PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 • Slide 7
 • Slide 8
 • Slide 9
 • Slide 10
 • Slide 11
 • Slide 12
 • Slide 13
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Centrul de Voluntariat Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie FotoInformatii de contact:

Centrul Judeţean de Voluntariat Filiala Lipova

Informaţii de contact:

 • Adresa: Str. Nicolae Bălcescu nr.25
 • Nr. telefon: 0729328329 - coordonator asistent social Monica Urs

Prezentare:

Centrul Judeţean de Voluntariat Lipova funcţionează sub ORGANIZAŢIA NON GUVERNAMENTALĂ  (ONG)  AMC Betleem Lipova şi are prevăzut în statut mai multe activităţi sociale, ajutorare vârstntici şi familii defavorizate, informare şi educare a copiilor, activităţi culturale, competiţii sportive, activităţi de igienizare şi protectia mediului, activităţi cu scopul de a dezvolta deprinderi de viaţă, campanii împotriva traficului de persoane, împotriva violenţei, campanii antidrog, promovarea drepturilor copilului etc . 

Centrul de voluntariat are aproximativ 80 de voluntari, elevi ai Liceului « Atanasie Marienescu » Lipova, ai Liceului « Sever Bocu » Lipova, tineri studenţi, cetăţeni ai oraşului Lipova.

Centrul Judeţean de Voluntariat Filiala Lipova desfăşoară în fiecare an, o serie de acţiuni în folosul comunităţii, acţiuni la care au participat de fiecare dată elevi ai Liceului Atanasie Marienescu, Liceul Sever Bocu, dar şi voluntari din cadrul altor asociaţii.

Pentru ca aceştia să fie pregătiţi în domeniul voluntariatului, în cadrul asociaţiei AMC Betleem din Lipova a avut loc un curs de  formare al voluntarilor, curs care a avut loc datorită sprijinului acordat de preşedintele AMC Betleem Lipova, domnul inginer Pop Moise care a asigurat locaţia şi  materialele necesare desfăşurării în condiţii bune a cursului.

De asemenea tinerii voluntari şi asociaţiile care susţin acţiunile de voluntariat sunt recompensate în cadrul Galei Voluntariatului, eveniment care este organizat în luna ianuarie a fiecărui an şi care adună cu fiecare an ce trece, tot mai multe persoane, ajungându-se în prezent la peste 150 de persoane participante. Printre invitaţii din cadrul fiecărei gale, se numără voluntarii din cadrul diverselor asociaţii colaboratoare, dar şi reprezentanţii administraţiei locale, ai liceelor din oraşul Lipova şi ai Poliţei Lipova.

Centrul Judeţean de Voluntariat filiala Lipova desfăşoară periodic, diverse acţiuni, dintre atât acţiuni  de ecologizare, cât şi acţiuni de plantare pomi. Acestea au loc de obicei la începutul primăverii,  în luna martie, dar şi în alt perioade ale anului, atunci când este nevoie. În cadrul acestor acţiuni, se plantează câteva sute de pomi şi sunt strânse deşeurile din oraş, în diferite zone : zona dinspre Bai, drumul care duce spre Şiştarovaţ, malul Mureşului, Radna, Şomiş, dar si în zonele din jurul şcolilor, grădiniţelor şi parcurilor din oraşul Lipova. Pe lângă toate aceste acţiuni, membrii Centrului Judeţean de Voluntriat, în colaborare cu Fundaţia AMC Betleem şi alte instituţii din oraş, se implică periodic şi în organiozarea unor evenimente caritabile, spectacole artistice, organizate cu diferite ocazii – Crăciun, Paşte, 1 Iunie, 1 Marti, 8 Martie etc. - , precum şi la alte acţiuni sociale, educative, unele dine le fiind organizate la nivel naţional.

 Aceste acţiuni sunt posibile cu sprijinul Primăriei Oraşului Lipova şi altor instituţii locale, care asigură de fiecare dată suportul material pentru buna desfăşurare a acţiunilor .

 De asemenea reprezentanţii Poliţiei Lipova şi ai Poliţei Locale, asiguă cu fiecare ocazie când este nevoie,  protecţie şi pază, astfel încât pe parcursul desfăşurării acţiunilor să nu existe niciun eveniment  nedorit.

