Informatii de contact:
Spaţiul în care Clubul Copiilor Lipova îşi desfăşoară activităţile, în anul şcolar 2015-2016, este Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, care găzduieşte cele 4 secţii din cadrul clubului: Cercul de Pictură şi Desen, Cercul “Atelierul Fanteziei”, Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză şi Secţia de Gimnastică Aerobică şi Judo.
Adresă şi date de contact Clubul Copiilor Lipova (Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova:
- Str. BUGARIU, nr.10 – la etaj
- Tel.: 0257- 561472
- Director: Tusa Zoltan
Prezentare:
Oferta educaţională a secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova pentru anul şcolar 2015 – 2016
- Cercul de Pictură, Desen
Cercul de pictură-desen are ca scop aprofundarea disciplinei de educaţie plastică şi promovarea tinerelor talente, oferind câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă, valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii.
Conţinutul activităţii cercului de desen-pictură este diferit de cel al lecţiilor de clasă, în sensul că este mai variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, se folosesc tehnici diferite de lucru (acuarela, tempera, ulei, tuş, pastel, linogravură, monotipie etc) cu accent pe aplicaţie. În domeniul creaţiei plastice copiii, încă de la vârste fragede, pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria viziune despre lumea înconjurătoare, exprimând spontan universul lor interior, care sfârşeşte prin a te emoţiona estetic.
Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient, îl au vizitele la muzee şi galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din ateliere şi din taberele de creaţie, despre lucrările proprii şi ale colegilor.
Mă adresez copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în vederea integrării lor într-un sistem în care valoarea, creativitatea şi originalitatea sunt căile principale de evoluţie. În cadrul cercului copiii au posibilitatea să folosească limbajul plastic în demersul lor creativ, să înveţe organizarea compoziţiei şi să aprofundeze noţiunile de istorie a artei.
Desenul, culoarea şi compoziţia sunt disciplinele care fac obiectul cercului. Motivarea copiilor se face prin integrarea lor într-un sistem concurenţial, cu participări la concursuri şi expoziţii naţionale şi internaţionale.
Sunt urmărite şi dezvoltate: creativitatea, originalitatea, capacitatea mimetic şi capacitatea de sinteza a fiecărui individ în parte în ideea dezvoltării personlităţii artistice.
Prof. Tusa Zoltan
- Cercul “ Atelierul Fanteziei”
Cercul Atelierul Fanteziei are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor, aptitudinilor, creativităţii, deprinderilor de muncă etc. Folosim instrumente precum foarfeca, acul, catterul, perforatoare pentru hârtie, şabloane etc. Materialele folosite sunt la îndemâna oricui: carton, carton colorat, hârtie creponată, hârtie colorată, acuarele, resturi de materiale textile, flori uscate, scoarţă de copac, argilă şi multe altele.
În timpul executării compoziţiilor copiii găsesc diverse forme de exprimare; în cadrul activităţilor desfăşurate la cercului Atelierul Fanteziei copiii realizează obiecte decorative care ne înfrumuseţează camera, locul de joacă s-au chiar sala de clasă, mici cadouri, mărţişoare etc.
Activităţile desfăşurate în cadrul cercului Atelierul Fanteziei au caracter educativ şi distractiv în egală măsură.
Frecventarea activităţilor din cadrul Cercului Atelierul Fanteziei vă propune:
- petrecerea timpului liber în mod plăcut şi util;
- dezvoltarea şi stimularea aptitudinilor creative;
- aprofundarea şi comletarea deprinderilor de învăţare.
Coordonator
Prof. Iordache Camelia
- Cercul de “Cultură şi Civilizaţie Engleză”
Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză este modul şi locul în care elevii îşi pot petrece timpul liber învăţând limba engleză.
Activiăţtile din cadrul cercului sunt pe deoparte activităţi de pregătire suplimentară, extra şcolară ce îi ajută pe elevi să înteleagă mai bine precum şi să îndragească limba engleză.
În plus, în cadrul acestui cerc elevii învaţă despre cultura şi tradiţiile Marii Britanii prin intermediul jocurilor, filmelor sau altor activităţi educative interactive.
Coordonator
Prof. Florina Sălăşan
- Secţia de Gimnastică aerobică şi Judo
Catedra de gimnastică aerobică din cadrul CIubul Copiilor Lipova, imbină într-un mod plăcut sportul cu arta, motricitatea cu îndemânarea şi coordonarea cu simţul estetic.
Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea armonioasă a corpului, întărirea sănă
tăţii fizice şi psihice prin mişcare şi educarea calităţilor motrice.
