Informatii de contact:
Spaţiul în care Clubul Copiilor Lipova îşi desfăşoară activităţile, în anul şcolar 2015-2016, este Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, care găzduieşte cele 4 secţii din cadrul clubului: Cercul de Pictură şi Desen, Cercul “Atelierul Fanteziei”, Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză şi Secţia de Gimnastică Aerobică şi Judo.
Adresă şi date de contact Clubul Copiilor Lipova (Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova:
- Str. BUGARIU, nr.10 – la etaj
- Tel.: 0257- 561472
- Director: Tusa Zoltan
Prezentare:
Oferta educaţională a secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova pentru anul şcolar 2015 – 2016
- Cercul de Pictură, Desen
Cercul de pictură-desen are ca scop aprofundarea disciplinei de educaţie plastică şi promovarea tinerelor talente, oferind câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă, valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii.
Conţinutul activităţii cercului de desen-pictură este diferit de cel al lecţiilor de clasă, în sensul că este mai variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, se folosesc tehnici diferite de lucru (acuarela, tempera, ulei, tuş, pastel, linogravură, monotipie etc) cu accent pe aplicaţie. În domeniul creaţiei plastice copiii, încă de la vârste fragede, pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria viziune despre lumea înconjurătoare, exprimând spontan universul lor interior, care sfârşeşte prin a te emoţiona estetic.
Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient, îl au vizitele la muzee şi galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din ateliere şi din taberele de creaţie, despre lucrările proprii şi ale colegilor.
Mă adresez copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în vederea integrării lor într-un sistem în care valoarea, creativitatea şi originalitatea sunt căile principale de evoluţie. În cadrul cercului copiii au posibilitatea să folosească limbajul plastic în demersul lor creativ, să înveţe organizarea compoziţiei şi să aprofundeze noţiunile de istorie a artei.
Desenul, culoarea şi compoziţia sunt disciplinele care fac obiectul cercului. Motivarea copiilor se face prin integrarea lor într-un sistem concurenţial, cu participări la concursuri şi expoziţii naţionale şi internaţionale.
Sunt urmărite şi dezvoltate: creativitatea, originalitatea, capacitatea mimetic şi capacitatea de sinteza a fiecărui individ în parte în ideea dezvoltării personlităţii artistice.
Prof. Tusa Zoltan
- Cercul “ Atelierul Fanteziei”
Cercul Atelierul Fanteziei are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor, aptitudinilor, creativităţii, deprinderilor de muncă etc. Folosim instrumente precum foarfeca, acul, catterul, perforatoare pentru hârtie, şabloane etc. Materialele folosite sunt la îndemâna oricui: carton, carton colorat, hârtie creponată, hârtie colorată, acuarele, resturi de materiale textile, flori uscate, scoarţă de copac, argilă şi multe altele.
În timpul executării compoziţiilor copiii găsesc diverse forme de exprimare; în cadrul activităţilor desfăşurate la cercului Atelierul Fanteziei copiii realizează obiecte decorative care ne înfrumuseţează camera, locul de joacă s-au chiar sala de clasă, mici cadouri, mărţişoare etc.
Activităţile desfăşurate în cadrul cercului Atelierul Fanteziei au caracter educativ şi distractiv în egală măsură.
Frecventarea activităţilor din cadrul Cercului Atelierul Fanteziei vă propune:
- petrecerea timpului liber în mod plăcut şi util;
- dezvoltarea şi stimularea aptitudinilor creative;
- aprofundarea şi comletarea deprinderilor de învăţare.
Coordonator
Prof. Iordache Camelia
- Cercul de “Cultură şi Civilizaţie Engleză”
Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză este modul şi locul în care elevii îşi pot petrece timpul liber învăţând limba engleză.
Activiăţtile din cadrul cercului sunt pe deoparte activităţi de pregătire suplimentară, extra şcolară ce îi ajută pe elevi să înteleagă mai bine precum şi să îndragească limba engleză.
În plus, în cadrul acestui cerc elevii învaţă despre cultura şi tradiţiile Marii Britanii prin intermediul jocurilor, filmelor sau altor activităţi educative interactive.
