PRIMARIA LIPOVA

 • Slide 1
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 5
 • Slide 6
 1. FaceBook
 2. Google Plus
 3. Twitter
 4. Pinterest

PRIMĂRIA LIPOVA

Adresa: Str. N. Balcescu, nr. 26
Lipova, Jud. Arad, Romania
Nr.Tel: 0257-561.133
Nr.Fax: 0257-563.067
Adresa E-mail:
contact@primarialipova.ro
Adresa Website:
www.primarialipova.ro


Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova

 1. Prezentare
 2. Noutati
 3. Galerie FotoInformatii de contact:

Centrul Recreativ  Orăşenesc Lipova

 

 • ADRESĂ : Str. Bugariu, nr.10, LIPOVA, jud. ARAD
 • CONTACT :
 • Pers. de contact : Antoche Adrian – Administrator

Tel. : 0742 - 699055


Prezentare:

Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova a fost construit în clădirea fostei Case a Armatei din Lipova, clădire care a fost reabilitată şi modernizată la cele mai înalte standarde, astfel încât să ofere locuitorilor oraşului, de toate vârstele, posibilitatea de a desfăşura aici, dar şi de a participa, la cele mai diverse activităţi educative şi culturale.

Inaugurarea oficială a noului Centru Recreativ Orăşenesc Lipova, obiectiv foarte important pentru imaginea  oraşului Lipova, dar mai ales pentru locuitorii săi, a avut loc în luna octombrie a anului 2013.

Proiectul de reabilitare al clădirii, a început în data de 26.08.2011, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, succesor în drepturile şi obligaţiile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Acesta a fost finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor poli urbani de creștere”, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană şi a avut o  valoare totală de 2.174.035,50 lei, din care valoare eligibilă 1.672.552,79 lei, asistenţa financiară nerambursabilă din partea FEDR fiind în cuantum de 1.371.322,62 lei ;  301.230,17 lei reprezintă contribuţia nerabursabilă de la bugetul naţional, iar co-finanţarea beneficiarului este de 91.436,88 lei.

Alături de toate firmele contractate pentru realizarea acestui proiect,  implementarea proiectului a fost asigurata de Unitatea administrativ-teritoriala a Oraşului Lipova, , prin personalul de specialitate din cadrul Primariei si Consiliului Local Lipova.

În cadrul acestui proiect s-a realizat reabilitarea şi refuncţionalizarea uneia dintre clădirile reprezentative pentru comunitatea locală, care la momentul demarării proiectului se afla într-o stare avansată de degradare, nefiind funcţionala de mai mulţi ani.

În prezent, clădirea „Casa Armatei” funcţionează de aproape doi ani, cu destinaţia de „Centru Recreativ Orăşenesc”, fiind accesibilă întregii comunităţi locale în vederea petrecerii timpului liber într-un climat adecvat, adresându-se tinerilor cât şi vârstinicilor deopotrivă.

 

 

 

Ce cuprinde  Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova:

Prin refuncţionalizarea clădirii „Casa Armatei” s-a asigurat amenajarea următoarelor încaperi funcţionale:

 • Sală de festivităţi cu o capacitate de peste 200 locuri, dotată cu vestiare şi grupuri sanitare pentru artişti;
 • club de zi pentru pensionari;
 • club de zi pentru elevi;
 • biblioteca cu sală de lectură care permite inclusiv accesul nerestricţionat la internet;
 • sala de proiecţii şi audiţii;

Toate sălile sunt doatate cu mobilier şi echipamente moderne, de cea mai înaltă calitate.

De asemenea, prin implementarea proiectului s-a adus o contribuţie importantă la realizarea unuia dintre obiectivele majore ale unităţii administrativ-teritoriale, şi anume dezvoltarea potenţialului turistic de excepţie de care dispune oraşul.

Prin reabilitarea Casei Armatei s-a recondiţionat una dintre clădirile care, prin caracteristicile sale arhitecturale, ilustrează epoca din care face parte şi în acelaşi timp, contribuie decisiv la îmbunătătirea aspectului întregii zone centrale a oraşului. De asemenea, acest nou Centru Recreativ Orăşenesc, prin sala de evenimente/conferinţe, pe care o deţine, a oferit posibilitatea organizării diverselor evenimente culturale, educative, precum şi de divertisment în oraşul Lipova, fapt care a ajutat foarte mult la dezvoltarea vieţii sociale şi culturale a oraşului, oferind locuitorilor acestui oraş posibilităţi noi, de petrecere a timpului liber în cadrul unor evenimente dintre cele mai diversificate : simpozioane, lansare de carte, spectacole artistice şi de divertisment, competiţii sportive, spectacole caritabile, etc.

OPENUL INTERNAȚIONAL DE ȘAH RAPID, MEMORIAL M.I. VICTOR BUTUNOI, Ediția a III-a, desfășurat în orașul LIPOVA, jud. Arad, încununat cu succes!

Sambata, 18 Aprilie, 2015    /    924 accesari


Orașul Lipova s-a bucurat să găzduiască din nou, în sala de spectacole a Centrului Recreativ, openul Internațional de ȘAH RAPID: Memorialul MI VICTOR ALEXANDRU BUTUNOI, ajuns acum la Ediția a III-a. Sâmbătă 18 Aprilie 2015, începând cu orele 8:40, 178 șahiști profesioniști și amatori din 27 de localități (Arad, Timișoara, Pecica, Reșița, Nădlac, Alba Iulia, Oradea, Sinandrei Timis, Satu Mare, Deva, Brașov, Giarmata Vii, Giroc, Ineu, Cugir, Semlac, Miercurea Ciuc, Dumbrăvița, Craiova, Ploiești, Șagul de Timis, Turda, Lugoj, Petrosani, Cicir; Mako și Szeged – Ungaria) au sosit cu bucurie și entuziasm la acest turneu special. Alături de cei 178 jucători participanți la competiție, au fost alături de noi și părinți sau alți însoțitori ai copiiilor, făcând ca deschiderea oficială a competiției să adune peste 250 de participanți! Concursul a început cu un moment de reculegere în amintirea Maestrului Internațional Victor Butunoi, plecat în Veșnicie în urmă cu 5 ani, în data de 17 Aprilie 2010 la vârsta de 37 ani.  

