PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

„Zilele Oraşului Lipova” - cea mai frumoasă sărbătoare a oraşului, şi-a reluat tradiţia începând din acest an

Luni, 31 Octombrie, 2016    /    905 accesari


„Zilele Oraşului Lipova” - cea mai frumoasă sărbătoare a oraşului, şi-a reluat tradiţia începând din acest an

Finalul lunii octombrie 2016, a adus pentru oraşul Lipova cea mai frumoasă sărbătoare din ultimii ani. Zilele de 21 şi 22 octombrie au fost în acest an zilele Lipovei,  a fost sfîrşitul de sătămână în care Lipova şi-a sărbătorit locurile, oamenii, când şi-a celebrat zilele de sărbătoare, în cel mai frumos mod, unde invitaţii de onoare au fost cetăţenii săi, ai Lipovei, cetăţeni care au putut să se bucure după mulţi ani de pauză de Sărbătoarea oraşului în care locuiesc.

            Evenimentul a fost deschis în mod oficial vineri, 21 octombrie 2016, încă de la orele dimineţii, la Primăria Oaşului Lipova, unde în Sala mare de şedinţe a avut loc primirea oficială a oaspeţilor sosiţi la Lipova cu această ocazie din afara ţării (Ungaria, Italia), precum şi oaspeţi de la nivelul judeţului Arad.

Recepţia de la Primărie a fost continuată cu o paradă deosebită, la care au participat copiii Ansamblului Folcloric Lipovana, reprezentanţi ai pompierilor din  Lipova şi Naidorf,fanfara din Lipova. Vedetele paradei au fost însă cele două trăsuri cu cai, care au fost admiraţi de toţi trecătorii, acestea fiind puse la dispoziţia organizatorilor de către reprezentanţi ai SVSU Lipova.

Momentul de deschidere a fost marcat printr-o slujbă religioasă, oficiată de către reprezentanţii Bisericii Ortodoxe din Lipova, pe scena din Piaţa Libertăţii, alături de aceştia fiind şi primarul oraşului Lipova – Iosif Mircea Jichici.

După masa oficială de prânz, toţi invitaţii sosiţi la Lipova, alături de orgnizatori si de publicul din oraş, s-au îndreptat către scenă, unde începând cu orele 15:00, a fost dat startul programului artistic pregătit special pentru prima zi de sărbătoare.

În programul artistic din prima zi, publicul s-a putut bucura până după orele 22:00, de un spectacol folcloric deosebit şi foarte variat, pregătit de invitaţii speciali şi artiştii care au urcat pe scena din Lipova în prima zi de sărbătoare. În faţa publicului lipovan, care a fost prezent în număr foarte mare, în ciuda vremii înnorate, au urcat pe scenă, în prima zi a sărbătorii oraşului Lipova, micuţii talentaţi Dariana Stoica din Lipova şi Ioana Szigeti din Alioş, care au oferit publicului câte un recital minunat de cântece din folclor şi recital în grai, urmaţi de programul de dansuri populare pregătit de ansamblurile folclorice: Lipovana (Lipova), Floarea Crişului (Chişineu Criş), Doina Bihorului (Ungaria), Zărandul (Arad),  Datini Arădene (Arad) şi Ansamblul Pensionarilor din Arad.

 De asemenea au pregătit un program special pentru această sărbătoare şi au încântat publicul, o suită de solişti vocali de muzică populară, deosebit de talentaţi şi mult iubiţi de public. Au fost prezenţi pe scena din Lipova, în prima zi de sărbătoare: Lucian Drăgan, Alexandra Drăgan, Carmen Popovici Dumbravă, Florin Ionaş – Generalul, Claudia Ionaş, Tinu Vereşezan, Viorel Leric, Lele Crăciunescu, Cristian Sălăşan, Diana Selagea, Roberta Selagea, Adrian Diş, Nena Damian şi Daniel Ilie. Toţi arceştia au dansat şi au cântat alaături de oamenii prezenţi în Piaţa Libertăţii, oferind publicului prezent un program de folclor deosebit.

Cea de-a doua zi a sărbătorii oraşului Lipova a continuat în ziua de sâmbătă, 22 octombrie 2016, cu muzică, distracţie şi voie bună, de această dată însă ritmurile spectacolului fiind schimbate, muzica uşoară, dansurile moderne, street dance-ul şi gimnastica aerobică luând loc pe scenă în faţa publicului lipovan. Ziua de sâmbătă, a oferit un spectacol la fel de deosebit ca şi cel din prima zi, dar diferit în acelaşi timp.