Coordonator
Prof. Florina Sălăşan
- Secţia de Gimnastică aerobică şi Judo
Catedra de gimnastică aerobică din cadrul CIubul Copiilor Lipova, imbină într-un mod plăcut sportul cu arta, motricitatea cu îndemânarea şi coordonarea cu simţul estetic.
Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea armonioasă a corpului, întărirea sănă
tăţii fizice şi psihice prin mişcare şi educarea calităţilor motrice.
Cercul nostru dispune de sala de sport al liceului Sever Bocu dotată cu materiale necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii. Specificul cercului este acela de a practica sportul de masă, care nu trebuie confundat cu sportul de înaltă performanţă.
Cei mai buni sportivi ai cercului vor reprezenta Clubul Copiilor în cele mai puternice competiţii naţionale, judeţene şi interjudeţene.
Veniţi pentru a descoperi tainele sportului aerobic, o nouă şi modernă latură a gimnasticii, exerciţiile sale prezentând mişcări deosebite ale corpului, într-o formă elegantă, executate cu amplitudine, expresivitate şi intensitate, toate acestea pe ritmul muzicii. Este o discipliăa nouă a gimnasticii, cu caracter spectacular, folosind elemente din gimnastica artistică, ritmică, acrobatică, dans sportiv, cât şi paşi şi elemente din gimnastica aerobică.
Vă aşteptăm pentru înscrierierea copiilor cu vârste intre 6-10 ani .
Secţia Judo
Totodată, Clubul Copiilor Lipova face apel către părinții doritori de înscrierea copiilor la secția JUDO .
Scopul acestor cursuri constă în descoperirea de noi talente în rândul copiilor cu vârste între 5-10 ani. Totul este GRATUIT.
Orar : Luni -Vineri 14:00-18:00.
Profesor : Papp Iosif
Concurs Naţional de Ecologie şi Protecţia Mediului la Oradea
Vineri, 19 Iunie, 2015 / 936 accesari
Un alt concurs cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, la care copiii lipovani au fost invitaţi şi care le-a adus noi premii în luna iunie, a fost Concursul Naţional de Ecologie şi Protecţia Mediului, organizat de Palatul Copiilor Oradea, în perioada 19.06 – 21.06.2015.
La acest concurs oraşul Lipova a participat cu două echipaje : un echipaj de la Clubul Copiilor Lipova şi un altr echipaj de la Liceul « Sever Bocu » Lipova.
Echipajul de la Clubul Copiilor Lipova, format din elevele Bursuc Alexandra şi Zaha Lorena, a obţinut locul 2 pe echipaj, în timp ce al doilea echipaj prezent la Oradea, reprezentat de elevi ai Liceului « Sever Bocu » Lipova, format din elevele Asimionesei Alina şi Boncuţ Dana, a obţinut în final locul 1 pe echipaj.
Concursul organizat la Oradea, a constat în prezentarea Rezervaţiei naturale Vadu Crişului, din judeţul Bihor, vizitarea Peşterii Vadul Crişului, probe sportive şi completarea unui chestionar legat de Rezervaţia naturală Vadu Crişului.
Pe timpul şederii la Oradea, echipajele reprezentante ale oraşului Lipova, însoţite de prof. coordonator Camelia Iordache, au vizitat în prima zi oraşul Oradea: Muzeul, Turnul Primăriei, Complexul Vulturul Negru, Biserica cu lună, iar în ultima zi, au vzitat Băile Felix, unde au ajuns la lacul cu nuferi, dar şi în zona de pădure şi la ştrand. Elevii lipovani au avut astfel ocazia să îmbine utilul cu plăcutul, având parte atât de activităţi educative, cât şi de noi experienţe şi premii frumoase pentru activitatea desfăşurată în cadrul Clubului Copiilor Lipova.
Pentru ca toate deplasările la aceste concursuri să fie posibile, alături de aceşti copii extraordinari au fost pentru încă o dată părinţii, care i-au sprijinit cu tot ce a fost nevoie, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova, Prof. Coordonator Camelia Iordache şi nu în ultimul rând Primăria Oraşului Lipova, căreia atât copiii cât şi reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova transmit mulţumiri pentru asigurarea transportului la fiecare deplasare.
Alte imagini: