• Primar
Primar Lipova Jichici Iosif Mircea

 • Viceprimar
Viceprimar Lipova Dodon Vasile

voteaza legal
Anunţuri

ANUNŢ - DEPUNERE DOSARE PENTRU CONCURS

Concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante de: auditor, clasa I, grad profesional superior din cadrul aparatului de specialitate al primarului oraşului Lipova, judeţul Arad.

Programat la data: 19.08.2014, ora 10:00
Locaţie desfăşurare concurs: Arad, sediul Primăriei oraşului Lipova
Status concurs: Programat
Dosarele de înscriere la concurs se depun în termen de 20 zile de la data publicării în Monitorul Oficial, partea a III-a, la sediul Primăriei oraşului Lipova, judeţul Arad.


Condiţii de participare:

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.
  - studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul ştiinţelor economice;
  - vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minim 9 ani.

ANUNŢ - DEPUNERE DOSARE PENTRU CONCURS, valabil până la 05.08.2014

 ANUNŢ

Primăria oraşului Lipova organizează concurs de recrutare în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie vacante:

1. O funcţie de execuţie de inspector clasa I, gr. asistent în cadrul Serviciului Buget, Finanţe, Contabilitate - Compartimentul Taxe şi Impozite;

 Condiţii specifice:

   - studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul ştiinţelor economice;  

   - vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minim 1 an;     

 

         2. O funcţie publică de execuţie de consilier clasa I gr. asistent în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară - Compartimentul Asistenţă Socială;

            Condiţii specifice:

   - studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul asistenţei sociale;  

   - vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minim 1 an;     

 

        3. O funcţie publică de execuţie de poliţist local clasa III gr. debutant în cadrul Serviciului Poliţie Locală;

Condiţii specifice:

   - studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat;

  

        4. O funcţie publică de execuţie de consilier clasa I gr. principal în cadrul Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor;

Condiţii specifice:

   - studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;  

   - vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minim 5 ani;     

Condiţiile de desfăşurare a concursului:

- depunerea dosarelor de înscriere de la data de 17.07.2014 până la  05.08.2014;

- proba scrisă - programată în data de 18.08.2014, ora 1000;

- interviul - programat în termen de 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

 

Bibliografia se afişează la sediul Primăriei oraşului Lipova.

       Relaţii suplimentare cu privire la documentele necesare înscrierii la concurs, precum şi bibliografia se pot obţine la sediul Primăriei oraşului Lipova şi la nr.detelefon 0257/561133 şi Compartiment Resurse Umane.

 

PRIMAR,

JICHICI IOSIF MIRCEA

ANUNŢ - DEPUNERE DOSARE PENTRU CONCURS, valabil până la 21.07.2014

 ANUNŢ

Primăria oraşului Lipova organizează concurs de recrutare în vederea ocupării următoarelor posturi vacante în regim contractual:

 • Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor

 •  1 post vacant de natură contractuală - programator ajutor.

Poate participa la concursul de ocupare persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

Condiţii specifice:

-      studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat.

-      atestat de competenţe profesională în domeniul competenţe de operare pe calculator şi competenţe de nivel mediu de programare.

 

 • Serviciul Administrativ şi Pieţe, Târguri, Oboare - Compartimentul Administrativ

 •  1 post vacant de natură contractuală - şofer

Poate participa la concursul de ocupare persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

Condiţii specifice:

-      studii liceale sau şcoală profesională,

-      carnet de conducere categ.D

-      certificat de calificare pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier public de persoane

 

 • Serviciul Administrativ şi Pieţe, Târguri, Oboare - Compartimentul Pieţe, Târguri, Oboare

 • 1 post vacant de natură contractuală - inspector de specialitate gr.I

    Condiţii generale:

           - are cetăţenia română

           - cunoaşte limba română, scris şi vorbit;

           - are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;

           - are capacitate deplină de exerciţiu;

           - are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;

          - îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;

      

Concursul constă în:

 • depunerea dosarelor de înscriere din data de 08.07.2014 până în data de 21.07.2014;
 • selecţia dosarelor de înscriere se faceîn maximum 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor;
 • contestaţiile cu privire la rezultatul selecţiei dosarelor de înscriere se depun la secretarul comisiei de soluţionare a contestaţiilor în termen de cel mult 48 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor;
 • proba scrisă - programată în data de 25.08.2014, ora 10.00;
 • interviul - programat în data de 28.08.2014, ora 14.00.

Bibliografia se afişează la sediul Primăriei oraşului Lipova.

        Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0257/561133 şi  Compartiment Resurse Umane.

 

PRIMAR,

JICHICI IOSIF MIRCEA

ACŢIUNI CARITABILE

                      Cumpără  KM  în scop Umanitar

Dorim să vă facem cunoscută o campanie umanitară mai deosebită, pentru o tânără de 34 de ani din oraşul Zlatna, numită Oana Speranţa Stoica, care suferă de o boală de piele gravă, numită epidermaliză buloasă distrofică, boală ce îi crează răni pe toată suprafaţa corpului, încă de la frageda vârstă de 6 ani.

Toată viaţa ei a fost un calvar. Este dependentă de calmante şi de pansamente. Din cauza bolii nu poate munci şi trăieşte doar dintr-o pensie de handicap şi alta de asistat social, ambele însumând 900 de lei / lunar, bani care abia îi ajung pentru calmante şi pansamente.

Speranţa ei stă într-un tratament pe care îl poate face în Germania dar care costă 10.000 euro, bani la care nici nu poate visa.

Mişcat de cazul Oanei, Adrian Stepan, un pasionat de alergare şi blogger din oraşul nostru, a organizat o campanie umanitară prin care invită oamenii să alerge pentru Oana într-o campanie umanitară numită simplu şi sugestiv Alerg pentru Oana.

Scopul campaniei este să se strângă cât mai mulţi KM în urma alergării voluntarilor din toată România ca mai apoi aceşti KM să fie achiziţionaţi de susţinătorii campaniei pentru doar 1 euro / kilometru.

Astfel, vă invităm în fiecare zi de luni, miercuri ?i vineri, începând cu ora 20:00, pe digul din Lipova, să alergăm şi să promovăm atât Campania Umanitară a Oanei cât şi alergarea, într-o societate care se îndreaptă tot mai mult înspre sedentarism şi obezitate.

Vizitează şi tu pagina campaniei Alerg pentru Oana şi susţine-o pe Oana în lupta cu boala aceasta nemiloasă. Împreună, oamenii pot face minuni!

EVENIMENTE SPORTIVE

Tinerii judoka ai Oraşului Lipova, din nou pe podium

În luna iunie, sportul lipovan a fost din nou pe podium, de data aceasta datorită copiilor talentaţi care formează echipa de judo a clubului CS  ŞOIMII  LIPOVA.

Sâmbătă, 21 iunie 2014, micii judoka au participat la competiţia internaţională de judo, "Ziua Tinerilor Judoka Arădeni", organizată la Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, Clubului Sportiv Municipal Arad, Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad, Asociaţiei Judeţeane de Judo Arad şi, nu în ultimul rând, Federaţiei Române de Judo.

Principalul scop al acestei competiţii a fost verificarea si stimularea sportivilor cu vârste sub 16 ani, precum şi legarea unor prietenii între oraşele şi cluburile de judo de la noi cât şi din străinătate, la Arad fiind prezenţi cu această ocazie, alături de sportivii români, reprezentanţi ai unor cluburi sportive din ţări precum Ungaria, Serbia şi Croaţia, de la categoriile de vârstă U16, U14 şi U12.

Echipa de copii reprezentantă a Clubului Sportiv "Şoimii" Lipova, coordonată de Prof. Iosif Papp, a participat cu şapte sportivi la categoria de vârstă U-12 şi U-16 .

Deşi turneul a fost de un nivel foarte ridicat, copiii lipovani au fost la înălţime şi de această dată, reuşind să adauge pe lista reuşitelor rezultate notabile.

Până la finalul competiţiei, a fost obţinută o singură medalie de aur, de către TOMESCU  LEONARD - Locul 1 la categoria U-12, 55 kg.

Ceilalţi copii participanţi din cadrul CS "Şoimii" Lipova,  au ajuns doar până în etapa de calificări, şi  în ciuda faptului că nu au obţinut un loc pe podium, aceştia au dat dovadă de mult talent şi profesionalism, această experienţă fiind una foarte importantă pentru activitatea lor. Au mai participat Grozav Ana, Roşu Emanuel, Ispas  Raul, Budurişan Denis, Gabor David şi Stănescu Paul. 

