• Primar
Primar Lipova Jichici Iosif Mircea

  • Viceprimar
Viceprimar Lipova Dodon Vasile

voteaza legal
Anunţuri

Paşte fericit locuitorilor oraşului Lipova !

Lumina Sfântă a Învierii Domnului să ne călăuzească paşii, să ne lumineze calea vieţii  şi să ne ajute să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima mai caldă şi sufletul mai deschis.

Sfintele Sărbători de Paşti să vă aducă multă sănătate, bucurii şi să vă umple casa şi sufletul de linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi.

Hristos a Înviat !

 

        Mircea Jichici                         Vasile Dodon                           Consiliul Local Lipova

   Primarul oraşului Lipova             Viceprimar

ANUNŢ - DEPUNERE DOSARE PENTRU CONCURS, valabil până la 05.05.2014

Nr.4527/07.04.2014

 ANUNŢ

Primăria oraşului Lipova organizează concurs de recrutare a următoarelor funcţii publice de execuţie:

 

1.   - consilier clasa I, gr. debutant în cadrul Serviciului Urbanism Construcţii A. T. şi Autorizări Transporturi - Compartimentul Administrarea Domeniului Public şi Privat - 1 post.

           Condiţiile de participare la concurs:

           - studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;    

 

2.   - inspector clasa I, gr. superior în cadrul Compartimentului Protecţie Civilă - 1 post.

         Condiţiile de participare la concurs:

            - studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;    

   - vechime în specialitatea studiilor - minim 9 ani;  

 

3.   - poliţist local clasa I, gr. debutant în cadrul Serviciului Poliţie Locală - 2 posturi.

        Condiţiile de participare la concurs:

               - studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;    

 

Concursul constă în:

  • depunerea dosarelor de înscriere până la data de 05.05.2014;
  • selecţia dosarelor de înscriere se face până în data de 08.05.2014;
  • proba scrisă - programată în data de 14.05.2014, ora 10.00;
  • interviul - programat în maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probeiscrise.

        Relaţii suplimentare cu privire la documentele necesare înscrierii la concurs, precum şi bibliografia se pot obţine la sediul Primăriei oraşului Lipova, telefon 0257/561133 şi Compartimentul Resurse Umane.

 

PRIMAR,

JICHICI IOSIF MIRCEA

ANUNŢ - DEPUNERE DOSARE PENTRU CONCURS, valabil până la 14.04.2014

 

 ANUNŢ

Primăria oraşului Lipova organizează concurs de ocupare a următoarelor posturi  în regim contractual:

 

        1. Compartimentul Asistenţă Medicală

-      1 post vacant de natură contractuală - asistent medical

Poate participa la concursul de recrutare persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

Condiţii specifice:

                   - Diplomă de şcoală sanitară postliceală sau echivalentă sau diplomă de studii postliceale prin echivalare conf.HG. Nr.797/1997;

 

   2. Serviciul Implementare Proiecte

          - 1 post vacant de natură contractuală - programator ajutor

Poate participa la concursul de recrutare persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

Condiţii specifice:

-      studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat.

-      atestat de competenţe profesională în domeniul competenţe de operare pe calculator şi competenţe de nivel mediu de programare.

Concursul constă în:

  • depunerea dosarelor de înscriere din data de 01.04.2014până în data de 14.04.2014;
  • selecţia dosarelor de înscriere se face până în data de 17.04.2014;
  • contestaţiile cu privire la rezultatul selecţiei dosarelor de înscriere se depun la secretarul comisiei de soluţionare a contestaţiilor până în data de 22.04.2014;
  • proba scrisă - programată în data de 19.05.2014, ora 10.00;
  • interviul - programat în data de 21.05.2014, ora 10.00.

 

Bibliografia se afişează la sediul Primăriei oraşului Lipova.

Dosarele de concurs se depun la Compartimentul Resurse Umane din cadrul Primăriei oraşului Lipova.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0257/561133 şi  Compartiment Resurse Umane.

