PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Clubul Copiilor Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie FotoInformatii de contact:

Spaţiul în care Clubul Copiilor Lipova îşi desfăşoară activităţile, în anul şcolar 2015-2016, este Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, care găzduieşte cele 4 secţii din cadrul clubului: Cercul de Pictură şi Desen, Cercul “Atelierul Fanteziei”, Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză şi Secţia de Gimnastică Aerobică şi Judo.

 

Adresă şi date de contact Clubul Copiilor Lipova (Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova:

 • Str. BUGARIU, nr.10 – la etaj
 • Tel.: 0257- 561472
 • Director: Tusa Zoltan

Prezentare:

Oferta educaţională a secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova pentru anul şcolar 2015 – 2016

 

 1.  Cercul de Pictură, Desen

Cercul de pictură-desen are ca scop aprofundarea disciplinei de educaţie plastică şi promovarea tinerelor talente, oferind câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă, valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii.

Conţinutul activităţii cercului de desen-pictură este diferit de cel al lecţiilor de clasă, în sensul că este mai variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, se folosesc tehnici diferite de lucru (acuarela, tempera, ulei, tuş, pastel, linogravură, monotipie etc) cu accent pe aplicaţie. În domeniul creaţiei plastice copiii, încă de la vârste fragede, pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria viziune despre lumea înconjurătoare, exprimând spontan universul lor interior, care sfârşeşte prin a te emoţiona estetic.

Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient, îl au vizitele la muzee şi galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din ateliere şi din taberele de creaţie, despre lucrările proprii şi ale colegilor.

Mă adresez copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în vederea integrării lor într-un sistem în care valoarea, creativitatea şi originalitatea sunt căile principale de evoluţie. În cadrul cercului copiii au posibilitatea să folosească limbajul plastic în demersul lor creativ, să înveţe organizarea compoziţiei şi să aprofundeze noţiunile de istorie a artei.

Desenul, culoarea şi compoziţia sunt disciplinele care fac obiectul cercului. Motivarea copiilor se face prin integrarea lor într-un sistem concurenţial, cu participări la concursuri şi expoziţii naţionale şi internaţionale.

Sunt urmărite şi dezvoltate: creativitatea, originalitatea, capacitatea mimetic şi capacitatea de sinteza a fiecărui individ în parte în ideea dezvoltării personlităţii artistice.

 

Prof. Tusa Zoltan

 

 1. Cercul “ Atelierul Fanteziei”

            Cercul Atelierul Fanteziei are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor, aptitudinilor, creativităţii, deprinderilor de muncă etc. Folosim instrumente precum foarfeca, acul, catterul, perforatoare pentru hârtie, şabloane etc. Materialele folosite sunt la îndemâna oricui: carton, carton colorat, hârtie creponată, hârtie colorată, acuarele, resturi de materiale textile, flori uscate, scoarţă de copac, argilă şi multe altele.

            În timpul executării compoziţiilor copiii găsesc diverse forme de exprimare; în cadrul activităţilor desfăşurate la cercului Atelierul Fanteziei copiii realizează obiecte decorative care ne înfrumuseţează camera, locul de joacă s-au chiar sala de clasă, mici cadouri, mărţişoare etc.

            Activităţile desfăşurate în cadrul cercului  Atelierul Fanteziei  au caracter educativ şi distractiv în egală măsură.

            Frecventarea activităţilor din cadrul Cercului Atelierul Fanteziei vă propune:

                        - petrecerea  timpului liber în mod plăcut şi util;

                        - dezvoltarea şi stimularea aptitudinilor creative;

                        - aprofundarea şi comletarea deprinderilor de învăţare.

 

Coordonator

Prof. Iordache Camelia

 

 

 

 

 1. Cercul de “Cultură şi Civilizaţie Engleză”

Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză este modul şi locul în care elevii îşi pot petrece timpul liber învăţând limba engleză.

Activiăţtile din cadrul cercului sunt pe deoparte activităţi de pregătire suplimentară, extra şcolară ce îi ajută pe elevi să înteleagă mai bine precum şi să îndragească limba engleză.

În plus, în cadrul acestui cerc elevii învaţă despre cultura şi tradiţiile Marii Britanii prin intermediul jocurilor, filmelor sau altor activităţi educative interactive.

Coordonator

Prof. Florina Sălăşan

 

 1. Secţia de Gimnastică aerobică şi Judo

Catedra de gimnastică aerobică din cadrul CIubul Copiilor Lipova, imbină  într-un mod plăcut sportul cu arta, motricitatea cu îndemânarea şi coordonarea cu simţul estetic.

 Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea armonioasă a corpului, întărirea sănă
tăţii fizice şi psihice prin mişcare şi educarea calităţilor motrice.
      Cercul nostru dispune de sala de sport al liceului Sever Bocu dotată cu materiale necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii. Specificul cercului este acela de a practica sportul de masă, care nu trebuie confundat cu sportul de înaltă performanţă.

Cei mai buni sportivi ai cercului vor reprezenta Clubul Copiilor în cele mai puternice competiţii naţionale, judeţene şi interjudeţene.
      Veniţi pentru a descoperi tainele sportului aerobic, o nouă şi modernă latură a gimnasticii, exerciţiile sale prezentând mişcări deosebite ale corpului, într-o formă elegantă, executate cu amplitudine, expresivitate şi intensitate, toate acestea pe ritmul muzicii. Este o discipliăa nouă a gimnasticii, cu caracter spectacular, folosind elemente din gimnastica artistică, ritmică, acrobatică, dans sportiv, cât şi paşi şi elemente din gimnastica aerobică.

Vă aşteptăm pentru înscrierierea copiilor cu vârste intre  6-10 ani .

 

 

 

 

 

Secţia Judo

Totodată, Clubul Copiilor Lipova face apel către părinții doritori de înscrierea copiilor la secția JUDO .

Scopul acestor cursuri constă în descoperirea de noi talente în rândul copiilor cu vârste între 5-10 ani. Totul este GRATUIT. 

Orar : Luni -Vineri 14:00-18:00.

Profesor : Papp Iosif

 

 

 

Clubul Copiilor Lipova – Proiect Transfontalier cu Ungaria, de Ziua Internaţională a Copilului

Luni, 01 Iunie, 2015    /    930 accesari


Ziua Internaţională a Copilului – 1 iunie reprezintă o zi importantă pentru copiii de pretutindeni, această zi fiind o ocazie perfectă pentru a se organiza diverse evenimente şi activităţi dedicate copiilor şi de ce nu, pentru a fi create noi legături interculturale, între copiii români şi copii din alte ţări.

            Clubul Copiilor Lipova nu a pierdut această ocazie şi au conceput un nou şi frumos proiect transfontalier, împreună cu prietenii din ţara vecină, Ungaria , din localitatea Csanadpalota, cu care Oraşul Lipova  are o frumoasă  şi veche relaţie de prietenie, cele două oraşe fiind înfrăţite încă din anul 2008.

Proiectul Transfontalier se numeşte Proiect Intercultural „Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie 2015” şi a fost realizat de către Clubul Copiilor Lipova, în parteneriat cu Primăria Oraşului Lipova, Şcoala „Constantin Şerban” Aleşd-jud. Bihor, Autoguvernarea Naţională a Românilor din Ungaria, Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova, Asociaţia „AMC Betleem” Lipova şi Crucea Roşie Subfiliala Lipova.

Acest amplu proiect s-a desfăşurat timp de o săptămână, perioada activităţilor interculturale prevăzute, fiind cuprinsă între 30.05.2015 – 07.06.2015

Clubul Copiilor Lipova – vizită la Csanadpalota

În acest an, proiectul a demarat cu o primă vizită, făcută de către grupul român, care în ultimul weekend al lunii mai, mai exact sămbătă – 30.05.2015,  la invitaţia din partea Autoguernării Naţionale a Românilor din Ungaria, a Primăriei din Csanadpalota şi primarului Kovacs Sandor, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova au prticipat cu un grup de copii, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi, la activităţile organizate în această localitate cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Programul pe care gazdele din Ungaria l-au pregătit pentru prietenii lor români a fost unul foarte frumos, cu multe activităţi distractive specifice zilei de 1 Iunie, specifice copiilor, care au asigurat buna dispoziţie pentru toată lumea prezentă, indiferent de vârstă.

Prima parte a zilei, a început cu vizitarea oraşului Gyula, grupul de copii, alături de profesori şi părinţi s-au oprit pentru câteva ore, fiind foarte încântaţi de frumuseţile locurilor. După plimbarea şi vizita în Gyula, grupul român şi-a continuat drumul spre oraşul Csanadpalota, au petrecut ce-a de-a doua jumătate a zilei.

La Csanadpalota, copiii alături de însoţitorii lor, au desfăşurat mai multe activităţi distractive, împreună cu copiii, profesorii şi reprezentanţii autorităţilor locale din oraş. Activităţile au fost dintre cele mai variate şi pentru toate vârstele, participarea şi implicarea la toate aceste activităţi fiind în final răsplătite pe măsură.

