PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


DETALII » ŞTIRI LOCALE ŞI ANUNȚURI PUBLICE Vezi si altele

Proiectul pentru construcţia noului spital din oraşul Lipova, evoluează cu paşi repezi

Vineri, 12 Februarie, 2016    /    597 accesari


Proiectul pentru construcţia noului spital din oraşul Lipova,
evoluează cu paşi repezi

Un nou proiect important pentru dezvoltarea oraşului Lipova, dar mai ales pentru sănătatea şi bunăstarea locuitorilor de aici şi din împrejurimi, care s-a aflat pe lista priorităţilor administraţiei locale în ultimii ani, a ajuns să devină realitate şi realizabil în prezent.

Este vorba despre proiectul care prevede constuirea noului spital din oraşul Lipova, care a fost aprobat şi a trecut cu brio de ultima încercare: confirmarea şi semnarea contractului. Acest important pas a fost făcut încă din prima lună a anului, oferind astfel chiar de la începutul noului an o altă viziune şi imagine asupra domeniului sănătăţii pentru oraşul Lipova, iar în acest caz, şi pentru toată Valea Mureşului

Proiectul pentru extinderea şi construirea noului spital din Lipova, este realizat prin Ministerul Dezvoltării, care va asigura finanţarea lucrărilor pentru acest proiect, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de aproape 5 milioane de euro.

            Clădirea nouă care va găzdui o parte din spital, va fi ridicată lângă clădirea spitalului actual, cele două clădiri urmând a fi unite, rezultaul final fiind un spital mult mai mare, spaţios, cu secţii noi, un spital de mare interes pentru comunitatea locală şi pentru toată comunitatea de pe Valea Mureşului.

            Secţiile care vor fi cuprinse în cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova, sunt: Pediatrie, Recuperare, Interne, Chirurgie, Obstretică-ginecologie şi un Compartiment de Primiri Urgenţe.  

În investiţie sunt prevăzute a fi asigurate şi dotările necesare, cu excepţia aparaturii medicale, în urma finalizării acestui proiect atât de amplu rezultând un spital nou, modern, printre cele mai moderne şi dotate din tot judeţul.

Situaţia actuală a proiectului

În ceea ce priveşte aparatura medicală, în decursul anului 2016, va fi încheiat un nou proiect, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, care va cuprinde procedura de achiziţie a noii aparaturi medicale pentru toate secţiile spitalului.

În prezent, situaţia proiectului de construire a noului spital, este una foarte bună, paşii urmaţi în astfel de proiecte fiind îndepliniţi întocmai, astfel încât evoluţia proiectului este una bună.

Conform celor declarate şi de către primarul Oraşului Lipova, Iosif Mircea Jichici: „Cu privire la noul proiect de construire şi extindere a spitalului din oraşul Lipova, acesta se află în momentul de faţă într-un stadiu bun, evoluând cu paşi repezi către demararea efectivă a lucrărilor. În prezent, ne aflăm la stadiul de Proiect Tehnic, care este în faza de finalizare. De asemenea, între timp s-a început şi cu realizarea măsurătorilor topometrice în teren şi sunt făcute toate demersurile şi acţiunile necesare în vederea întocmirii documentaţiei pentru obţinerea avizelor de construcţie, prevăzute în documentaţia de atribuire a proiectului.

În paralel, pe locul unde urmează a fi ridicată noua clădire a spitalului, s-au demarat acţiunile de mutare într-o altă locaţie, a clădirilor în care îşi desfăşoară în prezent  activitatea secţia de radiologie  şi personalul administrativ, urmând ca, în viitorul apropiat, aceste două corpuri de clădire să fie demolate, fiind pregătit astfel terenul pentru noua construcţie.

Odată finalizate toate demersurile necesare, următorul pas va fi demararea efectivă lucrărilor, care, dacă totul evoluează bine, este prognozată pentru luna aprilie a acestui an.”

Primarul Mircea Jichici, a mai dorit să menţioneze şi alte câteva aspecte importante, referitoare la acţiunile care sunt demarate tot în această perioadă şi care fac parte din aceeaşi arie, a sănătăţii şi a realizării noului spital, în oraşul Lipova.

Acesta a specificat că: „ Un alt pas foarte important şi obligatoriu de realizat, în acest proiect şi la care am ajuns între timp, se referă la igienizarea secţiilor din cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova. Astfel că în această perioadă s-a procedat la igienizarea secţiei de Interne, igienizarea, curăţarea şi modernizarea secţiei TBC, iar în perioada următoare se va realiza şi igienizarea secţiei de Pediatrie. Toate aceste acţiuni sunt necesare, în vederea acreditării de către CONAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). „

Proiectul care cuprinde constuirea noului spital din oraşul Lipova, este un proiect de importanţă majoră pentru oraşul Lipova, cu atât mai mult cu cât la mijloc, este vorba despre sănătatea şi asigurarea unor servicii medicale complete, moderne şi de calitate, cetăţenilor lipovani şi tuturor celor de pe Valea Mureşului.

 

 

 

Alte imagini:
 • Constructia noua va fi legata de cladirea veche a spitalului actual
 • Imaginea noului spital vazuta de sus
 • Noul spital va fi mult mai mare, va cuprinde mai multe sectii pe diferite ramuri ale medicinei
 • Va exista si un compartiment de primire urgente

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/