 

PRIMAR,

JICHICI IOSIF MIRCEA

PROIECTE ÎN ORAŞUL LIPOVA

PRIMARIA LIPOVA VREA SA ACCESEZE FONDURI EUROPENE PENTRU REABILITAREA SPITALULUI TBC

Aşa cum s-a arătat şi în numărul trecut din "Informaţia Lipovei", Primăria şi Consiliul local acordă o atenţie deosebită domeniului sănătăţii. Dacă fostul spital medico-social a fost transformat dintr-o clădire în paragină într-o unitate modernă, la standarde UE, acelaşi lucru îl putem spune şi despre spitalul TBC, unde se lucrează în aceste zile la renovarea unei părţi din clădire.

Cu fonduri de la bugetul local, în acest moment se reabilitează partea stângă a spitalului TBC, care este aproape de nerecunoscut în urma investiţiei primăriei. "Această clădire a fost retrocedată, iar noi am cumpărat-o în decembrie 2013, cu 260 de mii de RON. În perioada 2008-2012, nu s-a plătit niciun leu pe chiria care normal era de 6000 de RON lunar, s-au adunat datorii enorme, iar în 2012-2013 primăria a fost nevoită să plătească 480 de mii de RON chirie pentru această locaţie. Am considerat că este mai rentabil să o cumpărăm, iar în urma negocierilor şi cu acordul consiliului local, am ajuns la această sumă de 260 de mii de RON. Actualmente este în curs de reabilitare partea stângă a spitalului, urmând ca în viitor să accesăm fonduri europene pentru a avea un spital modern la standarde UE", susţine primarul Mircea Jichici.

Până la acest moment, în spitalul TBC s-au investit peste un miliard de lei.

Directorul spitalului, dr. Pavel Fânaţă, susţine că în urma acestor investiţii, dar şi celor din fonduri europene, se va lărgi gama de servicii medicale oferite pacienţilor. "În acest moment, serviciul de pneumologie dispune de două spirometre ultraperformante pentru testarea capcităţii pulmonare, avem zece concentratoare de oxigen care asigură oxigenul necesar pacienţilor dependenţi de oxigen, avem de asemenea un aparat portabil foarte modern care asigură autonomie de 6-8 ore la transportul pacienţilor, când trebuie să meargă la laboratorul de analize. Avem un aparat de electrocardiograme foarte performant şi intenţionăm să achiziţionăm în continuare aparatură medicală pentru a asigura servicii cât mai bune pentru pacienţii bolnavi de plămâni", susţine Pavel Fânaţă.

Directorul spitalului are planuri mari o dată cu renovarea clădirii, dorind să asigure o serie de servicii medicale în cadrul celor 40 de paturi, câte există în prezent, de la pneumologie acuţi, până la pneumologie recuperare sau tuberculoză simplă. "Vrem să facem şi o salină artificială, cu sare de la Praid sau vedem de unde, în care locuitorii Lipovei şi cei din comunele arondate spitalului să beneficieze de cure sanatoriale", susţine directorul spitalului TBC Lipova.

Clădirea complet renovată va asigura spaţii pentru două cabinete medicale, laborator, dar şi 15 paturi.

SURSA:   http://www.livearad.ro/primaria-lipova-vrea-sa-acceseze-fonduri-europene-pentru-reabilitarea-spitalului-tbc/

 

ACTIVITĂŢI NOI ÎN ORAŞUL LIPOVA

Lansare CoderDojo Lipova - Club de Programare pentru Copii

O nouă activitate frumoasă şi educativă pentru oraşul Lipova, dar în special pentru copiii lipovani, a fost iniţiată la Centrul Recreativ Orăşenesc (fosta Casa Armatei), ea constând într-un club de programare dedicat copiilor.

Iniţiatorii acestui extraordinar proiect au pus mult suflet şi şi-au dat tot interesul pentru a pune la punct cele mai mici detalii, astfel încât clubul să-şi deschidă porţile în cel mai scurt timp. Bineînţeles că rezultatele nu au întârziat să apară şi au fost pe măsura implicării organizatorilor,  iar  Sâmbătă, 22 martie 2014, a avut loc inaugurarea clubului de programare pentru copii, "CoderDojo Lipova".

În prima ediţie CoderDojo Lipova au fost prezenţi 21 de copii însoţiţi de părinţi şi 9 mentori care i-au ghidat în primele taine ale programării.

