PRIMARIA LIPOVA

  • Slide 1
  • Slide 4
  • Slide 3
  • Slide 2
  • Slide 5
  • Slide 6
  1. FaceBook
  2. Google Plus
  3. Twitter
  4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

Simpozion tematic "IN MEMORIAM DELEGAȚII DE LA LIPOVA ȘI RADNA PREZENȚI LA MAREA ADUNARE DE LA ALBA IULIA", organizat în AN CENTENAR la Lipova

Joi, 22 Noiembrie, 2018    /    87 accesari


Simpozion tematic

În An Centenar, Orașul Lipova a gazduit miercuri, 14 noiembrie a.c., la Centrul Rereativ Orășenesc Lipova,  un deosebit eveniment. Este vorba despre 

Simpozionul tematic, "IN  MEMORIAM  DELEGAȚII  DE  LA  LIPOVA  ȘI  RADNA PREZENȚI  LA  MAREA  ADUNARE DE  LA  ALBA  IULIA".

    Evenimentul a fost  organizat la inițiativa Liceului "Atanasie Marienescu" Lipova, în colaborare cu Primăria Orașului Lipova, Liceul Sever Bocu Lipova, Biblioteca Județeană A.D.Xenopol Arad și Centrul Cultural Județean Arad.

   Simpozionul a fost organizat și dedicat strămoșilor melagurilor lipovane și din zona Lipovei, eroii, care, acum 100 de ani, cu fruntea sus și pieptul înainte, cu iubirea de patrie în inimă, curaj și dorință de libertate și unire, au reprezentat cu mândrie Lipova și Radna la Marea Adunare de la Alba Iulia. 

    În deschiderea evenimentului a fost intonat IMNUL  NAȚIONAL al României, urmat de o scurtă ceremonie religioasă oficiată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe Lipova, preoții Raul MOȚ și Alexandru NEICU.

     La eveniment au participat și au susținut discursuri cu această ocazie,  invitați de seamă, dintre care îi amintim pe: din partea Primăriei Orașului Lipova - Dl. Petru COCIȘ- Administrator Public, Dl. Lucian DONȚU - Director Liceul "A.Marienescu" Lipova, D.na Oviduța BERINDEI - Director Liceul "Sever Bocu" Lipova, istoricii:  prof.dr.Stelian BOIA, prof. Sebastian BUNGHEZ,  prof. Gheorghe PĂCURAR, prof. Roman DUBEȘTEAN.

      Momentul principal al simpozionului, în timpul discursurilor, a fost momentul înmânării în mod oficial,  Orașului Lipova, de către reprezentanții Bibliotecii Județene A.D.Xenopol Arad, - CREDENȚIONALELOR - , care atestă participarea și în care sunt menționate numele delegaților care au  reprezentat Lipova și Radna la Marea Adunare de la Alba Iulia acum 100 de ani.

      În cea de-a doua parte a evenimentului, simpozionul a fost pus în valoare de momentele artistice și lirice pregătite de elevii liceelor A.Marienescu și S.Bocu din Lipova, care prin cântece, poezii, dans sau actorie, au arătat lumii cu câtă mândrie își reprezintă orașul și țara și cât de mândri sunt de strămoșii lor și de faptul că azi, ei le sunt urmași și sunt români într o Românie unită.

      A fost un moment în care înca o dată, ei, alături de toți cei prezenți au avut ocazia să arate că sunt mândri de faptul că sunt români, că le place să îmbrace costumele populare, să vorbească și să cânte cu toată iubirea de patrie,  arătând astfel recunoștința pentru cei care au înfăptuit Marea Unire și sperând că peste alți 100 de ani urmașii lor vor fi la fel de mândri de ei în aceeași frumoasă și unică Românie.

 

Alte imagini:

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/