            Competiția s-a bucurat de prezența a nu mai puțin de 17 Maeștri, dintre care 8 Maeștri Internaționali, 5 Maeștri Fide și 4 Maeștri Naționali. Pe lângă acești jucători de talie internațională și națională, au mai fost prezenți 8 Candidați de Maestru și 25 de jucători de cat. I. Șahiștii semiprofesioniști și copiii prezenți la competiție, au avut astfel privilegiul și plăcerea de a juca, cel puțin o partidă, în compania șahiștilor de elită din vestul țării noastre și chiar din Ungaria. Premierea a inclus 7 seturi speciale de șah – DGT și 23 de cupe speciale, dintre care 3 au fost acordate adulților și 20 copiiilor, pe diverse categorii. Prin bunăvoința consiliului local Lipova și aportul primarului MIRCEA JICHICI, fondul de premiere, în bani și obiecte, a depășit suma de 2000 Euro. Iată și fericiții câștigători ai acestei ediții: Locul I și trofeul de CAMPION, a fost ridicat de către M.I. DAN BOGDAN din Timișoara. Locul II - M.I. MIHAI GRUNBERG din Timișoara și Locul III - M.I. OVIDIU FOIȘOR. Locul IV - M.I. SZALAI KORNEL din Ungaria, Locul V - M.I. TAMAȘ BALLA din Timișoara. Locurile VI și VII din clasamentul general au fost ocupate de jucătorii: M.I. Dragomirescu Robin din Timișoara și M.F. Horvath Zsolt din Ungaria. Deși primii 5 jucători au ajuns la finish cu un punctaj egal de 7,5 puncte fiecare, coeficientul Bucholz (asemănător golaverajului din fotbal) l-a îndreptățit pe M.I. Dan Bogdan să câștige competiția, el fiind singurul care a avut 5 runde împotriva M.I. în cadrul competiției. Mai jos enumerăm premiile speciale și apoi premiile pe categorii de vârstă.

            La categoria feminin general, cea mai puternică jucătoare din concurs a fost W.F.M. Annamaria Marjanovics din Ungaria. La feminin Lipovani, locul I - domnișoara Pop Iulia.

            Locul I Lipovani Pătruț Sergiu-Dan. Sergiu a acumulat 6 puncte, clasându-se astfel deasupra tuturor juniorilor de elită ai județului Arad, prezenți la competiție. Lipovani Locul II: Chesînțan Gheorghe și Lipovani, Locul III: Pătruț Cristian. Veterani: Locul I, Pârsan Alexandru (Reșița), Locul II, M.N. Prundeanu Horia (Timișoara), Locul III, C.M. Bucur Ștefan (Deva).

            Locul I general, Junioare < 16 ani, Crăciun Bianca din Arad (5 p.) Locul I Fete < 14 ani, Mătăsaru Stephanie din Timișoara, Locul II - Rohlicek Anca (Giarmata Vii) Locul IIIMihăilescu Ana (Arad). Locul I general, Juniori < 16 ani, Juravle Mihnea din Timișoara; Locul I, Băieți < 14 ani, Alboni Denis Dean (Timișoara), Locul II - Ciorgovean Iustin (Alba Iulia) și Locul III - Palii Alex (Oradea). Locul I, Copii < 12 ani, Locul I, Magold Victor din Arad, Locul II - Dascălescu Mihnea (Oradea), Locul III - Ștreang Eduard (Arad). ). Locul I, Copii < 10 ani Moțiu Victor din Arad, Locul II - Bălban Voia Alexandru (Arad), Locul III - Pîrvu Cristian (Dumbrăvița). Locul I, Copii < 8 ani, Unguroiu Răzvan-Marius din Arad, Locul II - Magold Filip (Arad); Locul III – Stîngu Alin (Reșița).

            La categoriile Elo, după cum urmează: Elo 2001-2200: Locul I – M.I. Mozes Ervin (Arad), Locul II – Mîrcov Nicola (Timișoara). Elo 1801 – 2000: Locul I – Rujan Rodel (Cicir) Locul II – Miheț Vasile (Timișoara). Locul I Elo < 1800 - Ursan Petru Sebastian (Timișoara), Locul I < 1600 – Momir Marco (Timișoara). La cat. Fără Elo – Locul I, Palii Alex din Oradea.

            Mulțumim primăriei orașului Lipova pentru susținerea acestui eveniment șahistic de anvergură și de asemenea tuturor participanților care au fost alături de noi! 

                                                                                                                  

 

Organizator: Marius Gabriel Lucan

 

Alte imagini:
 • TurneuTurneu

 • Cladire
  Cladire
 • Dansuri populare
  Dansuri populare
 • Eveniment de Dragobete
  Eveniment de Dragobete
 • Exteriorul Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova
  Exteriorul Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova
 • Interior
  Interior
 • Intrarea principala a Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova
  Intrarea principala a Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova
 • Sala de spectacole
  Sala de spectacole
 • Spectacol artistic Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova
  Spectacol artistic Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova
 • SPectacol de opereta
  SPectacol de opereta