            Competiţia a fost una foarte frumoasă,  copiii fiind foarte mândri de reuşitele lor venite la sfărşitul unei perioade în care au muncit mult,  chiar înainte de vacanţa de vară.

            "Felicit toţi copiii pentru reuşitele extraordinare şi pentru ambiţia şi determinarea de care au dat dovadă, şi până la următoarea perioadă de antrenamente şi competiţii, le urez vacanţă plăcută !", a trasnmis  Prof. Iosif Papp .

PROGRAM CU PUBLICUL LA PRIMĂRIA LIPOVA

PENTRU  COMPARTIMENTELE  ŞI  SERVICIILE :

 • Compartimentul Administraţie Publică Locală şi Relaţii cu Publicul (Registratură)

 • Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor ( SPCLEP Lipova)

 • Compartimentul Impozite şi Taxe Locale

Programul de lucru în activitatea de relaţii cu publicul a aparatului de specialitate al Primăriei Oraşului Lipova, funcţionează după următorul orar:

     - luni - miercuri: 08:00 - 16:30

     - joi:  08:00 - 18:30

     - vineri:  08:00 - 14:00

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ LA LIPOVA

Bursa locurilor de muncă la Lipova,  23 - 26 iunie 2014 - Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova

           Locuitorii oraşului Lipova aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să-l schimbe pe actualul, au ocazia să-şi caute un job mai bine plătit la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Primul eveniment de gen, din acest an, va fi organizat în ultima săptămână a lunii Iunie de Agenţia de Şomaj Arad, împreună cu Analytika International şi Primăria oraşului Lipova.

Angajatori de top de pe raza judeţului Arad vă aşteaptă la Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, în vederea angajării, în perioada 23-26 iunie 2014 între orele 09:00-17:00.  Sunt aşteptate toate persoanele, cu sau fără studii, dornice să-şi găsească un loc de muncă, bursa fiind deschisă tuturor.

Nu rata un asemenea eveniment,fii şi tu acolo!

Începând cu luna februarie, piaţa muncii din judeţul Arad va fi în vizorul unui nou proiect al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, din cadrul Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU, a cărui beneficiar este Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

Potrivit comunicatului oficial, proiectul are ca obiectiv identificarea problemelor reale ale locuitorilor judeţului Arad aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

O echipă de specialişti, instruiţi de compania austriacă Analytika International, se va deplasa în principalele oraşe din judeţul Arad şi în localităţile arondate acestora, pentru a sta de vorbă cu persoane fără venituri, aflate în căutarea unui loc de muncă şi care nu sunt în evidenţa agenţiilor de ocupare (şomaj). Compania este parteneră în proiect alături de AJOFM Arad, AJOFM Timiş, AJOFM Bihor, Consiliul Judeţean Arad, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş", Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad şi IRPET Toscana Italia.  

"Prin discuţiile pe care le vor avea cu persoanele intervievate, se urmăreşte aflarea experienţei profesionale a locuitorilor din judeţ, a problemelor pe care le întâmpină în găsirea unui loc de muncă, a motivelor pentru  care nu  se pot angaja şi, nu în ultimul rând, a cerinţelor pe care arădenii le au de la piaţa muncii din judeţ", au explicat reprezentanţii Analytika International.

La fel, se va încerca identificarea principalelor motive pentru care locuitorii judeţului Arad nu apelează la serviciile agenţiilor de şomaj (calificare, integrare în programe de formare profesională, consiliere, asistenţă în găsirea unui loc de muncă) şi consilierea acestora pentru a apela cu mai multă încredere la serviciile agenţiilor de şomaj din judeţ.

Beneficiile oferite de acest proiect pentru locuitorii judeţului sunt: organizarea de burse de locuri muncă în principalele oraşe (Arad, Pecica, Nădlac, Lipova, Sântana, Pâncota, Ineu, Sebiş şi Lipova), consilierea persoanelor intervievate în vederea depăşirii problemelor întâmpinate în găsirea unui loc de muncă, elaborarea pentru fiecare persoană intervievată a unui raport individual de personalitate şi aptitudini profesionale, recunoscut internaţional.

