PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Centrul de Voluntariat Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie FotoInformatii de contact:

Centrul Judeţean de Voluntariat Filiala Lipova

Informaţii de contact:

 • Adresa: Str. Nicolae Bălcescu nr.25
 • Nr. telefon: 0729328329 - coordonator asistent social Monica Urs

Prezentare:

Centrul Judeţean de Voluntariat Lipova funcţionează sub ORGANIZAŢIA NON GUVERNAMENTALĂ  (ONG)  AMC Betleem Lipova şi are prevăzut în statut mai multe activităţi sociale, ajutorare vârstntici şi familii defavorizate, informare şi educare a copiilor, activităţi culturale, competiţii sportive, activităţi de igienizare şi protectia mediului, activităţi cu scopul de a dezvolta deprinderi de viaţă, campanii împotriva traficului de persoane, împotriva violenţei, campanii antidrog, promovarea drepturilor copilului etc . 

Centrul de voluntariat are aproximativ 80 de voluntari, elevi ai Liceului « Atanasie Marienescu » Lipova, ai Liceului « Sever Bocu » Lipova, tineri studenţi, cetăţeni ai oraşului Lipova.

Centrul Judeţean de Voluntariat Filiala Lipova desfăşoară în fiecare an, o serie de acţiuni în folosul comunităţii, acţiuni la care au participat de fiecare dată elevi ai Liceului Atanasie Marienescu, Liceul Sever Bocu, dar şi voluntari din cadrul altor asociaţii.

Pentru ca aceştia să fie pregătiţi în domeniul voluntariatului, în cadrul asociaţiei AMC Betleem din Lipova a avut loc un curs de  formare al voluntarilor, curs care a avut loc datorită sprijinului acordat de preşedintele AMC Betleem Lipova, domnul inginer Pop Moise care a asigurat locaţia şi  materialele necesare desfăşurării în condiţii bune a cursului.

De asemenea tinerii voluntari şi asociaţiile care susţin acţiunile de voluntariat sunt recompensate în cadrul Galei Voluntariatului, eveniment care este organizat în luna ianuarie a fiecărui an şi care adună cu fiecare an ce trece, tot mai multe persoane, ajungându-se în prezent la peste 150 de persoane participante. Printre invitaţii din cadrul fiecărei gale, se numără voluntarii din cadrul diverselor asociaţii colaboratoare, dar şi reprezentanţii administraţiei locale, ai liceelor din oraşul Lipova şi ai Poliţei Lipova.

Centrul Judeţean de Voluntariat filiala Lipova desfăşoară periodic, diverse acţiuni, dintre atât acţiuni  de ecologizare, cât şi acţiuni de plantare pomi. Acestea au loc de obicei la începutul primăverii,  în luna martie, dar şi în alt perioade ale anului, atunci când este nevoie. În cadrul acestor acţiuni, se plantează câteva sute de pomi şi sunt strânse deşeurile din oraş, în diferite zone : zona dinspre Bai, drumul care duce spre Şiştarovaţ, malul Mureşului, Radna, Şomiş, dar si în zonele din jurul şcolilor, grădiniţelor şi parcurilor din oraşul Lipova. Pe lângă toate aceste acţiuni, membrii Centrului Judeţean de Voluntriat, în colaborare cu Fundaţia AMC Betleem şi alte instituţii din oraş, se implică periodic şi în organiozarea unor evenimente caritabile, spectacole artistice, organizate cu diferite ocazii – Crăciun, Paşte, 1 Iunie, 1 Marti, 8 Martie etc. - , precum şi la alte acţiuni sociale, educative, unele dine le fiind organizate la nivel naţional.

 Aceste acţiuni sunt posibile cu sprijinul Primăriei Oraşului Lipova şi altor instituţii locale, care asigură de fiecare dată suportul material pentru buna desfăşurare a acţiunilor .

