PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Centrul de Voluntariat Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie FotoInformatii de contact:

Centrul Judeţean de Voluntariat Filiala Lipova

Informaţii de contact:

 • Adresa: Str. Nicolae Bălcescu nr.25
 • Nr. telefon: 0729328329 - coordonator asistent social Monica Urs

Prezentare:

Centrul Judeţean de Voluntariat Lipova funcţionează sub ORGANIZAŢIA NON GUVERNAMENTALĂ  (ONG)  AMC Betleem Lipova şi are prevăzut în statut mai multe activităţi sociale, ajutorare vârstntici şi familii defavorizate, informare şi educare a copiilor, activităţi culturale, competiţii sportive, activităţi de igienizare şi protectia mediului, activităţi cu scopul de a dezvolta deprinderi de viaţă, campanii împotriva traficului de persoane, împotriva violenţei, campanii antidrog, promovarea drepturilor copilului etc . 

Centrul de voluntariat are aproximativ 80 de voluntari, elevi ai Liceului « Atanasie Marienescu » Lipova, ai Liceului « Sever Bocu » Lipova, tineri studenţi, cetăţeni ai oraşului Lipova.

Centrul Judeţean de Voluntariat Filiala Lipova desfăşoară în fiecare an, o serie de acţiuni în folosul comunităţii, acţiuni la care au participat de fiecare dată elevi ai Liceului Atanasie Marienescu, Liceul Sever Bocu, dar şi voluntari din cadrul altor asociaţii.

Pentru ca aceştia să fie pregătiţi în domeniul voluntariatului, în cadrul asociaţiei AMC Betleem din Lipova a avut loc un curs de  formare al voluntarilor, curs care a avut loc datorită sprijinului acordat de preşedintele AMC Betleem Lipova, domnul inginer Pop Moise care a asigurat locaţia şi  materialele necesare desfăşurării în condiţii bune a cursului.

De asemenea tinerii voluntari şi asociaţiile care susţin acţiunile de voluntariat sunt recompensate în cadrul Galei Voluntariatului, eveniment care este organizat în luna ianuarie a fiecărui an şi care adună cu fiecare an ce trece, tot mai multe persoane, ajungându-se în prezent la peste 150 de persoane participante. Printre invitaţii din cadrul fiecărei gale, se numără voluntarii din cadrul diverselor asociaţii colaboratoare, dar şi reprezentanţii administraţiei locale, ai liceelor din oraşul Lipova şi ai Poliţei Lipova.

Centrul Judeţean de Voluntariat filiala Lipova desfăşoară periodic, diverse acţiuni, dintre atât acţiuni  de ecologizare, cât şi acţiuni de plantare pomi. Acestea au loc de obicei la începutul primăverii,  în luna martie, dar şi în alt perioade ale anului, atunci când este nevoie. În cadrul acestor acţiuni, se plantează câteva sute de pomi şi sunt strânse deşeurile din oraş, în diferite zone : zona dinspre Bai, drumul care duce spre Şiştarovaţ, malul Mureşului, Radna, Şomiş, dar si în zonele din jurul şcolilor, grădiniţelor şi parcurilor din oraşul Lipova. Pe lângă toate aceste acţiuni, membrii Centrului Judeţean de Voluntriat, în colaborare cu Fundaţia AMC Betleem şi alte instituţii din oraş, se implică periodic şi în organiozarea unor evenimente caritabile, spectacole artistice, organizate cu diferite ocazii – Crăciun, Paşte, 1 Iunie, 1 Marti, 8 Martie etc. - , precum şi la alte acţiuni sociale, educative, unele dine le fiind organizate la nivel naţional.

 Aceste acţiuni sunt posibile cu sprijinul Primăriei Oraşului Lipova şi altor instituţii locale, care asigură de fiecare dată suportul material pentru buna desfăşurare a acţiunilor .

 De asemenea reprezentanţii Poliţiei Lipova şi ai Poliţei Locale, asiguă cu fiecare ocazie când este nevoie,  protecţie şi pază, astfel încât pe parcursul desfăşurării acţiunilor să nu existe niciun eveniment  nedorit.

Coordonatoarea Centrului de Voluntariat Filiala Lipova, este doamna Monica Urs, care alături de voluntarii lipovani, reuşesc să realizeze lucruri extraordinare pentru oraş, dar mai ales pentru comunitatea locală.  

Voluntarii desfăşoară toate aceste acţiuni cu mare entuziasm, principalul obiectiv urmărit fiind acela de a se crea un mediu mai curat pentru Oraşul Lipova.

«Rolul tuturor acestor acţiuni, pe care noi, voluntarii le desfăşurăm, a fost şi va fi mereu acela de a demonstra că există un mare interes pentru sănătatea mediului, pentru bunăstarea oamenilor din jur, pentru dezvoltarea personală a fiecăruia atât din punct de vedere educativ, cât şi social sau cultural.