La finalul campaniei de colectare de date şi în urma analizei tuturor informaţiilor transmise, partenerii din cadrul proiectului vor propune agenţiilor de ocupare schimbări în modul de lucru, schimbări ce au ca scop îmbunătăţirea serviciilor sociale furnizate şi a relaţiei acestora cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Identificându-se oferta şi nevoia de calificare/recalificare a persoanelor aflate în căutarea unei slujbe şi ţinând cont şi de cererea de forţă de muncă din teritoriu, se va putea întocmi o radiografie reală a pieţei muncii, un instrument util pentru atragerea de noi angajatori interesaţi să investească în oraşele din judeţul Arad.

ŞCOALA DE VARĂ , EDIŢIA VI , 2014

Înscrierile la Şcoala de Vară încep anul acesta pe 9 iunie

Ediţia a VI-a a Şcolii de Vară organizată de Centrul Cultural Judeţean Arad se va desfăşura în perioada iulie -august a anului în curs, atât în municipiul Arad cât şi pe tot cuprinsul judeţului,  în localităţile Chişineu-Criş, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sebiş, Sântana.
 
La fel ca şi în anii precedenţi copii, tineri şi adulţi vor fi îndrumaţi de lectori profesionişti, cadre didactice autorizate.
 
Înscrierile se pot face în perioada  09 - 30 iunie 2014  după cum urmează:

Pentru oraşul Lipova, înscrierile se pot face la Primăria Oraşului Lipova, între 9-30 iunie 2014,  persoană de contact: POPESCU  ADELA - Consilier în Cabinetul Primarului.

Informaţii la tel. 0257-561133; fax : 0257 - 563067

 
ATELIERE DE INSTRUIRE:
 
Micul EcoArtizan
În cadrul cursului "Micul/Marele EcoArtizan" copilul dumneavoastră  îşi cultivă Creativitatea folosindu-şi Imaginaţia! Ne jucăm şi învăţăm să ne distrăm! În ReCreaţie vom utiliza materiale reciclabile pentru a realiza obiecte interesante.
Toţi cei cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani sunt aşteptaţi la Atelierul de lucru manual  şi jocuri creative!
 
Fotografie
Atelierul de fotografie oferă participanţilor posibilitatea de a învăţa noţiuni introductive despre fotografie: tehnica foto, optica, fotografia practică, expunerea corectă, bazele compoziţiei, introducere în editarea imaginii.
Cursul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani .
Participanţii trebuie să aibă obligatoriu un aparat de fotografiat digital.
 
Jurnalism
Cursul de jurnalism  se adresează tuturor copiilor inteligenţi, cu imaginaţie bogată, creativi  şi plini de iniţiativă, cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani.
 
Partea teoretică a cursului va fi predată copiilor pe parcursul a cinci zile în paralel cu partea practică, bazată pe interviuri şi reportaje realizate la evenimentele care au loc în oraş, lecţii şi tehnici de comunicare necesare unui reporter şi moderator în televiziune.
 
Teatru-Actorie
 
Vrei să faci ceva neobişnuit?   Să ieşi din rutină?
AUTOCUNOAŞTE-TE!
RELAŢIONEAZĂ ÎN GRUP!
ÎNVAŢĂ SĂ PRONUNŢI CUVINTE COMPLICATE! ...şi nu în ultimul rând,
ÎNVAŢĂ SĂ (TE) JOCI!
Sună tentant?
 
Atunci, trebuie să încerci cursurile noastre de ACTORIE. Îţi vor da încredere şi te vor ajuta să te descoperi, iar nu în ultimul rând vei face ceva util cu timpul tău liber. Dacă ai între 8 şi 18 ani, prinde şi tu un loc la ŞCOALA DE VARĂ, cursurile de ACTORIE.
 
 
Pictură
Participanţii la acest curs vor învăţa noţiuni introductive despre pictură:sistemul de proporţii, contrastele de culoare, gamele cromatice şi tehnicile de figurare specifice.Cursul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8 şi18 ani.
 
 Dans modern
Una dintre cele mai uşoare şi plăcute metode de a te simţi bine este, fără doar şi poate, dansul.
 Acum ai ocazia să dansezi pe cele mai la modă ritmuri la cursurile de dans modern, susţinute în cadrul şcolii de vară. Cursurile de dans modern susţinute în cadrul ŞCOLII DE VARĂ oferă participanţilor ocazia de a  dansa pe cele mai la modă ritmuri. Aceste cursuri se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.
Echipament necesar: tricou, pantaloni trening, încălţăminte sport!
 