 De asemenea reprezentanţii Poliţiei Lipova şi ai Poliţei Locale, asiguă cu fiecare ocazie când este nevoie,  protecţie şi pază, astfel încât pe parcursul desfăşurării acţiunilor să nu existe niciun eveniment  nedorit.

Coordonatoarea Centrului de Voluntariat Filiala Lipova, este doamna Monica Urs, care alături de voluntarii lipovani, reuşesc să realizeze lucruri extraordinare pentru oraş, dar mai ales pentru comunitatea locală.  

Voluntarii desfăşoară toate aceste acţiuni cu mare entuziasm, principalul obiectiv urmărit fiind acela de a se crea un mediu mai curat pentru Oraşul Lipova.

«Rolul tuturor acestor acţiuni, pe care noi, voluntarii le desfăşurăm, a fost şi va fi mereu acela de a demonstra că există un mare interes pentru sănătatea mediului, pentru bunăstarea oamenilor din jur, pentru dezvoltarea personală a fiecăruia atât din punct de vedere educativ, cât şi social sau cultural.

 Mesajul principal al tutror voluntarilor nu este altul decât acela că ne pasă, ne pasă de sănătatea mediului  în care trăim, de comunitatea noastră. » , a declarat Monica Urs coordonatoarea Centrului de Voluntariat Filiala Lipova

Gala Voluntariatului la Lipova, a premiat voluntarii anului 2014

Marti, 27 Ianuarie, 2015    /    686 accesari


În dată de 27.01.2015, la Centrul Recreativ Lipova a avut loc cea de a IV-a ediţie a Galei Voluntaiatului.

La acest eveniment au participat şi au fost premiaţi cu diplome de recunoştinţă, toţi colboratorii şi cei implicaţi în organizarea diverselor acţiuni de voluntariat care s-au desfăşurat pe tot parcursul anului 2014. Dintre aceşti colaboatori, la eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Primăriei Oraşului Lipova, reprezentanţi ai Poliţiei Lipova, ai Ocolului Silvic , profesori şi elevi din cadrul celor două licee lipovane: Liceul « Atanasie Marinescu » şi Liceul « Sever Bocu », şi nu în ultimul rând, reprezentanţi ai ONG-urilor cu care Centrul de Voluntariat Lipova şi AMC Betleem Lipova a colaborat pe parcursul anului 2014 în diferite campanii şi activităţi de voluntariat, cum ar fi CNRR Cuvejdia.

În cadrul acestei Gale , au fost premiaţi, de asemenea, şi elevii care au obţinut rezultate deosebite în activităţile  extraşcolare desfpşurate în oraşul Lipova, precum :  şah , muzică sau desen.

Evenimentul a fost unul foarte frumos şi complex, programul pregătit de către organizatori fiind unul diversificat. Astfel , pe lângă premiere, elevii de la cele două licee au încântat participanţii la Gală cu un mic spectacol de cântece, special pregătite cu această ocazie. Elevii Liceului Atanasie Marienescu, alături de corul Concertino, coordonaţi de prof. Zelenin Gabriela Ioana, au interpretat câteva melodii deosebite , arătându-şi talentul alături de, elevii Liceului Sever Bocu si trupa Betleem. Toţi aceşti copii talentaţi, au fost premiaţi la finalul spectacolului de cântece cu diplome.

Secţia de şah a Clubului Sportiv Şoimii Lipova a fost şi ea reprezentată în cadrul acestei gale. Marius Lucan – antrenor în cadrul secţiei de şah, a oferit cinci diplome speciale pentru copiii din Lipova care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile de şah care au avut loc pe perioada anului 2014.

Clubul Copiilor Lipova şi-a premiat de asemenea copiii talentaţi, coordonatoarea Atelierului Fanteziei, prof. Camelia Iordache a oferit diplome şi medalii celor peste 20 de copii care au participat la diferite concursuri în ţară şi în străinătate obţinând rezultate remarcabile în anul 2014.