La începutul întâlnirii, atât copiilor cât şi părinţilor le-au fost prezentate toate detaliile despre tot ceea ce reprezintă  acest proiect măreţ, iar mai apoi, în timp ce copiii erau deja iniţiaţi în tainele programării, părinţii au participat la o scurtă şedinţă cu organizatorii proiectului.

"A fost o provocare, plină de emoţii, dar totul a ieşit perfect. Sala a explodat de entuziasmul copiilor care au reuşit să facă primul lor joc în care eroul principal a fost o pisică. După aproape o oră de programare, fiecare copil a reuşit să programeze pisica să se mişte folosind tastele stânga - dreapta, distracţia fiind şi mai mare în momentul în care copiii au reuşit să facă pisica să miaune, zeci de pisici astfel mieunând în sală", a declarat Adrian Stepan, unul din organizatorii şi mentorii  CoderDojo Lipova.

La deschidere a participat şi domnul primar Mircea Jichici care a transmis câteva cuvinte organizatorilor, precum şi copiilor prezenţi, în final asigurând-i că acest club de programare va beneficia de tot suportul său în desfăşurarea activităţilor ce vor fi organizate pe viitor.

Despre "CoderDojo Lipova"

CoderDojo Lipova face parte dintr-o reţea naţională şi internaţională de cluburi de programare, complet gratuit şi non-profit, care îşi doreşte să ofere copiilor contexte pentru învăţarea programării pe calculator. Clubul de programare pentru copii "CoderDojo Lipova", va funcţiona într-una din sălile de la etaj, din incinta Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova (fosta Casa Armatei), în fiecare sâmbătă, începând cu ora 11 :00, timp de 2 ore.

În prezent, clubul pune la dispoziţia copiilor 8 calculatoare performante, precum şi laptopuri asigurate de organizatori, urmând ca în viitorul apropiat clubul să fie dotat şi cu alte calculatoare, astfel încât un număr cât mai mare de copii să se poată bucura de tot ceea ce oferă acest proiect.

Activitatea Clubului "Coder Dojo" este coordonată de o frumoasă echipă, formată din 11 tineri extraordinari, care , prin crearea acestui proiect au reuşit să aducă o activitate nouă în oraşul Lipova, au reuşit să facă încă un pas spre un viitor mai bun al copiilor care vor trece pragul acestui club.

Cursurile desfăşurate în cadrul clubului sunt gratuite şi se adresează tuturor copiilor din oraş, cu vârsta curpinsă între 6-17 ani, care sunt pasionaţi de domeniul programării pe calculator şi doresc să facă primii paşi în această direcţie, sub atenta îndrumare a specialiştilor.

Echipa care a pus bazele Clubului de programare "CoderDojo" Lipova este formată din: Adrian Stepan şi Ana Maria Radu ca organizatori, 9 mentori, care se vor ocupa de îndrumarea copiilor: Daniel Bisorca, Timotei Bisorca, Gabriel Iancu, Raluca Butaci, Adrian Stepan, David Ivan, Camil Jichici, Bodan Korneker, Adelina Popa şi nu în ultimul rând, Radu Ticiu - facilitatorul proiectului.

Pe această cale, Primăria Oraşului Lipova, transmite mulţumiri speciale şi îi felicită pe toţi cei care au fost implicaţi în realizarea acestui extraordinar şi amplu proiect, atât de important pentru oraşul Lipova şi îi asigură de tot sprijinul necesar în desfăşurarea activităţii lor.

"Suntem bucuroşi şi entuziasmaţi să putem oferi din experienţa şi timpul nostru, copiilor minunaţi din Lipova, dornici să cunoască, să devină tot mai buni şi cine ştie, viitori programatori de succes cu o carieră în domeniul acesta", a mai spus Adrian Stepan, unul dintre organizatori.

Înscrierile în cadrul Clubului de programare "CoderDojo" Lipova sunt gratuite şi se pot face online, pe site-ul www.coderdojo.ro/formular-inscriere-copii, iar pentru orice informaţii se poate apela numărul de telefon 0740.870.690 - Adrian Stepan.