 Dans popular
Acest modul se adresează copiilor şi tinerilor, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, care îşi doresc să înveţe jocuri populare tradiţionale din Zona folclorică a Câmpiei Crişului Alb: Raru. Lungu, Desu, Întorsu, Ramoşa, Tapşa, Măzărichea şi altele.
 

CURSURILE SUNT GRATUITE

EVENIMENTE - 1 IUNIE

              Peste o mie de copii au sărbătorit 1 Iunie la Lipova

1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului, nu putea să treacă fără ca toţi copiii din oraşul Lipova să fie puşi în centrul atenţiei şi să fie sărbătoriţi aşa cum se cuvine de ziua lor.

Astfel că, pentru cei mai mici locuitori ai oraşului, au fost pregătite în acest an o serie de activităţi dintre cele mai variate şi frumoase, în aşa fel încât fiecare copil să poată să îşi pună în valoare calităţile într-un fel sau altul. Copiii, cu vârste cuprinse între 4 - 14 ani, însoţiţi de părinţi, profesori, învăţători şi educatori, au fost prezenţi încă de dimineaţă la locul desfăşurării activităţilor special pregătite pentru ei, aşteptând  nerăbdători startul competiţiilor.

Startul acestor activităţi a fost dat vineri, 30.05.2014, pe străzile din centrul oraşului şi la stadionul Clubului Sportiv "Şoimii" Lipova.

Începând cu ora 10:00, în toate cele trei locaţii pregătite, activităţile au debutat cu mare entuziasm şi fericire din partea copiilor, dar şi din partea susţinătorilor.

Activităţile la care copiii au concurat în acest an au fost împărţite pe categorii de vârstă, astfel:

-          Pentru grădiniţe, copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani - concurs de biciclete, concurs de alergat şi desene cu cretă pe asfalt

-          Clasele I - IV, copii cu vârste cuprinse între 7-10 ani - concurs de desene cu cretă pe asfalt

-          Clasele III - IV şi clasele V - VIII, copii cu vârste cuprinse între 10 - 14 ani - campionat de mini-fotbal şi cross desfăşurate pe stadionul "Şoimii" Lipova

Toate concursurile s-au derulat foarte bine şi au durat 3 ore, timp în care străzile din zona centrală a oraşului şi stadionul Şoimii Lipova au fost acoperite de glasul copiilor şi de apaluzele susţinătorilor acestora.

La finalul competiţiilor, toţi copiii au fost premiaţi cu diplome, pacete cu dulciuri şi căşti de protecţie pentru biciclete.

La toate aceste activităţi au participat peste 1000 de copii din şcolile şi grădiniţele din oraşul Lipova, aceştia fiind coordonaţi şi însoţiţi de educatorii,învăţătorii şi instructorii lor, şi nu în ultimul rând de părinţi.

Activităţile dedicate zilei de 1 Iunie au fost organizate Primăria Oraşului Lipova, Consilul Local al Oraşului Lipova, în colaborare cu reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova, reprezentanţi ai Liceului Atanasie Marienescu şi nu în ultimul rând reprezetanţi ai grădiniţelor din oraşul Lipova.

De asemenea, pentru ca toate aceste activităţi să decurgă în cel mai bun mod, au fost implicaţi,din partea Primăriei Oraşului Lipova - Popescu Adela şi Drilă Anca şi profesorii: Tusa Zoltan, Iordache Camelia, Papp Iosif şi Sălăşan Florina de Clubul Copiilor Lipova;Herling Ioan, Donţu Lucian, Aslău Laura, Maier Claudia şi Jurcă Laura de la Atanasie Marienescu; Stoica Ioan, Galici Sorin şi Trif Claudiu - Clubul Sportiv "Şoimii" Lipova.

TESTARE GRATUITA DIABET

 • TESTE  GRATUITE DE  DIABET

- DATA: SĂMBĂTĂ, 31.05.2014

- ORA: 10:00

- LOCUL: - PRIMĂRIA  ORAŞULUI  LIPOVA ( Sala de cununii)

                  - PIAŢA  AGROALIMENTARĂ (Piaţa Nouă)