Pentru implicarea într-un număr mare de activităţi de voluntariat (ecologizări, plantat de pomi, campanii umanitare, campanii de prevenţie şi informare) au fost premiaţi şi voluntarii de la Centrul de Voluntariat Lipova.

Mulţumim instutuţiilor şi tuturor celor care ne-au susţinut în activităţile de voluntariat şi extraşcolare din anul 2014. Ne bucurăm că de la an la an numărul celor dornici de implicare în aceste activităţi a crescut şi ne dorim o colaborare la fel de fructuoasă în acest an. ATITUDINEA CONTEAZĂ!, a spus Monica Urs , coordonator al Centrului de Voluntariat Lipova

 

Alte imagini:
 • Corul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana ZeleninCorul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana Zelenin
 • Elevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatitElevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatit
 • Marius Lucan - coorodonatorul sectiei de sah , si-a premiat cei mai talentati sahistiMarius Lucan - coorodonatorul sectiei de sah , si-a premiat cei mai talentati sahisti
 • Monica Urs - Coordonatoarea Centrului de Voluntariat din Lipova, alaturi de o parte din colaboratorii sai in actiunile de voluntariatMonica Urs - Coordonatoarea Centrului de Voluntariat din Lipova, alaturi de o parte din colaboratorii sai in actiunile de voluntariat
 • Trupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publiculuiTrupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publicului
 • Voluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplomeVoluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplome

 • Corul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana Zelenin
  Corul Concertino de la Liceul Atanasie Marienescu, alaturi de prof. Ioana Zelenin
 • CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  CONCERT CARITABIL PENTRU OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • Elevii alaturi de coordonatorii lor au pregatit banner-ul  pentru a sustine Marsul pentru Viata si in anul 2015
  Elevii alaturi de coordonatorii lor au pregatit banner-ul pentru a sustine Marsul pentru Viata si in anul 2015
 • Elevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatit
  Elevii de la Liceul Atanasie Marieenscu au fost premiati la finalul spectacolului pe care l-au pregatit
 • Grupul de voluntari care s-a ocupat de igienizarea zonei  Ariei protejate din Soimos, coordoanti de Monica Urs
  Grupul de voluntari care s-a ocupat de igienizarea zonei Ariei protejate din Soimos, coordoanti de Monica Urs
 • O parte din ajutoarele care s-au strans in cadrul proiectului Craciunul pentru toti, editia a IV-a
  O parte din ajutoarele care s-au strans in cadrul proiectului Craciunul pentru toti, editia a IV-a
 • PLANTARE POMI LIPOVA MALUL MURESULUI ZONA DE PICNIC
  PLANTARE POMI LIPOVA MALUL MURESULUI ZONA DE PICNIC
 • Trupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publicului
  Trupa Betleeem a oferit un spectacol foarte frumos publicului
 • VARIANTA FINALA AFIS
  VARIANTA FINALA AFIS
 • Voluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplome
  Voluntarii implicati in toate actiunile desfasurate in anul 2014, au fost premiati cu diplome
 • AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  AU FOST ADUNATE DIVERSE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
 • ECHIPA DE VOLUNTARI CARE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
  ECHIPA DE VOLUNTARI CARE S-A OCUPAT DE IMPARTIREA AJUTOARELOR
 • IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
  IMPREUNA CU FAMILIA MICUTEI OLIVIA NICOLA DEHELEAN
 • MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
  MONICA URS,COORDONATOAREA PROIECTULUI CRACIUNUL PENTRU TOTI, ALATURI DE ADRIAN ANTOCHE,PRESEDINTE CRUCEA ROSIE LIPOVA
 • O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE
  O PARTE DIN AJUTOARELE PENTRU FAMILIILE NEVOIASE

http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

PRIMĂRIA ORAȘULUI LIPOVA utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.primarialipova.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si dorim sa confirmi acordul tau.