            Finalul zilei i-a găsit pe copii, dar şi pe părinţi şi profesori, foarte fericiţi şi încântaţi de vizita făcută, acesta reprezentând un cadou cu adevărat frumos şi bine-venit cu ocazia zilei de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului.

            Cadrele didactice de la Clubul Copiilor Lipova care au avut această frumoasă idee de proiect, şi s-au deplasat alături de copii în Ungaria, pentru a sărbători împreună de ziua lor, a copiilor, sunt: Tusa Zoltan – Director Clubul Copiilor Lipova şi Prof. Coordonatori Iordache Camelia şi Sălăşan Florina.

 

Activităţi organizate de Clubul Copiilor Lipova - 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Lipova

 

În săptămâna care a urmat zilei de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului, a venit şi rândul Oraşului Lipova să-şi sărbătorească copiii şi să le ofere evenimente şi activităţi frumoase, dar mai ales binemeritate, de ziua lor.

În cadrul Proiectului Transfontalier Proiect Intercultural „Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie 2015”, reprezentatnţii de la Clubul Copiilor Lipova au pregătit la rândul lor un program foarte diversificat, care a durat mai multe zile.

La evenimentele şi activităţile organizate de Clubul Copiilor Lipova au fost invitaţi şi au participat şi copiii, alături de cadre didactice şi reprezentanţi locali din Csanadpalota, precum şi un grup din Aleşd – jud. Bihor, în total la Lipova au sosit aproximativ 50 de persoane.

Evenimentele de la Lipova au avut loc în perioada 05.06. – 07.06. 2015, programul pus la punct de reprezentanţii lipovani fiind pregătit pentru un weekend.Startul activităţilor de 1 Iunie a fost dat vineri, 5 iunie, începând cu ora 10:00, pe Stadionul „Şoimii Lipova”, unde s-au desfăşurat următoarele competiţii sportive:

 

 • Campionat de minifotbal – clasele V – VIII
 • Cross pentru fete – clasele V-VIII

Competiţiile sportive au fost urmate de activităţi cultural-artistice, realizate împreună cu invitaţii sosiţi la Lipova. Activităţile au avut loc la Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova , la sediul Clubului Copiilor Lipova, precum şi la sediul Asociaţiei „AMC Betleem” Lipova, unul dintre principalii parteneri în organizarea şi buna desfăşurare a tutror activităţilor organizate în cadrul aceastui proiect intercultural.

În timpul liber, oaspeţii din Csanadpalota şi Aleşd, alături de copii şi reprezentanţii Clubului Copiillor Lipova au avut ocazia să viziteze Oraşul Lipova, împrejurimile şi cele mai importante obiective de interes turistic ale oraşului.

La finalul competiţiilor organizate, copiii au fost premiaţi cu diplome, medalii şi premii.

Activităţile organizate la Lipova cu ocazia zilei de 1 iunie, în cadrul Proiectului Transfontalier, Proiect Intercultural „Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie 2015”  au strâns peste 500 de copii participanţi de la Liceul « Atanasie Mrienescu » Lipova, Clubul Copiilor Lipova, Fundaţia « AMC Betleem » şi nu în ultimul rând copiii din Csanadpalota şi din Aleşd, toţi aceştia fiind coordonaţi şi însoţiţi de cadre didactice şi părinţi.

Proiectul Transfontalier Proiect Intercultural „Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie 2015”, cu toate activităţile curpinse,  a fost organizat de Clubul Copiilor Lipova, în colaborare cu Primăria Oraşului Lipova, Consilul Local al Oraşului Lipova, reprezentanţi Liceul  « Atanasie Marienescu » Lipova, Fundaţia « AMC Betleem » Lipova şi Crucea Roşie Subfiliala Lipova.

De asemenea, pentru ca toate aceste activităţi să decurgă în cel mai bun mod, au fost implicaţi, din partea Primăriei Oraşului Lipova – Jichici Iosif Mircea-primarul Oraşului Lipova, Popescu Adela-consilier în Cabinetul Primarului, profesorii: Tusa Zoltan-director Clubul Copiilor Lipova, prof. Iordache Camelia, prof.Papp Iosif şi prof.Sălăşan Florina de la Clubul Copiilor Lipova; Donţu Lucian-director Liceul « Atanasie Marienescu » Lipova, Herrling Ioan –director adjunct« Atanasie Marienescu » Lipova, Şchiopu-Urs Monica- Aslău Laura, Maier Claudia şi Jurcă Laura de la Atanasie Marienescu; Stoica Ioan şi Trif Claudiu – Clubul Sportiv „Şoimii” Lipova.

