
Pentru organizarea acestui vernisaj, reprezentantii Clubului Copiilor Lipova au fost sustinuti de Primaria Orasului Lipova, Liceul « Sever Bocu » Lipova,  AS Caritas BGS Lipova, AMC Betleem Lipova, SC Coket Trading Lipova si Asociatia pentru Dezvoltare Europeana si Promovarea Tinerilor din România .
De asemenea organizarea vernisajului a fost posibila si datorita sponosorilor si colaboratorilor, care au ajutat la realizarea întregului eveniment: SC. ROBAC INDUSTRIES SRL, SC. POPINA-PRODIMPEX, SC ALEX&RODY, II LUPU FLAVIUS, OK FRATII, SC CIUTAR TRADING , SC. PL VEGA CONSTRUCT SRL, SC. WESATEC SRL, IF JICAREAN LAURENTIU LIPOVA, PFA ZELEA DOREL, FALEZA MURES, SC ANDI&DEA SRL, MAY-DAY, ALEX DORIS, SC LIPOMIN SA, II BRANDA FLORIN, SC PROCONSTRUCT, SC AUTO ARAD – PARTS SRL (BLUE CAFFE), SC STACO SRL, MADONA MR SRL, II CRISTI SALASAN (NON-STOP), SC PETYBRIK&STONE SRL.
Nu în ultimul rând, întreg evenimentul nu ar fi fost posibil fara sprijinul neconditionat al parintilor care formeaza Comitetul de parinti al Cercului « Atelierul Fanteziei » : Bacos Marius, Bacos Corina,  Iancu Romelia, Iancu Florin, Bar Daniela, Gheorghies Geta, Conopan Ramona, Belu Daniela, Supiala Mihaela.
Reprezentantii Cercului « Atelierul Fanteziei » din cadrul Clubului Copiilor Lipova, au dorit sa transmita si câteva cuvinte de multumire si recunostinta :
“Dupa un asemenea eveniment, pe aceasta cale, nu putem decât sa transmitem cele mai sincere multumiri si întreaga noastra recunostinta tuturor sponsorilor, parintilor care au sprijinit activitatea copiilor si le-au fost alaturi, si nu în ultimul rând copiilor,  care datorita talentului si implicarii au reusit sa creeze în cel mai mic detaliu toata aceasta expozitie.”, a spus prof. Camelia Iordache – coordonator eveniment
    Vernisajul expozitiei internationale de fantezie si îndemânare « Culorile Toamnei » editia a XI-a, a fost înca un eveniment care s-a bucurat de un real succes, un eveniment « colorat », un eveniment creat cu suflet de mâinile copiilor.

 

Alte imagini:
 • LUCRARI CULORILE TOAMNEI 2015LUCRARI CULORILE TOAMNEI 2015
 • LUCRARILE PARTICIPANTE AU FOST IN NUMAR DE PESTE 3000LUCRARILE PARTICIPANTE AU FOST IN NUMAR DE PESTE 3000
 • PUBLICUL A FOST NUMEROS LA VERNISAJUL EXPOZITIEI CULORILE TOAMNEIPUBLICUL A FOST NUMEROS LA VERNISAJUL EXPOZITIEI CULORILE TOAMNEI

 • Au fost create cele mai originale si frumoase inimioare
  Au fost create cele mai originale si frumoase inimioare
 • Copiii alaturi de Camelia Iordache, coordonatoarea Cercului Atelierul Fanteziei
  Copiii alaturi de Camelia Iordache, coordonatoarea Cercului Atelierul Fanteziei
 • Copiii alaturi de mamicile lor, la finalul concursului
  Copiii alaturi de mamicile lor, la finalul concursului
 • Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (4)
  Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (4)
 • Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (5)
  Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (5)
 • Culorile toamnei 3
  Culorile toamnei 3
 • DANS GIMNASTICA AEROBICA
  DANS GIMNASTICA AEROBICA
 • Dans sectia Gimnastica Aerobica
  Dans sectia Gimnastica Aerobica
 • GIMNASTICA AEROBICA
  GIMNASTICA AEROBICA
 • Copiii de la CS Soimii Lipova alaturi de Prof, Papp   Iosif
  Copiii de la CS Soimii Lipova alaturi de Prof, Papp Iosif
 • Demonstratie Judo
  Demonstratie Judo
 • judo
  judo
 • Micii judoka pregatiti de competitie
  Micii judoka pregatiti de competitie
 • CONSILIERI LOCALI SI PROFESORII COORDONATORI AU INMANAT DIPLOMELE COPIILOR
  CONSILIERI LOCALI SI PROFESORII COORDONATORI AU INMANAT DIPLOMELE COPIILOR
 • COPIII ALATURI DE PROF.CAMELIA IORDACHE - CLUBUL COPIILOR LIPOVA
  COPIII ALATURI DE PROF.CAMELIA IORDACHE - CLUBUL COPIILOR LIPOVA
 • COPIII AU FOST PREMIATI CU DIPLOME SI MICI PREMII PENTRU MUNCA LOR DEOSEBITA
  COPIII AU FOST PREMIATI CU DIPLOME SI MICI PREMII PENTRU MUNCA LOR DEOSEBITA
 • COPIII S-AU ADUNAT IN JURUL BRADULUI MARE LA CONCURSURILE ORGANIZATE
  COPIII S-AU ADUNAT IN JURUL BRADULUI MARE LA CONCURSURILE ORGANIZATE
 • COPIII AU PICTAT SI AU CREAT CU MARE BUCURIE FIGURINELE DE CRACIUN
  COPIII AU PICTAT SI AU CREAT CU MARE BUCURIE FIGURINELE DE CRACIUN
 • FOARTE CONCENTRATI SI ENTUZIAMASTI, COPIII AU PICTAT DIVERSE FIGURINE
  FOARTE CONCENTRATI SI ENTUZIAMASTI, COPIII AU PICTAT DIVERSE FIGURINE
 • IN CIUDA FRIGULUI DE AFARA COPIII AU AU PICTAT SI AU CREAT FIGURINE CU SPECIFIC DE IARNA
  IN CIUDA FRIGULUI DE AFARA COPIII AU AU PICTAT SI AU CREAT FIGURINE CU SPECIFIC DE IARNA
 • MICUL STAND AMENAJAT PENTRU CREAREA SI VANZAREA OBIECTELOR REALIZATE DE COPII
  MICUL STAND AMENAJAT PENTRU CREAREA SI VANZAREA OBIECTELOR REALIZATE DE COPII

https://www.sts.ro/ro/despre-112
https://fiipregatit.ro/
http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

PRIMĂRIA ORAȘULUI LIPOVA utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.primarialipova.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.