Sprijin venit din partea Bosch Communication Center Timişoara

Un sprijin foarte important pentru dotarea clubului de programare CoderDojo, a venit din partea Bosch Communication Center Timişoara. Aceştia au donat 5 calculatoare pe care încă 5 copii vor putea învăţa programare. Pe această cale, CoderDojo Lipova transmite mulţumiri speciale echipei Bosch Communication Center Timişoara, precum şi lui Catalin Gheorghiu şi Adrianei Tudor.

ACŢIUNI DE VOLUNTARIAT ÎN ORAŞUL LIPOVA

Lipova a spus "NU Avortului"

            Sâmbătă, 22.03.2014 , voluntarii din Lipova s-au alăturat celorlaţi din ţară care au manifestat împotriva avorturilor.

Sub coordonarea doamnei Monica Urs , voluntarii au confecţionat un banner pe care au scris "VIAŢA ARE PRIORITATE !!!!! STOP AVORTULUI!", apoi fiecare voluntar şi-a pus amprenta mâinii pe banner, rezultând astfel un banner foarte colorat, dar mai ales plin de originalitate.  

Alături de voluntari a fost şi doamna prof. consilier educativ Pantea Ileana Marina din cadrul Liceului Atanasie Marienescu,  căreia, întreaga echipă de voluntari îi mulţumeşte pentru implicare şi susţinere.

Bannerul a fost suspendat pe podul vechi de fier din Lipova, unde va rămâne pentru mai mult timp, urmărindu-se ca în acest mod să fie atrasă atenţia trecătorilor, iar aceştia să înţeleagă cu adevărat cât de important este acest mesaj, mesaj care, în prezent a juns să reprezinte de fapt un semnal de alarmă. 

"Ne-am dori ca trecătorii să nu rămână indiferenţi la mesajul transmis. Statiscile arată că aproape un milion de copii sunt avortaţi într-un an, lucru care ar trebui să ne pună pe gânduri", a declarat Monica Urs, coordonatoare şi reprezentantă a Centrului de Voluntariat - Filiala Lipova.

ACŢIUNI DE VOLUNTARIAT ÎN ORAŞUL LIPOVA

Primăvară  ecologică  pentru oraşul Lipova

Luna martie, a debutat cu o serie de activităţi în aer liber în oraşul Lipova. Acţiunile care au deschis sezonul de primăvară, încă de la 1 martie şi proiectul de igienizare şi plantare pomi pe raza oraşului, au fost completate şi de alte acţiuni din aceeşi categorie.

Acţiune de ecologizare pe malul Mureşului

            Prima dintre acţiunile care au completat tabloul acţiunilor şi proiectelor ecologice la Lipova, a avut loc sâmbătă 15 martie 2014, când  a fost organizată o acţiune de ecologizare pe malul Mureşului.

Această activitate a reuşit să adune peste treizeci de voluntari, care după câteva ore de muncă, au  adunat peste 60 de saci menajeri de deşeuri.

Acţiunea a fost posibilă datorită Primăriei Oraşului Lipova , AMC Betleem Lipova, Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Cuveşdia.

Au fost prezenţi voluntari şi elevi de la liceele din Lipova coordonaţi de d-na Monica Urs, copiii din centrul de la Cuveşdia alături de Cristian Sălăşan- şef centru CRRN Cuveşdia, Adrian Stepan - voluntar şi Valentin Căldăraş - voluntar.

       "Rolul acestei acţiuni a fost de a se demonstra că există un mare interes pentru sănătatea mediului şi că ne pasă, ne pasă de sănătatea mediul în care trăim, de comunitatea noastră.

 Ne dorim pentru Lipova, să fie un oraş curat, cu spaţii verzi, aducătoare de sănătate. Timpul a fost frumos şi distracţia pe măsură. Această acţiune a fost continuarea  acţiunilor promise legate de mediu ", ne-a declarat doamna Monica Urs coordonatoarea Centrului de Voluntariat Filiala Lipova

Ecologizare pentru liceul Atanasie Marienescu

Cea mai recentă acţiune dedicată mediului înconjurător, desfăşurată la Lipova, a avut loc sămbătă, 22 martie 2014. De această dată acţiunea desfăşurată, a fost dedicată în totalitate Liceului Atanasie Marienescu.

