PRIMARIA LIPOVA

  • Slide 1
  • Slide 4
  • Slide 3
  • Slide 2
  • Slide 5
  • Slide 6
  1. FaceBook
  2. Google Plus
  3. Twitter
  4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

Un nou Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Lipova

Joi, 18 Februarie, 2016    /    306 accesari


Un nou proiect frumos si benefic orasului Lipova, a fost finalizat la începutul acestei luni, rezultatul acestuia fiind un nou Centru de Informare si Promovare Turistica în Orasul Lipova.
Lucrarile pentru realizarea acestui nou centru în orasul Lipova au fost demarate în luna aprilie  a anului 2015, durata de implementare fiind de 9 luni.
Conferinta de presa pentru anuntarea finalizarii proiectului de „Reabilitare si modernizare cladire pentru amenajarea unui centru national de informare si promovare turistica în orasul Lipova" a avut loc la Primaria Orasului Lipova, în cursul zilei de joi, 18 februarie 2016.
În cadrul conferintei de presa au fost prezenti alaturi de Primarul orasului Lipova – Iosif Mircea Jichici si viceprimarul Vasile Dodon, Petru Cocis – manager de proiect, reprezentanti ai mass-media locala, precum si alti reprezentanti din cadrul Primariei si Consiliului Local al Orasului Lipova . Cu aceasta ocazie, au fost prezentate informatii generale, caracteristicile si obiectivele urmarite prin realizarea acestui proiect în Orasul Lipova.
Misiunea CNIPT Lipova este de a promova localitatea Lipova si ariile  învecinate în scopul de a atrage cât mai multi turisti în zona prin mijloace moderne  si usor utilizabile.
Realizarea proiectului  conduce la cresterea numarului de turisti din zona si implicit  la multiplicarea serviciilor ( directe si conexe) oferite acestora :cazare (pensiuni turistice), alimentatie publica (restaurante), transport, comert, cultura (muzee), productie (  cresterea numarului de produse realizate de mestesugarii locali în scopul vânzarii acestora). Efectul imediat  va fi aparitia noilor agenti economici ti a unui numar  în crestere de locuri de munca rezultând o crestere impliciata a calitatii vietii locuitorilor din zona.
CNIPT Lipova este integrat în reteaua nationala de centre de informare reusind astfel sa ofere cât mai multe informasii turistilor interesati de zona Lipova. Totodata  cu ajutorul paginii WEB  a CNIPT turistii au informatii despre obiectivele turistice ale zonei, despre  flora si fauna zonei, despre traseele tematice care pot fi parcurse, despre posibilitatile de recreere în zona, depre posibilitatile de cazare, despre traditii,  despre mestesugurile practicate etc.

 

CE  CUPRINDE  CNIPT  LIPOVA :      
-     CNIPT dispune de mai multe încaperi:
•    Sala de primire a turistilor în care turistii vor fi informati de catre angajatii CNIPT despre obiectivele turistice care pot fi vizitate în zona, despre obiceiurile socio-culturale etc. Totodata în aceasta sala  turistii vor avea la dispozitie pliante, brosuri, harti  etc. pentru o informare suplimentara si pentru o eventuala stabilire a unor trasee temetice pe care doresc sa le parcurga.
•    În Sala Media turistii, atât cei care nu sunt hotarâti ce sa viziteze în zona dar si cei care nu au suficient timp la dispozitie pentru a vizita cât mai multe obiective sau pentru a participa la diverse manifestari, vor avea ocazia sa urmareasca un film documentar ( cca. 30 min) despre zona în care se afla, istoricul acesteia, flora, fauna, datinile pastrate, me?te?ugurile practicate în zona etc.
•    În Sala principala de expozitii obiecte mestesugaresti turistii vor putea admira  diverse obiecte traditionale din zona, cum ar fi obiecte sculptate, portul popular din diverse perioade istorice ale zonei si alte obiecte  specifice zonei.
Grupurile mai mari de turisti, care doresc sa strabata anumite trasee tematice, sunt invitate de catre angajati, fie în sala de cursuri de mestesugarit-atunci când nu se desfasoara cursuri- fie în sala media- atunci când nu se vizioneaza de catre alti turisti filmul documentar- pentru a stabili împreuna ce trasee doresc sa parcurga. Totodata personalul angajat în cadrul CNIPT, în cazul în care se doreste, pot însoti grupul de turitsi pe trasee pentru a le oferii informatii suplimentare despre locurile si obiectivele ce vor fi vizitate.
CNIPT Lipova  pune la dispozitia turistilor  mijloace de informare  începând de la harti si brosuri pâna la mijloace  moderne precum punerea la dispozitie de CD-uri  informatioanale sau chiar oferirea posibilitatii vizionarii unui film documentar în sala multimedia amenajata special în incinta acestuia. Astfel turistii care nu sunt hotarâti ce trasee tematice sa viziteze, sau turistii care nu au suficient timp pentru a vizita cât  mai multe obiective turistice pot viziona acest film care le va oferii informatiile dorite.
„Implementarea proiectului va conduce la cresterea numarului de turisti din localitatea Lipova si din zonele învecinate ca urmare a îmbunatatirii vizibilitatii regiunii si a cresterii accesibilitatii vizitatorilor la instrumente moderne de informare si promovare realizate în cadrul proiectului, precum un centru de informare turistica modern, amplasat în centrul orasului Lipova, angajarea si instruirea de personal specializat în oferirea de servicii de informare turistica, prezentarea de materiale specifice (harti, pliante, CD-uri etc.) sau realizarea de programe informatice specifice turismului", a declarat primarul orasului Lipova, Mircea Jichici.

 


http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/