Alte imagini:
 • Grupul roman in vizita la vecinii din Ungaria de 1 iunieGrupul roman in vizita la vecinii din Ungaria de 1 iunie
 • Vizita romanilor in Ungaria, 1 iunie 2015Vizita romanilor in Ungaria, 1 iunie 2015
 • Campionat fotbal baieti 5 iunieCampionat fotbal baieti 5 iunie
 • Echipa de baieti la campionatul de fotbal organizat in 5 iunieEchipa de baieti la campionatul de fotbal organizat in 5 iunie
 • Eveniment 5 iunie Lipova-CsanadpalotaEveniment 5 iunie Lipova-Csanadpalota
 • Eveniment 5 iunie organizat de Clubul Copiilor Lipova pt.prietenii din UngariaEveniment 5 iunie organizat de Clubul Copiilor Lipova pt.prietenii din Ungaria
 • FB_IMG_1433768343993FB_IMG_1433768343993
 • Zoltan Tusa, directorul Clubului Copiilor Lipova alaturi de reprezentantii din UngariaZoltan Tusa, directorul Clubului Copiilor Lipova alaturi de reprezentantii din Ungaria

 • Au fost create cele mai originale si frumoase inimioare
  Au fost create cele mai originale si frumoase inimioare
 • Copiii alaturi de Camelia Iordache, coordonatoarea Cercului Atelierul Fanteziei
  Copiii alaturi de Camelia Iordache, coordonatoarea Cercului Atelierul Fanteziei
 • Copiii alaturi de mamicile lor, la finalul concursului
  Copiii alaturi de mamicile lor, la finalul concursului
 • Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (4)
  Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (4)
 • Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (5)
  Copiii au muncit cu foarte multa atentie si concentrare in timpul competitiei (5)
 • Culorile toamnei 3
  Culorile toamnei 3
 • DANS GIMNASTICA AEROBICA
  DANS GIMNASTICA AEROBICA
 • Dans sectia Gimnastica Aerobica
  Dans sectia Gimnastica Aerobica
 • GIMNASTICA AEROBICA
  GIMNASTICA AEROBICA
 • Copiii de la CS Soimii Lipova alaturi de Prof, Papp   Iosif
  Copiii de la CS Soimii Lipova alaturi de Prof, Papp Iosif
 • Demonstratie Judo
  Demonstratie Judo
 • judo
  judo
 • Micii judoka pregatiti de competitie
  Micii judoka pregatiti de competitie
 • CONSILIERI LOCALI SI PROFESORII COORDONATORI AU INMANAT DIPLOMELE COPIILOR
  CONSILIERI LOCALI SI PROFESORII COORDONATORI AU INMANAT DIPLOMELE COPIILOR
 • COPIII ALATURI DE PROF.CAMELIA IORDACHE - CLUBUL COPIILOR LIPOVA
  COPIII ALATURI DE PROF.CAMELIA IORDACHE - CLUBUL COPIILOR LIPOVA
 • COPIII AU FOST PREMIATI CU DIPLOME SI MICI PREMII PENTRU MUNCA LOR DEOSEBITA
  COPIII AU FOST PREMIATI CU DIPLOME SI MICI PREMII PENTRU MUNCA LOR DEOSEBITA
 • COPIII S-AU ADUNAT IN JURUL BRADULUI MARE LA CONCURSURILE ORGANIZATE
  COPIII S-AU ADUNAT IN JURUL BRADULUI MARE LA CONCURSURILE ORGANIZATE
 • COPIII AU PICTAT SI AU CREAT CU MARE BUCURIE FIGURINELE DE CRACIUN
  COPIII AU PICTAT SI AU CREAT CU MARE BUCURIE FIGURINELE DE CRACIUN
 • FOARTE CONCENTRATI SI ENTUZIAMASTI, COPIII AU PICTAT DIVERSE FIGURINE
  FOARTE CONCENTRATI SI ENTUZIAMASTI, COPIII AU PICTAT DIVERSE FIGURINE
 • IN CIUDA FRIGULUI DE AFARA COPIII AU AU PICTAT SI AU CREAT FIGURINE CU SPECIFIC DE IARNA
  IN CIUDA FRIGULUI DE AFARA COPIII AU AU PICTAT SI AU CREAT FIGURINE CU SPECIFIC DE IARNA
 • MICUL STAND AMENAJAT PENTRU CREAREA SI VANZAREA OBIECTELOR REALIZATE DE COPII
  MICUL STAND AMENAJAT PENTRU CREAREA SI VANZAREA OBIECTELOR REALIZATE DE COPII