Coordonatoarea Centrului de Voluntariat Filiala Lipova, este doamna Monica Urs, care alături de voluntarii lipovani, reuşesc să realizeze lucruri extraordinare pentru oraş, dar mai ales pentru comunitatea locală.  

Voluntarii desfăşoară toate aceste acţiuni cu mare entuziasm, principalul obiectiv urmărit fiind acela de a se crea un mediu mai curat pentru Oraşul Lipova.

«Rolul tuturor acestor acţiuni, pe care noi, voluntarii le desfăşurăm, a fost şi va fi mereu acela de a demonstra că există un mare interes pentru sănătatea mediului, pentru bunăstarea oamenilor din jur, pentru dezvoltarea personală a fiecăruia atât din punct de vedere educativ, cât şi social sau cultural.

 Mesajul principal al tutror voluntarilor nu este altul decât acela că ne pasă, ne pasă de sănătatea mediului  în care trăim, de comunitatea noastră. » , a declarat Monica Urs coordonatoarea Centrului de Voluntariat Filiala Lipova

1 Iunie –zi de sărbătoare pentru toţi copiii din oraşul Lipova

Miercuri, 03 Iunie, 2015    /    2154 accesari


Cei mai mici dintre locuitorii oraşului Lipova nu au uitat nici în acest an de ziua lor, 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului. Ei au ştiut cum să petreacă această zi specială, astfel încât să îmbine talentul cu distracţia şi buna dispoziţie.

Miercuri, 3 iunie 2015, începând cu ora 17, la Centrul Recreativ al oraşului Lipova a avut loc spectacolul « Copilăria în versuri, dans, muzică şi teatru », organizat cu ocazia zilei de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului, pentru toţi copiii din oraş.

Şi pentru că ziua lor nu e decât o dată pe an, copiii de toate vârstele, începând cu cei mai mici de la grădiniţă şi terminând cu cei mai mari de la liceu, au reuşit şi de acestă dată să creeze un eveniment foarte frumos, care a reuşit timp de câteva ore să aducă copilăria în sala de spectacole de la Centrul Recretiv Orăşenesc Lipova.

Cei care au fost alături de copii şi s-au ocupat de organizarea acestui eveniment au fost Fundaţia AMC Betleem Lipova, în colaborare cu Primăria Oraşului Lipova, Liceul « Atanasie Marienescu » Lipova, Liceul « Sever Bocu » Lipova, Grădiniţa PP Lipova, Grădiniţa PN1 Lipova, Secţia de gimnastică aerobică de la Clubul Copiilor Lipova, Asociţia Oaza din Arad, Ansamblul Lipovana şi CNRR Cuveşdia, alături de toţi aceştia fiind şi alte două fundaţii din judeţuş Arad : Asociaţia « Maria din Dragoste pentru Copii », din Pâncota şi Fundaţia « Barnaba », din Sebiş.

Spectacolul « Copilăria în versuri, dans, muzică şi teatru », după cum o spune şi titlul, a fost unul foarte diversificat, organizatorii dorind astfel să evidenţieze diferitele forme pe care poate să le ia arta în imaginaţia copiilor, la vârste diferite, dar mai ales să aducă la un loc cele mai frumoase şi speciale talente ale copiilor.

În cadrul evenimentului, s-au îmbinat perfect cântecele, poeziile şi dansurile populare ale copiilor de la grădiniţă, cu talentul actoricesc şi artisitic al elevilor de gimnaziu şi liceu, precum şi cu cel al soliştilor şi dansatorilor care formează Ansamblul Lipovana şi al fetelor care formează Secţia de Gimanstică Aerobică a Clubului Copiilor Lipova.

Publicul prezent, a avut parte de un program foarte variat: cântece, dansuri şi poezii – susţinute de copiii de la Grădiniţa PP Lipova şi Grădiniţa PN1 Lipova, program de dansuri populare şi cântece susţinut de Ansamblul Lipovana, program artistic susţinut de copiii de la Asociaţia Oaza din Arad, Gimnastică aerobică – Secţia de Gimnastică Aerobică de la Clubul Copiilor Lipova, program artistic – susţinut de copiii de la Fundaţia AMC Betleem Lipova, scenetă (teatru) – susţinută de copiii din clasele a XI-a, de la Liceul « Atanasie Marienescu » Lipova. Astfel că, fiecare copil prezent, fie că a avut 3 ani, 10 ani, 14 ani sau 17 ani, a fost pus în evidenţă în cel mai potrivit şi frumos mod, prezentând ceea ce ştie cel mai bine.

