PRIMARIA LIPOVA

  • Slide 1
  • Slide 4
  • Slide 3
  • Slide 2
  • Slide 5
  • Slide 6
  1. FaceBook
  2. Google Plus
  3. Twitter
  4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

Muncitorii vietnamezi construiesc noul spital din Lipova!

Luni, 27 August, 2018    /    74 accesari


Muncitorii vietnamezi construiesc noul spital din Lipova!

 

Așa cum anunțam în urmă cu aproape două luni, firma care construiește noul spital din Lipova a fost nevoită să apeleze la muncitori din Vietnam, din cauza crizei de forță de muncă din România. Până la această oră, la Lipova au sosit 30 de muncitori din Vietnam, urmând ca în perioada următoare să mai vină 20 de persoane. „Avem deja 30 de muncitori din Vietnam care lucrează la ridicarea noului spital din oraș. Sunt cazați la internatul liceului, mănâncă la cantină, însă mâncarea este preparată pe gustul lor, pentru că au venit și doi bucătari din Vietnam. Vreau să vă spun că suntem mulțumiți de felul în care se mișcă lucrurile la spital, se vede că sunt muncitori harnici și au experiență, această echipă venind la Lipova după ce au executat o lucrare în Dubai. În perioada următoare, după cum am aflat de la constructor, vor veni încă 20 de muncitori din Vietnam. Sper ca lucrurile să meargă bine și proiectul să fie gata la timp“, spune primarul orașului Lipova, Mircea Jichici.

Din păcate, din cauza unor clauze existente în contractul firmei care construiește spitalul din Lipova, nu am putut sta de vorbă cu muncitorii, fiind interzis, de asemenea, să fie fotografiați în incinta spitalului.

Orașul Lipova beneficiază de o finanțare în valoare de 5 milioane de euro, din fonduri guvernamentale, pentru construirea unui nou spital. Anul trecut au început efectiv lucrările la viitorul spital, care va deservi 60.000 de cetățeni de pe Valea Mureșului, acesta urmând a fi dat în folosință peste doi ani.

Prin acest proiect, la Lipova se va face extinderea spitalului actual și dotarea acestuia. Practic, va fi un corp nou de clădire, în formă de L, care va fi legat de cel vechi printr-o pasarelă. Spitalul va beneficia de secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, dar și un compartiment de primire urgențe, ceea ce este extrem de important pentru Lipova, dar și pentru Valea Mureșului.

 

SURSA: http://www.livearad.ro

Alte imagini:

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/