Începând cu orele 15:00, cea de-a doua zi de sărbătătore a fost deschisă într-un mod foarte ritmat şi cu mult tonus, cu un spectacol variat de dans modern, street dance, gimnastică aerobică şi kangoo jumps. Spectacolul de dans a fost asigurat şi atmosfera a fost întreţinută de copiii minunaţi şi talentaţi de la Clubul Copiilor Lipova – trupa „Gym Kids” (secţia Gimnastică Aerobică, prof. Coord. Iosif Papp), trupa „Stil” de la  Palatul Copiilor Arad (prof. Coord. Mirela Cosma), trupele de dans „Angels Crew” şi „Alfa” de la Clubul Copiilor Sântana (prof. Coord. Diana Blîndu) şi fetele din trupa de Kangoo Jumps Lipova, alături de coordonatoarea lor Cristina.

Spectacolul de dans a fost continuat în acceaşi atmosferă veselă şi ritmată de talentaţii copii ai oraşului Lipova, interpreta Melissa Dobriţoiu şi Trupa vocal-instrumentală „Rain Drops” de la Clubul Copiilor Lipova (prof.coord. Codrin Drăgoi), care au oferit publicului un adevărat program artistic, cu melodii mult iubite şi cunoscute. Atmosfera a fost susţinută mai apoi cu un spectacol de muzică folk, pregătit de îndrăgiţii solişti Mihai Henţ şi Pavel Filipaş, cărora le-au urmat tinerii talentaţi din Arad, Mădălina Boroneanţ şi Dănuţ Kozak & Band, care au transformat spectacolul într-un adevărat show.

Finalul programului artistic din cea de-a doua zi de sărbătoare a aparţinut unor invitaţi speciali şi deosebiţi, Claudia Iuga & Q-Band, bine cunoscuta Lidia Buble şi una din legendele vii a muzicii româneşti – Trupa Compact. Toţi aceştia au creat pe scena din Piaţa Libertăţii din Lipova, o atmosferă incendiară, au transformat seara într-una minunată, au dansat şi au cântat într-o singură voce alături de cele câteva mii de oameni, care au venit la sărbătoarea oraşului.

Momentul de final al evenimentului a aprţinut primarului oraşului Lipova – Iosif Mircea Jichici, care, a urcat pe scenă, alături de colectivul de organizare şi a transmis un mesaj de mulţumire tuturor celor implicaţi şi cetăţenilor oraşului Lipova pentru prezenţă şi atmosfera creată.

Un astfel de eveniment nu putea să se finalizeze îtr-un mod mai frumos, decât cu un adevărat spectacol de focuri de artificii, care timp de aproape 10 minute, au luminat cerul oraşului Lipova, marcând astfel finalul unei sărbători minunate – Zilele Oraşului Lipova, Ediţia 2016.

Zilele Oraşului Lipova, Ediţia 2016, a fost un eveniment deosebit, care a adus oraşului Lipova şi cetăţenilor lui momente frumaose, care vor râmâne în amintirea fiecăruia pentru mult timp de acum înainte. Toate acestea însă nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor extraordinari care s-au implicat şi au stat în spatele acestui eveniment de anvergură şi cărora pe această le sunt transmise, încă o dată, cele mai sincere şi speciale mulţumiri.

Pentru început sunt transmise mulţumiri, în mod special celor care au organizat fiecare detaliu al acestui mare eveniment şi datorită cărora tot acest eveniment a fost iniţiat şi a fost posibil.

 

 1. Domnului Primar Iosif Mircea Jichici, domnului Viceprimar Vasile Dodon, domnilor consilieri locali şi tuturor reprezentanţilor din cadrul Primăriei Oraşului Lipova care s-au implicat şi au fost ajutor de bază în organizarea acestui eveniment: D-lui COCIŞ PETRU, D-soarei POPESCU  ADELA, D-lui ANTOCHE  ADRIAN, D-lui TUSA PETER, D-lui RANCU  EMANUEL, D-lui DUBEŞTEAN  LUCIAN, D-nei PĂULIŞAN  GABRIELA, D-lui SORIN  ENGLER, D-nei ADRIANA  NEDESCU, D-nei BLIDARI  CAMELIA, D-lui GALICI  SORIN.

 

Cu mulţumiri speciale, SPONSORILOR:

 

 1. GENERAL  MUSIC
 2. SC  PLETL SRL
 3. SC  EDIL  MANAGEMENT  SRL
 4. SC OECHSLER ROMANIA SRL
 5. SC  STACO  SRL
 6. EDVIN ZABAN
 7. SC LIPOMIN SA
 8. SC CARPATINA SA
 9. SC OK FRAŢII SRL
 10. MITICĂ  DOBROTĂ
 11. SC PROMPTCAD-DANI SRL
 12. FOREST & WATER
 13. SC  MARA  LUCIA  SRL
 14. PRIMĂRIA  ORAŞULUI  CSANADPALOTA  DIN UNGARIA
 15. SC CIUTAR MARKET SRL
 16. RESTAURANT  „ALEX-DORIS” 
 17. PETER  TUSA
 18. SC  PETRAŞ SRL
 19. SC  TRANS KATRIN SRL
 20. SC  MATIORA TRADE  SRL
 21. SC  HARTWIG  SRL
 22. SC  BETTY  ICE  SRL
 23. ASOCIAŢIA  JUDEŢEANĂ  DE  VÂNĂTORI  ŞI  PESCARI  SPORTIVI  LIPOVA
 24. ABC GRAPHICS DESIGN
 25. REFRESH  DESIGN