Scopul acestui eveniment a fost acela de a marca ziua de 1 Iunie -Ziua Internationala a Copilului, în cel mai frumos şi simplu mod, prin toate formele pe care arta le poate lua în mintea şi sufletul copiilor : cântece, poezii, instrumente, dans şi teatru - toate au fost cuprinse în acest eveniment.

Cu acesata ocazie s-a facut şi o acţiune de donaţie de carte în limba română, cărţi care vor ajunge la copiii romani dintr-o comunitate din Grecia.

« Cu această ocazie,  sunt transmise  mulţumiri speciale tuturor celor care au participat,     s-au implicat şi au făcut ca acest eveniment să fie posibil : domnilor directori ai Liceului « Atanasie Marienescu » Lipova şi Liceul « Sever Bocu » Lipova , doamnelor profesoare Zelenin Ioana şi Opriş Ancuţa de la Liceul « Atanasie Marienescu », doamnelor educatoare de la Grădiniţa PP Lipova şi Grădiniţa PN1 Lipova care au coordonat grupele de copii : Grupa Albinuţelor, Grupa Fluturaşilor şi Gupa Voinicilor, domnilor Florin şi Valeria Ursulescu, d-lui prof. Papp Iosif, copiilor şi reprezentanţilor Fundaţiei AMC Betleem Lipova, părinţilor , voluntarilor şi elevilor de la cele două licee, toţi aceştia reuşind să creeze un moment care a adus copilăria în inima oricui a fost prezent la acest spectacol. », a spus Şchiopu-Urs Monica – coordonatoarea Centrului de Voluntariat Lipova şi cea care a iniţiat acest eveniment.

 

Alte imagini:
 • ASOCIATIA OAZA ARADASOCIATIA OAZA ARAD
 • COPII AMC BETLEEM LIPOVACOPII AMC BETLEEM LIPOVA
 • COPII GRADINITA PP LIPOVACOPII GRADINITA PP LIPOVA
 • DANS GIMNASTICA AEROBICADANS GIMNASTICA AEROBICA
 • DANSURI POPULARE GRADINITADANSURI POPULARE GRADINITA
 • GIMNASTICA AEROBICAGIMNASTICA AEROBICA

 • Corul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana Zelenin
  Corul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana Zelenin
 • CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • Elevii alaturi de coordonatorii lor au pregatit banner-ul  pentru a sustine Marsul pentru Viata si in anul 2015
  Elevii alaturi de coordonatorii lor au pregatit banner-ul pentru a sustine Marsul pentru Viata si in anul 2015
 • Elevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatit
  Elevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatit
 • Grupul de voluntari care s-a ocupat de igienizarea zonei  Ariei protejate din Soimos, coordoanti de Monica Urs
  Grupul de voluntari care s-a ocupat de igienizarea zonei Ariei protejate din Soimos, coordoanti de Monica Urs
 • O parte din ajutoarele care s-au strans in cadrul proiectului Craciunul pentru toti, editia a IV-a
  O parte din ajutoarele care s-au strans in cadrul proiectului Craciunul pentru toti, editia a IV-a
 • PLANTARE POMI LIPOVA MALUL MURESULUI ZONA DE PICNIC
  PLANTARE POMI LIPOVA MALUL MURESULUI ZONA DE PICNIC
 • Trupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publicului
  Trupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publicului
 • VARIANTA FINALA AFIS
  VARIANTA FINALA AFIS
 • Voluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplome
  Voluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplome
 • AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
 • ECHIPA DE VOLUNTARI CARE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
  ECHIPA DE VOLUNTARI CARE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
 • IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
  MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
 • O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE

https://www.sts.ro/ro/despre-112
https://fiipregatit.ro/
http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

PRIMĂRIA ORAȘULUI LIPOVA utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.primarialipova.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.