PRIMARIA LIPOVA

  • Slide 1
  • Slide 4
  • Slide 3
  • Slide 2
  • Slide 5
  • Slide 6
  1. FaceBook
  2. Google Plus
  3. Twitter
  4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

Liceul „SEVER BOCU ”la final de an școlar

Luni, 24 Iulie, 2017    /    202 accesari


Finalul de an școlar aduce cu sine emoția premierii elevilor cu rezultate bune și foarte bune, mândria părinților și a profesorilor lor. Festivitata de predare a „cheii ”de către elevii claselor a -XII-a elevilor din clasele a-XI-a a fost dominată de emoția despărțirii și a unui nou început pentru absolvenții liceului. Șefa promoției 2017 a fost eleva Bursuc Alexandra Daniela din clasa a-XII-a A care a subliniat în discursul său cadrul moral și intelectual  creat de către colectivul liceului permițând adolescenților o dezvoltare armonioasă  și o personalitate puternică.

 

 

 Atmosferă de sărbătoare, cu multe flori, felicitări și urări de bine, vedetele zilei fiind absolvenții, cei care au fost copleşiţi cu urări de bine, premii și lacrimi. Au participat profesorii, absolvenţii, părinţii şi rudele acestora, reprezentanți ai Comunității Locale d-nul Petru COCIȘ(City Manager) și doamna Adela POPESCU(consilier al primarului) și bineânțeles elevii liceului.

În perioada 12.07.2017-30.07.2017 s-a realizat al doilea flux de mobilitate în cadrul proiectului ERASMUS+ „Drum deschis către o carieră europeană în domeniul serviciilor” cu elevii clasei a-XI-a comerț  care și-au desfășurat stagiul de pregătire practică în Portugalia la Barcelos la modulul de practică „Protecția consumatorului și a mediului” elevii au fost repartizați la agenți economici unde au dobîndit:

Cunoştinţe despre:  protecţia consumatorilor şi a mediului privind produsele comerciale, drepturile consumatorilor de produse şi  servicii, cadrul instituţional, cadrul legislativ; mijloacele de informare a consumatorilor; relaţia produs-ambalaj în relaţie cu cerinţele protecţiei consumatorilor;

Abilităţi: de comunicare într-o limbă străină, lucrul în echipă

Competenţe dobândite privind: aplicarea şi respectarea drepturile consumatorilor de produse şi servicii, utilizarea  mijloacelor şi tehnicilor de  informare a consumatorilor.

 

prezentarea cuplul produs - ambalaj în relaţie cu cerinţele protecţiei consumatorilor şi protecţia mediulu. În același timp elevii au fost puși în situații de viață în care au fost obligați să comunice în limba engleză sau portugheză la locul de muncă, au aflat ce înseamnă un loc de muncă în străinătate și au cunoscut obiceiuri și tradiții ale zonei.

În cadrul proiectului elevii au avut parte de un program cultural foarte bogat. Au vizitat orașele Porto, Guimares, Braga, Barcelos, Valenca, Lima și orașul Tui din Spania și nu în ultimul rând mai multe ieșiri la Oceanul Atlantic.  Elevii au avut parte de ghizi bine pregătiți care le-au transmis informații legate de istoria locului.

 

Întoarcerea acasă a generat bucuria datorată dorului de casă dar și durerea despărțirii de oameni extrem de prietenoși și amabili.

Cel mai recent eveniment a fost examenul de bacalaureat la care elevii liceului au obținut un rezultat mulțumitor având o promovabilitate de 66% după rezolvarea contestațiilor. Rezultatele au fost mai  bune la matematică în acest an, s-au evidențiat elevii profesorului de matematică Dorin Buzgău avînd un singur elev nepromovat la matematică din cei patru care nu au promovat examenul dar în același timp elevul Ciosescu Cătălin a obținut nota zece. Felicităm în acest context elevii și profesorii și le urăm  succes elevilor care s-au înscris în sesiunea a-II-a de bacalaureat.

Admiterea la clasa a-IX-a este în desfășurare, la prima etapă de repartizare compiuterizată a absolvenților clasei a-VIII-a din cele două clase de liceu s-au inscris 27 de elevi la clasa de economic și 22 de elevi la clasa de comerț. Așteptăm completarea locurilor în a doua etapă de inscrieri pe cele 6 locuri rămase  libere de la comerț și un loc la clasa de economic.

            VACANȚĂ PLĂCUTĂ ELEVILOR ȘI PROFESORILOR

                                   

PROF. Oviduța BERINDEI

Alte imagini:

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/