Cercul nostru dispune de sala de sport al liceului Sever Bocu dotată cu materiale necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii. Specificul cercului este acela de a practica sportul de masă, care nu trebuie confundat cu sportul de înaltă performanţă.
Cei mai buni sportivi ai cercului vor reprezenta Clubul Copiilor în cele mai puternice competiţii naţionale, judeţene şi interjudeţene.
Veniţi pentru a descoperi tainele sportului aerobic, o nouă şi modernă latură a gimnasticii, exerciţiile sale prezentând mişcări deosebite ale corpului, într-o formă elegantă, executate cu amplitudine, expresivitate şi intensitate, toate acestea pe ritmul muzicii. Este o discipliăa nouă a gimnasticii, cu caracter spectacular, folosind elemente din gimnastica artistică, ritmică, acrobatică, dans sportiv, cât şi paşi şi elemente din gimnastica aerobică.
Vă aşteptăm pentru înscrierierea copiilor cu vârste intre 6-10 ani .
Secţia Judo
Totodată, Clubul Copiilor Lipova face apel către părinții doritori de înscrierea copiilor la secția JUDO .
Scopul acestor cursuri constă în descoperirea de noi talente în rândul copiilor cu vârste între 5-10 ani. Totul este GRATUIT.
Orar : Luni -Vineri 14:00-18:00.
Profesor : Papp Iosif
Cercul Atelierul Fanteziei , din nou la înălţime în cadrul competiţiilor de la Râmnicu Vâlcea
Vineri, 24 Octombrie, 2014 / 1227 accesari
În perioada 24 – 26 octombrie 2014, la Râmnicu Vâlcea, a avut loc Concursul Naţional de Ecologie şi Protecţia Mediului, intitulat "Să iubim natura", ediţia a V-a, competiţie organizată în fiecare an de Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea.
Deschiderea concursului a avut loc vineri, 24.10.2014, în incinta Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea, înepând cu ora 9 :30, la deschidere, alături de invitaţii sosiţi din toată ţara, fiind prezenţi şi diverşi reprezentanţi ai administraţiei şi instituţiilor locale.
În cadrul acestei competiţii au participat copii din toate zonele ţării, în total fiind prezente 20 de echipaje, reprezentând : Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, Palatul Copiilor Alexandria, Clubul Copilor Roşiori, Clubul Copiilor Horezu, Palatul Copiilor Oradea, Clubul Copilor Motru, Palatul Copiilor Tulcea, Palatul Copiilor Piteşti, Clubul Copilor Curtea de Argeş, Palatul Copiilor Slatina, Palatul Copiilor Craiova, Clubul Copilor Drăgăşani, Palatul Copiilor Sibiu şi Colegiul de Silvicultură Râmnicu Vâlcea.
Oraşul Lipova a participat şi în cadrul acestui concurs, fiind reprezentat de copiii din cadrul « Cercul Atelierul Fanteziei », a cărui coordonator este Prof. Camelia Iordache.
Echipa reprezentantă a oraşului Lipova a participat cu o echipă formată din cinci eleve : Asimionesei Alina, Boncuţ Dana, Bursuc Alexandra, Iancu Sarah şi Zaha Lorena, care au dat dovadă pentru încă o dată, de o creativitate şi originalitate ieşite din comun, realizând în cadrul competiţiei o serie de lucrări cu totul speciale, adevărate opere de artă, în funcţie de tematica dată.
Bineînţeles că rezultatele finale au fost pe măsura operelor create, talentatele eleve lipovane, obţinând la final Locul 1 pe echipaj, premiu care le-a bucurat foarte mult şi pe care îl adună cu mândrie celoralte premii obţinute până în prezent.
Odată cu finalizarea competiţiei, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova au avut parte şi de câteva surprize frumoase, ei având pregătit un program foarte frumos şi diversificat. În cursul zilei de sâmbătă, 25 octombrie, ei au vizitat Salina Ocnele Mari, iar duminică la întoarcerea spre casă au făcut un popas în centrul istoric al oraşului Sibiu şi la Castelul Corvineştilor de la Hunedoara.
Alături de aceşti copii extraordinari a fost ca de fiecare dată coordonatoarea lor, reprezentanta Cercului « Atelierul Fanteziei » - prof. Camelia Iordache, iar transportul copiilor la Râmnicu Vâlcea, a fost asigurat de Primăria Oraşului Lipova, pe această cale, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova, dorind să mulţumească tuturor celor care i-au sprijinit şi le-au fost alături, din nou, pentru participarea la această competiţie.
Alte imagini:
Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (4)
Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (5)
Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (6)
Operele create au fost dintre cele mai diverse
Originalitate si culoare in operele copiilor
Reprezentantele Clubului Copiilor Lipova in timpul competitiei, isi prezinta cu mandrie lucrarile create