PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

Containere pentru colectarea hainelor şi textilelor folosite – în mai multe zone din Oraşul Lipova

Joi, 10 August, 2017    /    450 accesari


Containere pentru colectarea hainelor şi textilelor folosite – în mai multe zone din Oraşul Lipova

Oraşul Lipova beneficiază, începând cu luna august,  de 3 containere special create pentru colectarea hainelor şi diverselor textile, în vederea reciclării acestora.

Aceste containere, care există de o bună perioadă în mai multe oraşe din ţară,  au ajuns şi la Lipova, ele fiind create de o firmă din Cluj-Napoca, cu scopul de a se colecta hainele vechi sau alte genuri de textile, folosite, astfel încât acestea să nu mai fie aruncate la gunoi sau distruse, ci să fie refolosite, într-un fel sau altul.

Pe mai multe dintre străzile Lipovei, au apărut un anumit gen de containere, în care se vor colecta obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte uzate de la populaţie.

De asemenea, în aceste containere, lipovanii vor putea să mai lase şi alte genuri de astfel de deşeuri :  îmbrăcăminte, încălţăminte, aşternuturi, jucării, toate acestea lăsate de persoanele cărora nu le mai sunt de folos.

Pentru aceste containere, au fost stabilite deja şi amplasamentele, ele existând deja în fiecare zonă vizată. Vor fi 3 astfel de containere pentru început, în următoarele zone:

 • Piaţa Agroalimentară (în faţa intrării principale în piaţă)
 • Zona Petrom – Pompieri  
 • Zona de blocuri Intim.

Containerele urmează a fi golite săptămânal, dupa un program bine stabilit sau ori de cate ori este nevoie.

La nivel mondial, retaileri mari, precum  H&M de exemplu, au avut  campanii de reciclare a hainelor uzate. Astfel, cei care mergeau cu haine uzate primeau diverse vouchere de cumpărături de diferite valori, utilizabil în magazinele lor.

La nivelul întregii ţări, aproximativ 3% din deşeurile menajere este format din textile şi se estimează că mai mult de 1 milion de tone de textile sunt trimise la groapa de gunoi în fiecare an.

Lipovanii şi locuitorii din împrejurimi, vor avea de acum la dispoziţie aceste containere speciale, în care să depună hainele, papucii şi celelalte produse de antură textilă,  pe care nu le mai folosesc.

Alte imagini:

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/