 

COLABORATORI :

De asemenea, Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Lipova, alaături de echipa de organizare, doreşte să transmită mulţumiri speciale unor colaboratori care au fost alături şi au sprijinit enorm în organizarea acestui eveeniment şi fără ajutorul cărora nu ar fi ieşit un rezultat atât de frumos.

1.În primul rând, Domnului FLORIN  IONAŞ  şi întregii echipe GENERAL  MUSIC, tuturor soliştilor din această mare familie, care au fost minunaţi şi fără ajutorul cărora nu am fi reuşit să aducem evenimentul atât de departe. „VĂ  MULŢUMIM!”

 

 1. CLUBULUI  COPIILOR  LIPOVA – domnului ZOLI TUSA(director) şi domnilor profesori coordonatori CAMELIA  IORDACHE, CODRIN DRĂGOI şi IOSIF  PAPP şi tuturor copiilor minunaţi şi talentaţi care au fost atât de implicaţi ţi au înveselit întreg evenimentul şi tot oraşul.

 

 1. AMC  BETLEEM  LIPOVA şi CENTRUL DE VOLUNTARIAT – doamnei MONICA  URS şi copiilor minunaţi din cadrul centrului.
 2. Reprezentanţilor BISERICII  ORTODOXE LIPOVA
 3. Reprezentanţilor POLIŢIEI  LOCALE  LIPOVA,  POLIŢIEI  LIPOVA, INSPECTORATELE  DE  JANDARMI  din LIPOVA, ARAD şi TIMIŞ, care ne-au asigurat ordinea publică.
 4. Reprezentanţilor din cadrul COMPARTIMENTULUI  ASISTENŢĂ  MEDICALĂ  COMUNITARĂ şi CRUCEA  ROŞIE  LIPOVA, care ne sunt alături pentru acordarea primului ajutor.

 

Nu în utimul rând, sunt transmise mulţumiri partenerilor media şi fotografilor, prezenţi la acest eveniment:

 1. RADIO  TIMISOARA
 2. TV ARAD
 3. RADIO  ARAD
 4. TEZAUR TV
 5. LIVE  ARAD
 6. INARAD
 7. ONE MORE PHOTOGRAPHY
 8. ANDREEA  IZDREA PHOTOGRAPHY
 9. OVIDIU  MARIŞ PHOTOGRAPHY

Un astfel de eveniment, cum au fost „Zilele Oraşului Lipova”, a reprezentat un moment cu totul special, atât pentru organizatori, cât şi pentru publicul prezent, fiind o mare realizare, un pas înainte pentru oraşul Lipova, care, merită să aibă cea mai frumoasă şi specială sărbătoare de ziua sa.

Un eveniment ca acesta, este o reală încântare, o mare onoare şi bucuria de a avea împreună, în astfel de zile în mijlocul frumosului orăşel Lipova,  într-un număr atât de mare: oaspeţi, prieteni, invitaţi din toate părţile şi cu precădere marele public, cetăţeni ai oraşului Lipova, toate acestea demonstrând în final,  un lucru foarte important, de care nu a uitat nimeni niciodată - faptul că fiecare nu a uitat să acorde o deosebită atenţie calităţii de a fi OM înainte de toate.

La fel cum a fost încheiat evenimentul pe scenă, într-un mod foarte frumos, într-un ton de optimism, vom încheia şi acest articol, amintind cuvintele primarului Oraşului Lipova – Iosif Mircea Jichici, care a spus:

Mă bucur şi sunt onorat să am ocazia să împărtăşesc astfel de momente cu dumneavoastră şi o să închei acest discurs într-un ton de speranţă şi optimism, cu speranţa că o să aveţi parte de o sărbătoare cât mai frumoasă, aici la Lipova şi că asemenea ocazii, evenimente care să ne aducă la un loc, se vor repeta tot mai mult de acum înainte şi vor reprezenta de fiecare dată un prilej de mare bucurie şi sărbătoare.

Aceste zile ale oraşului, să devină o amintire frumoasă pentru noi toţi, cei prezenţi aici, la Lipova, pentru a o sărbători si această ediţie să fie începutul unui lung şir de evenimente frumoase dedicate oraşului nostru ! ”

 

 

 

 

 

Alte imagini:

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/