 Mesajul principal al tutror voluntarilor nu este altul decât acela că ne pasă, ne pasă de sănătatea mediului  în care trăim, de comunitatea noastră. » , a declarat Monica Urs coordonatoarea Centrului de Voluntariat Filiala Lipova

Voluntarii anului 2015 ai orasului Lipova au fost premiati la cea de-a 5-a editie a Galei Voluntariatului

Joi, 04 Februarie, 2016    /    698 accesari


În prima luna a anului 2016, asa cum s-a obisnuit de 5 ani încoace, voluntarii care au participat si au sustinut diferite activitati derulate pe parcusul anului 2015, au tras linie si au facut un rezumat al tuturor activitatilor voluntare organizate la Lipova.
Toata munca lor a fost prezentata, felicitata si rasplatita în cadrul Galei Voluntariatului, ajunsa în acest an la Editia a 5-a, organizata de catre Centrul Teritorial de de Voluntariat Filiala Lipova – coord. Monica Urs. Gala Volunatariatului a avut loc în acest an în data de 26 ianuarie 2016, la Centrul Recreativ Orasenesc Lipova.
Si de aceasta data, în cadrul galei au fost invitati toti colaboratorii, care au participat, au sprijinit si au coordonat actiunile si evenimentele cu caracter voluntar, caritabil în orasul Lipova, de-a lungul anului 2015.
Toti voluntarii, adica institutii, elevi, profesori, firme sau persoane fizice de diferite vârste,  implicati în actiunile de voluntariat ale anului 2015, au fost premiati cu diplome de recunostinta, cu multumiri speciale si cuvinte de recunostinta pentru gestul lor.
Dintre acesti colaboatori, la eveniment au fost prezenti reprezentanti ai Primariei Orasului Lipova, reprezentanti ai Politiei Lipova, ai Ocolului Silvic , profesori si elevi din cadrul celor doua licee lipovane: Liceul « Atanasie Marinescu » si Liceul « Sever Bocu », si nu în ultimul rând, reprezentanti ai ONG-urilor cu care Centrul de Voluntariat Lipova si AMC Betleem Lipova a colaborat pe parcursul anului 2015 în diferite campanii si activitati de voluntariat, cum ar fi CNRR Cuvesdia, Asociatia « Maria din dragoste pentru copii » Pâncota, Asociatia « Haus der Hoffnung » Cicir ,Fundatia « Ebenezer Moldovan » sau Crucea Rosie Lipova.
Evenimentul a fost unul foarte frumos si complex, programul pregatit de catre organizatori fiind unul diversificat.
Gala Voluntariatului 2015 a debutat cu un program artistic pregatit de catre elevii de la cele doua licee, care au încântat participantii la Gala cu un mic spectacol de cântece, dans, poezie si teatru, special pregatit cu aceasta ocazie.
Elevii Liceului Atanasie Marienescu, alaturi de corul Concertino, coordonati de prof. Zelenin Gabriela Ioana, au interpretat câteva melodii deosebite , aratându-si talentul alaturi de, elevii Liceului Sever Bocu si trupa Fundatiei AMC Betleem. Toti acesti copii talentati, au fost premiati la finalul spectacolului cu diplome.
Pentru implicarea într-un numar mare de activitati de voluntariat (ecologizari, plantat de pomi, campanii umanitare, campanii de preventie si informare) au fost premiati toti voluntarii de la Centrul de Voluntariat Lipova, de la Liceul Atanasie Marienescu, Liceul Sever Bocu, precum si alti voluntari, o parte dintre ei fiind chiar persoane pensionare, care au doirt sa sustina voluntariatul în orasul Lipova.
”Multumim instututiilor si tuturor celor care ne-au sustinut în activitatile de voluntariat si extrascolare din anul 2014. Ne bucuram ca în fiecare an mai adaugam persoane noi în echipa voluntarilor, precum si actiuni noi si mai diversificate. Dde la an la an numarul celor dornici de implicare în aceste activitati a crescut si ne dorim o colaborare la fel de frumaosa si fructuoasa si în acest an dar si în anii care urmeaza. ATITUDINEA CONTEAZA! ”, a spus Monica Urs , coordonator al Centrului de Voluntariat Lipova

 

Alte imagini:
 • CORUL CONCERTINOCORUL CONCERTINO
 • ECHIPA DE VOLUNTARIECHIPA DE VOLUNTARI
 • MONICA URS, COORDONATOAREA CENTRULUI DE VOLUNTARIAT LIPOVA A PREZENTAT EVENIMENTULMONICA URS, COORDONATOAREA CENTRULUI DE VOLUNTARIAT LIPOVA A PREZENTAT EVENIMENTUL

 • Corul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana Zelenin
  Corul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana Zelenin
 • CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • Elevii alaturi de coordonatorii lor au pregatit banner-ul  pentru a sustine Marsul pentru Viata si in anul 2015
  Elevii alaturi de coordonatorii lor au pregatit banner-ul pentru a sustine Marsul pentru Viata si in anul 2015
 • Elevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatit
  Elevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatit
 • Grupul de voluntari care s-a ocupat de igienizarea zonei  Ariei protejate din Soimos, coordoanti de Monica Urs
  Grupul de voluntari care s-a ocupat de igienizarea zonei Ariei protejate din Soimos, coordoanti de Monica Urs
 • O parte din ajutoarele care s-au strans in cadrul proiectului Craciunul pentru toti, editia a IV-a
  O parte din ajutoarele care s-au strans in cadrul proiectului Craciunul pentru toti, editia a IV-a
 • PLANTARE POMI LIPOVA MALUL MURESULUI ZONA DE PICNIC
  PLANTARE POMI LIPOVA MALUL MURESULUI ZONA DE PICNIC
 • Trupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publicului
  Trupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publicului
 • VARIANTA FINALA AFIS
  VARIANTA FINALA AFIS
 • Voluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplome
  Voluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplome
 • AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
 • ECHIPA DE VOLUNTARI CARE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
  ECHIPA DE VOLUNTARI CARE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
 • IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
  MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
 • O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

PRIMĂRIA ORAȘULUI LIPOVA utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.primarialipova.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.