Astfel, pe parcursul zilei de sâmbătă, în curtea Liceului Atanasie Marienescu a avut loc o ecologizare la iniţiativa preşedintelui consiliului elevilor Bogdan Abrudan , elev în clasa a-X-a  la acest liceu. Un număr de 30 de voluntari şi-au făcut prezenţa în curtea Liceului la ora 11 şi s-au apucat serios de treabă. În câteva ore, atât curtea şcolii, cât şi parcul au fost curate şi au prins un alt contur.

În urma vastei acţiuni, au fost adunaţi peste 40 de saci menajeri, în imaginea obţinută la final fiind una nouă, aspectul din curtea liceului şi al parcului fiind total schimbat.

Acţiunea a fost coordonată de Monica Urs - Centrul de Voluntariat , Filiala Lipova şi de  profesori din cadrul liceului Atanasie Marienescu.

"Mulţumim celor care ne-au ajutat să realizăm această ecologizare, Primăriei Oraşului Lipova, care ne-a ajutat cu saci menajeri şi mănuşi, doamnei prof . Pantea Ileana şi voluntarilor care au participat. Aceşti voluntari sunt un exemplu pentru colegii lor şi merită toată aprecierea pentru implicarea lor în viaţa comunităţii. Ne dorim un mediu mai curat cu oameni curaţi şi frumoşi la suflet", a transmis Monica Urs. 

INVESTIŢII NOI ÎN ORAŞUL LIPOVA

Terenul  sintetic  cu nocturnă din incinta stadionului Şoimii Lipova, este aproape  finalizat

            Un pas mic mai e de făcut până când lipovanii vor avea la dispoziţie un teren sintetic pe care vor putea juca fotbal ziua şi noaptea, având în vedere faptul că acest teren va fi dotat cu instalaţie de noctrună. "Mai avem câteva lucruri de pus la punct şi terenul va fi gata. Până acum s-a realizat împrejmuirea terenului şi s-a turnat fundaţia de beton, iar în perioada următoare se vor monta nocturna şi gazonul",  susţine primarul Mircea Jichici.

            De investiţia de 30.000 de euro, cât costă acest teren sintetic, se vor bucura atât echipa de fotbal cât şi oricare alt cetăţean care doreşte să încingă o miuţă cu prietenii. De altfel, antrenorul echipei de fotbal Şoimii Lipova, Marius Grad, e încântat de investiţia primăriei. "Pentru noi e binevenit acest teren. În zilele în care terenul mare este moale, putem să ne antrenăm aici, fără a afecta suprafaţa de joc, menajând-o pentru meciurile oficiale", susţine Grad.

            De altfel, pe lângă terenul sintetic , Primăria s-a gândit că Şoimii Lipova are nevoie, în perspectiva ligii a IV-a, de vestiare moderne, în aceste zile lucrându-se la interior, dar şi la reabilitarea acoperişului. În perspectivă, există promisiuni că la stadionul Şoimii vor fi construite vestiare noi, cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii.

Sursa: www.livearad.ro

INFORMAŢII DIN SPORT

ECHIPA  DE  FOTBAL  "ŞOIMII  LIPOVA" ,  MARIUS GRAD: "ÎNCEPEM  RETURUL  CU  GÂNDUL  LA  LIGA   A     IV-A"

       Şoimii Lipova este pe ultima sută de metri la pregătirea returului campionatului, primul meci oficial fiind la sfârşitul acestei săptămâni. Aşezată confortabil pe fotoliul de lider, la 7 puncte distanţă de locul secund, Şoimii Lipova se gândeşte deja la sezonul viitor şi la o nouă provocare, Liga 4. Antrenorul Marius Grad a avut un ultim test pentru elevii săi, meciul amical contra echipei Dacia Beliu, o ultimă ocazie de retuşuri, sfaturi şi scheme, nefiind important rezultatul meciului decât aşezarea jucătorilor pe teren.

