PRIMARIA LIPOVA

  • Slide 1
  • Slide 4
  • Slide 3
  • Slide 2
  • Slide 5
  • Slide 6
  1. FaceBook
  2. Google Plus
  3. Twitter
  4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

Ziua Internationala a Tolerantei sarbatorita la Liceul ,,Atanasie Marienescu”

Marti, 29 Noiembrie, 2016    /    856 accesari


Ziua Internationala a Tolerantei sarbatorita la Liceul ,,Atanasie Marienescu”

,,Toleranta este armonia în diferente.” (Declaratia Principiilor Tolerantei, 1995)

În aceasta perioada de disolutie a reperelor morale, educatia poate si trebuie sa aduca un suflu comportamental nou, la nivel individual si social. Esenta educatiei morale consta în asigurarea unui cadru adecvat formarii tinerei generatii în spiritul celor mai importante valori general umane. Pentru a împlini cu succes acest deziderat, elevii si cadrele didactice de la Liceul ,,Atanasie Marienescu” au celebrat miercuri, 16 noiembrie 2016, Ziua Internationala a Tolerantei, prin derularea activitatii extratcolare ~ Împreuna pentru o lume a pacii! ~ în cadrul Programului european Saptamâna Educatiei Globale. Întregul demers a fost monitorizat de domnul director Dontu Lucian, de domnul director adjunct Herrling Ioan si de doamna prof. Pantea Ileana, consilier educativ, bucurându-se totodata si de sustinerea Primariei Lipova.
Obiectivul fundamental al activitatii a fost promovarea unui comportament responsabil ti tolerant, în rândul elevilor, prin constientizarea importantei relatiilor interumane bazate pe întelegere, acceptare si solidaritate. Activitatea a cuprins mai multe sectiuni, valorificându-se dimensiunea educativa, interdisciplinara, creativa si motivationala.
În parteneriat cu Politia Locala, reprezentata de domnul comisar Conopan Adrian si de domnul Popescu Paul, s-a organizat o sesiune de informare, adresata elevilor de liceu, privind consumul de droguri, delincventa juvenila, drepturile si îndatoririle cetatenesti. Doamna prof. Pantea Ileana a expus, într-o prezentare PPT, efectele nocive ale consumului de droguri.
Punându-si în valoare cunostintele si abilitatile, elevii au realizat eseuri, prezentari PPT si creatii plastice despre importanta pacii si a tolerantei în societatea contemporana. La sectiunea eseuri si prezentari, s-au remarcat urmatorii elevi: Cioanca-Closca Antonia – clasa a X-a A, Marc Darius - clasa a XII-a A, Iftode Ancuta si Morariu Cristian - clasa a VII-a C, coordonati de domnisoara prof. Ianculescu Cristina, iar la sectiunea creatii plastice, s-au evidentiat:  Fratila Denisa – clasa a VII-a S, Patrut Sergiu – clasa X-a A, Zaban Alwin – clasa a IX-a A, Csuros Karla – clasa a XII-a B, coordonati de domnul prof. Iercosan Marius. De asemenea, elevii clasei a VI-a B (Avramescu Ana, Ciosescu Marcus, Cuzman Adrian, Nicolae Andra, Nicolae Florina, Dobranschi Francesca, Suciu Amalia, Popescu Paula si Siminic-Rus Doroteea) au realizat Acrostihul Tolerantei, punând în lumina semnificatiile acestui concept.
 Punctul culminant al activitatii l-a constituit vizionarea unui videoclip motivational, prin care participantii au fost îndemnati la un moment de reflectie cu privire la propriul comportament. În cadrul dezbaterii ulterioare, elevii si cadrele didactice si-au exprimat liber conceptia despre toleranta si despre limitele acesteia în contextul scolar si familial.
Evaluarea activitatii s-a realizat prin aplicarea unor chestionare, iar feedback-ul pozitiv primit din partea elevilor demonstreaza dorinta acestora de a se implica activ în construirea unei comunitati mai frumoase, prin dezvoltarea unor relatii interumane, în care sa primeze armonia, respectul si solidaritatea.

 

Alte imagini:

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/