      "Echipa este pregătită din toate punctele de vedere, am adus doi jucători care ne sunt de mare ajutor, veniţi din eşaloanele superioare, Edu şi Cati. A revenit la echipă şi Vali Cărnariu, a fost plecat în Italia la muncă dar s-a reîntors acasă. Am reuşit să acoperim toate posturile cu jucători, am avut probleme la postul de portari dar am reuşit să mai aducem un jucător, acum nu mai avem probleme de lot. Prima etapă avem la Bîrzava, va fi un derby zonal, sperăm să reuşim să luăm toate cele trei puncte, să ne continuăm parcursul bun din tur. Probleme de lot nu avem, toţi jucătorii sunt apţi, nu avem accidentări, am fost mulţumit de pregătirea fizică ce am avut-o în iarnă, din păcate este mai greu cu antrenamentele din cursul săptămânii, unii din jucători lucrează, şi este mai greu să-i strângi pe toţi. Ne gândim deja şi la Liga 4, defapt ne-am gândit de cand am început acum doi ani, am zis să o luăm treptat, acum am ajuns şi la această problemă, vom vedea în vară cum vom aborda noua ligă",  ne-a comunicat antrenorul echipei Şoimii Lipova, Marius Grad.

 

PROIECT REABILITARE STRĂZI

STRĂZILE  DIN  LIPOVA  VOR  FI  REABILITATE

Lucrări de apă şi canal pe fonduri europene

          După lungi amânări, contestaţii şi reluări de licitaţii, se pare că Lipova, va beneficia, în sfârşit de introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe mai multe străzi din oraş. Lucrările vor fi realizate din fonduri europene, pe POS Mediu, Masterplanul de apă şi canalizare al judeţului Arad şi vizează introducerea de reţele de apă şi canalizare pe străzile care nu beneficiază în prezent de aceste servicii. "Avem informaţii de la Compania de Apă ca proiectul va demara, în sfârşit, astfel că în Lipova se va introduce apa şi canalizarea pe mai multe străzi, din bani europeni", susţine primarul Mircea Jichici.

            Edilul şef anunţă şi alte veşti bune pentru locuitorii Lipovei. O dată ce lucrările la apă şi canal vor fi finalizate, acele străzi vor intra într-un amplu program de reabilitare, prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, astfel încât şi cetăţenii care locuiesc pe acele străzi să beneficieze de drumuri şi trotuare moderne.

După o luptă de doi ani, străzile din Lipova vor fi reabilitate

            Calvarul locuitorilor Lipovei este aproape de final. Doi ani de zile au fost necesari pentru ca actuala administraţie să repare ceea ce au stricat predecesorii, care au întors oraşul pe dos, în campania electorală din 2012, când au săpat tranşee pe mai multe străzi ale Lipovei, sub promisiunea ca acestea vor fi reabilitate.

            În realitate, lucrurile nu au stat aşa, iar rezultatul se vede şi în ziua de astăzi, când centrul oraşului arată ca după război, din pricina acelor acţiuni ale fostei administraţii. Primarul Mircea Jichici şi echipa sa au luptat doi ani pentru ca proiectul finanţat de Ministerul Dezvoltării sp nu fie pierdut, iar cele 14 străzi să intre la asfaltat.

Mai întâi, a fost nevoie să se rezilieze contractul cu firma SC Office Construct SRL, despre care Curtea de Conturi a scris destule în 2012 şi care a avut nevoie de vreo trei ani să termine strada Timişorii. Trebuie spus că firma cu pricina ar fi trebuit să termine de asfaltat cele 14 străzi la începutul lunii august 2013, dar a realizat doar 20 la sută din lucrare, motiv pentru care Primăria Lipova a reziliat contractul şi a decis refacerea licitaţiei.

            "Proiectul a fost început de vechea administraţie, dar firma care a câştigat nu şi-a respectat obligaţiile aşa că am reziliat contractul. Am semnat un nou contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, care este de 22 milioane de lei, faţă de 12 milioane de lei, cât era suma iniţială, din care noi vom suporta 2 la sută. Licitaţia este în curs de atribuire şi sperăm ca în cel mai scurt timp să ne putem apuca de lucru, iar ceea ce vedem de doi ani în centrul oraşului sa devină istorie, să avem în sfârşit un centru modern, aşa cum merită oraşul Lipova", susţine primarul Mircea Jichici.

            Apropos de centru, trebuie precizat că, prin noul proiect, strada Nicolae Bălcescu, Piaţa Nicolae Iorga şi Piaţa Libertăţii, dar şi trotuarele vor fi pavate cu andezi. Restul de străzi vor fi asfaltate, fiind prevăzute parcări, zone verzi, canale pluviale şi rigole de scurgere.